Detta krämig soltorkad tomatpasta är en enkel måltid gjord på rigatoni som slängs med soltorkade tomater, vissen spenat och citronig ricotta. Det bästa av allt är att denna snabba och enkla pasta är på bordet på bara 30 minuter.

En röd skål fylld med krämig soltorkad tomat- och spenatpasta med en röd tygservett på sidan.

Anpassad från Joy Howard | Tomatkärlek | Storey Publishing, 2022

Det finns ett knep för att göra en god krämig sås, och det är inte ditt val av ingredienser. Värme spelar en stor roll för att göra eller (bokstavligen) bryta en sås silkeslen konsistens. Gå in i ricotta! Den håller värmen, och dess subtila smak är ett bra redskap för andra ingredienser (här är det citron).

Glöm inte att reservera lite pastavatten att lägga till i det sista steget så att rätten blir krämig snarare än klumpig. — Joy Howard

Vanliga frågor om krämig soltorkad tomatpasta

Kan jag ersätta fryst spenat med färsk?

Absolut. Kom bara ihåg att tina din frysta spenat helt, rinna av den och krama försiktigt ut så mycket vätska som möjligt så att den inte vattnar ner din sås.

Vad är egentligen soltorkade tomater?

Soltorkade tomater är vanligtvis Roma, San Marzano eller mindre druvtomater som har torkats på ett av tre sätt: placeras i solen, i en dehydrator eller i en ugn. När de torkas förlorar tomaterna 90 % av sin vikt men behåller sin smak och alla sina näringsegenskaper – bara i en mer bärbar, konserverbar form.

Soltorkade tomater är syrliga, söta och sega och används ofta i pastarätter, sallader och smörgåsar. De är en fantastisk källa till vitamin K och C, lykopen, niacin, fiber, riboflavin och ett antal antioxidanter.

Vad gör det att tillsätta pastavatten i såsen?

Den 1/2 koppen salt, stärkelsehaltigt vatten kommer att göra underverk för din sås. Det ger smak, hjälper pastan och såsen att hålla ihop, och det kommer att fungera som ett förtjockningsmedel.

Krämig soltorkad tomatpasta

En röd skål fylld med krämig soltorkad tomat- och spenatpasta med en röd tygservett på sidan.

Soltorkade tomater, citroninfunderad ricotta och spenat smälter samman för att göra en krämig smakrik enkel pastasås i detta enkla middagsrecept på vardagar.

Joy Howard

Prep 10 min

laga mat 20 min

Total 30 min

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt rigatoni och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara 1/2 kopp av pastavattnet.

  • Medan pastan kokar, i en liten skål, rör ihop ricotta, citronskal, 1 tsk salt och peppar.

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken och koka tills den doftar, 1 minut. Rör ner de hackade soltorkade tomaterna, 2 generösa nypor pepparflingor, spenaten och den återstående 1/4 tsk salt. Koka tills spenaten vissnat, 3 till 4 minuter.

  • Tillsätt den kokta pastan och låt den värmas i 2 minuter.

  • Överför pastan till en serveringsskål och tillsätt ricottablandningen tillsammans med 2 matskedar av det reserverade pastavattnet. Rör om tills pastan är väl täckt. (Om såsen är för tjock, tillsätt mer vatten, 1 matsked åt gången.)

  • Servera genast med riven parmesan vid sidan av.

Servering: 1delKalorier: 472kcal (24 %)Kolhydrater: 75g (25 %)Protein: 18g (36 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 6gKolesterol: 10mg (3%)Natrium: 864mg (38 %)Kalium: 634mg (18 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 3694IU (74 %)C-vitamin: 26mg (32 %)Kalcium: 169mg (17 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 9 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply