Krämig potatissallad med färska örter tar en aning från både södra viken och tyska matlagningstraditioner med en majonnäsbaserad vinägrett, pepparrot, senap, sellerifrö och dill. Det är en familjefavorit. Vi är säkra på att din familj kommer att älska det också.

Anpassad från Kelsey Barnard Clark | Southern Grit | Chronicle Books, 2021

När mina farfars farföräldrar immigrerade från Tyskland för över hundra år sedan anlände de till Mobile, Alabama, och öppnade sin familjerestaurang. De serverade nyttig mat med influenser från tyska och södra viken.–Kelsey Barnard Clark

HUR VET JAG NÄR MIN KOTADE POTATIS ÄR FÄRDIG?

Oavsett om din potatis är hel eller i tärningar, se till att den har samma storlek så att de alla tillagas i samma takt. Att starta potatisen i kallt vatten hjälper dem att koka jämnare, så se till att inte förbise den instruktionen. Efter puttring är potatisen färdig när den är mör hela vägen. Du kan testa detta genom att peta i potatisen med en gaffel eller skala kniv. Om redskapet glider lätt hela vägen till mitten är potatisen färdig, 12 till 15 minuter.

  • I en stor gryta kombinera potatisen och 2 msk salt, täck med tillräckligt med kallt vatten så att all potatis är nedsänkt. Koka upp vattnet på hög värme, sänk sedan värmen och låt sjuda tills potatisen knappt är mjuk, 12 till 15 minuter.
  • Låt potatisen rinna av i ett durkslagplacera sedan durkslaget med potatisen över den tomma grytan och täck med en ren, torr kökshandduk. Låt potatisen ånga och låt rinna av i 15 till 20 minuter.
  • Vispa i en stor skål tillsammans med olja, vinäger, majonnäs, senap, peppar, pepparrot, sellerifrö och vitlökspulver. Vänd ner salladslöken, persiljan och dillen. Smaka av med salt efter smak.
  • Medan potatisen fortfarande är varm, släng den i en stor skål med dressingen för att täcka, täck sedan över och ställ i kylen i minst 1 timme. Smaka av med salt efter smak.

  • Servera kall eller rumstemperatur. Kyl i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.

Servering: 1 serveringKalorier: 407 kcalKolhydrater: 42 gProtein: 5 gFett: 25 gMättat fett: 18 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 2 mgNatrium: 1498 mgKalium: 1050 mgFiber: 6 gSocker: 2 gVitamin A: 460 IUC-vitamin: 52 mgKalcium: 56 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Kelsey Barnard Clark. Foto © 2021 Antonis Achilleos. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den här krämiga potatissalladen med färska örter verkar ha en identitetskris, men det är inget dåligt. Dressingen har majonnäs, men är inte en typisk majonnäsbaserad dressing. Det är som en vinägrett, förutom den där biten majonnäs. Och där är pepparroten. Inte en typisk tysk potatissallad, inte heller en typisk amerikansk. Och ändå… det fungerar.

Vaxig potatis håller ihop genom att koka, vilket ger dig den tandiga, icke-mosig konsistens som de bästa tyska salladerna har. Vinägern och persiljan ger den klassiska smaken. Men senap och majonnäs smakar av den amerikanska södern. Allt detta kommer tillsammans för att göra en utmärkt smältdegel av potatissallad.

Som någon som alltid hellre ville ha makaronsallad och vanligtvis bara äter potatissallad för att vara artig, kändes potatissallad i tysk stil alltid som det svarta fåret i en kategori jag inte var intresserad av. Jag är inte säker på det här receptet på krämig potatissallad med färska örter har fått mig att ge en filt förlåtelse till alla droppande våta ennotsvinägersåsade spuds jag har lidit av, men den här har maskat sig in i mitt hjärta med sin fantastiska smakprofil och en dressing som håller fast vid potatisar.

Den vanliga baconbasen har utelämnats och ersatts med nästan 2 koppar hackade gröna örter och pepparrot, vilket ger så mycket liv och fräschör att det visar att bacon inte gör allt bättre. Sellerifröet ger mig en hel del nostalgi (en nyckelkomponent i min mormors makaronsallad) och hjälper salladen att kännas gammaldags och tröstad utan att ge avkall på örternas lätthet.

Gör det här receptet när du har ett gäng gäster som kommer över, för det matar en armé. Jag har levererat behållare med det runt om i grannskapet, och det fortsätter att konvertera tyska potatissalladsskeptiker till vänster och höger. Någon kallade det till och med “gudomligt” och “att dö för”. Jag låter recensionerna tala för sig själva.

Min enda förändring är att jag kanske skär potatisen lite mindre, men det är en personlig preferens att öka förhållandet mellan dressing och potatis i varje tugga, eftersom det är så gott.

Denna krämiga potatissallad med färska örter är en härlig variant på potatissallad som skulle vara ett utsökt tillskott till en buffé. Vi njöt av den med kycklingbröst, fjärilstekt och muddrad i panko och stekt i pannan. Härlig middag för en sommarkväll!

Denna krämiga potatissallad med färska örter är en perfekt sida för att grilla vad som helst. Det är rent utsökt. Det är senap-y. Det är örtaktigt. Dressingen är krämig, men inte tung. Jag tror att det är bäst att servera vid bara något varmare än rumstemperatur, vilket gör att smakerna kan “blomma”.

Och det är en fyllig bukett med fantastisk smak. Jag kommer definitivt göra det här igen. Och jag tror att tillägget av lite färsk dragon verkligen gör det, särskilt om du serverar det med BBQ-kyckling. Så läcker.

Denna krämiga potatissallad med färska örter är fantastisk. Älskar den extra kicken från pepparroten och riklig mängd färsk svartpeppar. Jag anser fortfarande att min mormors potatissallad är den bästa i showen (uppenbarligen), men den här är mycket bättre än de intetsägande majotunga versionerna som dominerar potatissalladslandskapet.

Det var jättegott med grillad tonfisk.

Läcker krämig potatissallad med färska örter. Detta kommer att upprepas under sommaren. Lätt att ersätta kryddor och örter, men perfekt som det är. Underbara instruktioner för att koka din potatis för att få den perfekta tuggan. Pepparrot är inte överväldigande men ger en subtil hint. Härligt serverat med BBQ-biff.Source link

Rate this post

Leave a Reply