Krämig pappardelle med kyckling och bacon är en enkel, välsmakande och under 35 minuter lång lösning på dina middagsbesvär. Plocka upp en spettkyckling på vägen hem och du är halvvägs. Koka några nudlar, koka lite bacon, och du är klar.

Anpassad från Antoni Porowski | Antoni: Låt oss äta middag | Mariner Books, 2021

Det här kycklingpappardellereceptet påminner om en klassisk italiensk pastasås med bräserad kanin, med rotisseriekyckling (eller någon kokt kyckling du har till hands) som står för kaninen. Jag är helt för tradition men jag är ännu mer för att bråka med den. Lär dig reglerna och bryt dem sedan.

Sätt nu på en kastrull med vatten. Ingenting slår en rik och krämig pastarätt en kall och regnig natt, speciellt en som är full av kyckling, bacon och grädde.–Antoni Porowski

Vanliga frågor om kycklingpappardelle

Hur värmer jag överbliven krämig pasta?

Tyvärr värms inte alltid krämig och ostlik pasta upp ordentligt, men med lite försiktighet kan det göras med bra resultat. Tillsätt lite mjölk eller grädde på spisen och värm försiktigt på medel-låg värme, rör om då och då. I mikrovågsugnen, tillsätt grädde eller mjölk och koka på en lågeffekts uppvärmningsinställning, rör om en eller två gånger.

Att använda din ugn är inte praktiskt för att värma upp en enda portion, men om du har ganska mycket att värma är det ett bra sätt att göra det. Värm ugnen till 325ºF. Lägg överbliven pasta i en ugnsform, bred ut den så att den värms jämnt och snabbt. Återigen, tillsätt lite grädde eller mjölk och rör om. Täck med folie och låt bli varm, kontrollera efter 5 minuter. Beroende på hur mycket du återuppvärmer kan det ta längre tid.

Kan jag ersätta en annan typ av pasta?

Säker. Alla långa breda nudlar fungerar här. Prova med tagliatelle eller fettuccine.

  • Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten på medelhög värme.

  • Under tiden, i en stekpanna som är tillräckligt stor för att rymma den kokta pastan, koka baconet, rör om ofta, tills det precis är genomstekt med krispiga kanter, 5 till 8 minuter. Använd en hålslev och överför baconet till en tallrik, lämna fettet kvar i pannan.

  • Tillsätt lök, vitlök, rosmarin och 1/4 tsk peppar i stekpannan och koka, rör om ofta, tills löken är mjuk, 3 till 5 minuter (inte bryn). Tillsätt grädden, låt sjuda och koka tills såsen tjocknat något, ca 3 minuter till.

  • Tillsätt under tiden pappardellen och morötterna i det kokande vattnet och koka tills pastan är al dente och morötterna mjuka, 5 till 6 minuter. (Om du använder andra breda nudlar, koka tills al dente, tillsätt morötterna 5 till 6 minuter innan pastan är klar.) Spara 1 1/2 koppar (350 ml) av pastavattnet, häll av pastan i ett durkslag.

  • Tillsätt pastan till såsen, sedan 3/4 kopp (180 ml) av pastavattnet, kycklingen, det reserverade baconet och blanda ihop. Koka på låg värme tills kycklingen är genomvärmd, 3 till 5 minuter. Tillsätt mer pastavatten för att lossa såsen, om så önskas.

  • Toppa med ost, persilja, om du använder, samt salt och peppar efter smak. Servera omedelbart.

Servering: 1 serveringKalorier: 922 kcalKolhydrater: 60 gProtein: 60 gFett: 48 gMättat fett: 22 gFleromättat fett: 6 gEnkelomättat fett: 17 gTransfett: 1 gKolesterol: 287 mgNatrium: 801 mgKalium: 809 mgFiber: 3 gSocker: 3 gVitamin A: 2702 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 101 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Antoni Porowski. Foto © 2021 Paul Brissman. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag älskade verkligen det här krämiga pappardelle-receptet med kyckling och bacon för smakerna (bacon, bacon, bacon) och hur lätt det kom ihop. Såsen är så enkel med en bas av baconfett och grädde och kräver minimal ytterligare kryddning. Jag kommer att lägga till detta i min go-to-enkla middagsfil på vardagar. Hela min familj var ett fan.

Du kan variera grönsakerna du lägger till denna pasta, till exempel ärtor eller spenat, som också kan tillagas tillsammans med pastan och morötterna (eller istället för). En bonus är att ditt kök kommer att lukta bacon en hel dag efteråt. Jag serverade detta med en enkel grönsallad och vår måltid var komplett.

Den här lätta krämiga pastan med kyckling och bacon var en bris att slänga ihop en hektisk veckokväll. Att använda rotisseriekyckling från butik gjorde det mycket snabbt att göra, men det här skulle vara bra med alla överblivna kycklingar eller en hemlagad stekt kyckling. Med lite grädde, mycket bacon och lite grönt för gott skull var hela familjen nöjd.

Ursprungligen publicerad 28 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply