Detta krämig sparrispasta är våren i en skål. Snappig sparris och färsk pasta snurras ihop med silkeslen vitlök, ost, ägg och crème fraîche-sås. Det bästa av allt är att den kräver minimalt med disk och står på bordet på mindre än 30 minuter.

Två skålar fyllda med krämig sparrispasta med en kastrull med pasta vid sidan av

Anpassad från Rebecca Seal och Chantal Symons | Leon Glad vegetarisk enkruka | Conran, 2022

Om man väldigt försiktigt tillagar ägg och ost tillsammans i en skål över pastapannan, resulterar det i en härligt silkeslen sås, som passar utmärkt till delikat äggpasta och sparris.–Rebecca Seal och Chantal Symons

Vanliga frågor om krämig sparrispasta

Vad är crèjag fraiche?

För enkelhetens skull, tänk på crème fraîche som europeisk gräddfil. Det är en stapelvara där, och även om det kanske är mindre vanligt här i USA, älskar vi det verkligen. Varför? Tja, den har en högre fetthalt än gräddfil, vilket gör den mindre benägen att stelna när den värms upp. Den är också tjockare, rikare och mindre syrlig än gräddfilen du känner – men den smakar fortfarande gudomligt på en bakad potatis eller på en taco. Använd crème fraîche nästan var som helst du normalt skulle använda helfet gräddfil.

Varför saltar du pastavatten?

Det finns en mycket bra anledning. Salta ditt pastavatten krydda varje nudel jämnt. Hur mycket salt ska man använda? Ungefär en hög matsked per gallon (eller per kilo pasta). Ditt vatten ska smaka lätt salt. Om du är orolig över ditt saltintag, oroa dig inte. Din pasta absorberar inte allt salt. Använd bords-, havs- eller koshersalt – men undvik jodiserat, eftersom det kan överföra en “off” smak till din kokta pasta.

Krämig sparrispasta

Två skålar fyllda med krämig sparrispasta med en kastrull med pasta vid sidan av

Den här krämiga pastan med sparris är gjord på färsk äggpasta, pigg sparris och en silkeslen vitlök, ägg och creme fraîche-sås.

Rebecca Seal och Chantal Symons

Prep 15 min

laga mat 10 min

Total 25 min

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på hög värme. Sänk värmen till medel och bibehåll en svag sjud, men tillsätt inte pastan ännu.

  • Vispa ihop ägg, crème fraîche, parmesanost och vitlök i en värmesäker skål som får plats ovanpå grytan, tills det är ganska slätt.

  • Ställ skålen över det sjudande vattnet och koka under omrörning tills såsen har smält samman, är helt slät och genomvarm, 3 till 5 minuter. (Låt det inte överhettas, eftersom ägget börjar krypa ihop sig och bli klumpat.)

  • Ta av skålen från värmen och ställ åt sidan, smaka av för att kontrollera om såsen behöver salt.

  • Tillsätt sparrisen och pastan i det sjudande vattnet och höj vid behov värmen. Koka tills pastan är mör och sparrisen är ljusgrön, ca 3 minuter, låt rinna av i ett durkslag omedelbart.

  • Blanda ihop sås, pasta och sparris. Servera med mer riven parmesanost och lite nymalen svartpeppar.

Servering: 1delKalorier: 733kcal (37 %)Kolhydrater: 96g (32 %)Protein: 35g (70 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 10g (63 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 328mg (109 %)Natrium: 506mg (22 %)Kalium: 575mg (16 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 1212IU (24 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 415mg (42 %)Järn: 5mg (28%)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 13 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply