Detta Krämig tonfiskpastasallad recept är en av våra favoritversioner av en klassisk tonfisksallad!
Flakig tonfisk, mör pasta, lite ost och en näve ärtor slängs i en enkel krämig dressing med en touch av dill.
Det här pastasalladsreceptet är en favorit i varmt väder för snabba måltider eller till och med potlucks!

Ett favoritrecept för tonfiskpastasallad
- Denna pastasallad är både och snabbt och enkel att göra.
- Det använder vardagliga ingredienser du förmodligen har till hands.
- Kan vara gjort framåt tid vilket gör den perfekt för en picknick, grillfest eller till och med för en enkel middag.
- Lägg till dina egna favoritgrönsaker, ostar, örter och kryddor.

Ingredienser
- Tonfisk – Välj tonfisk som är packad i vatten så den inte gör resten av salladen fet och låt den rinna av väl. Solid eller chunk vit albacore tonfisk kommer att ha större bitar och lite mildare smak medan ljus tonfisk har mindre bitar.
- Pasta – Använd en medelstor pasta som rotini eller skal så att åsarna tar tag i dressingen!
- Tillägg – Selleri, salladslök, babyärter och cheddarost ger textur och smak till denna sallad. Prova röd paprika, körsbärstomater, gurka, rödlök eller persilja om du vill.
En lätt dressing
Det behövs bara en handfull ingredienser till denna dressing.
- Majonnäs är den krämiga basen för detta recept.
- Gräddfil ger tang (använd grekisk yoghurt för att lätta upp den lite).
- Söt relish, dill och vinäger ger sötma och smak.
- Variationer:
- Byt ut söt inläggning mot hackad dillgurka.
- Tillsätt färsk dill istället för torkad.
- Tillsätt en sked Dijon, lite rökt paprika eller en skvätt cayennepeppar om du vill.
har du tonfisk?
Här är några av våra favoritsätt att få ihop en burk tonfisk för en fantastisk måltid!
Hur man gör tonfiskpastasallad
Att göra en pastasallad är inte svårt! Med lite förarbete och tre enkla steg kan du ha denna sallad klar på 30 minuter!
- Koka pasta: Koka pastan i en stor kastrull med vatten och gör dressingen (enligt receptet nedan).
- Blandad dressing: Blanda ingredienserna till dressingen i en stor bunke.
- Kombinera och kyl: Tillsätt den kalla pastan och resten av ingredienserna i skålen och blanda försiktigt för att kombinera. Kyl i en timme.
Oavsett om du gör i förväg eller gör färsk att äta, håll den kall tills du är redo att servera.
Håll det krämigt
Som pastasallad sitter, kommer pastan att blöta i dressingen. Det här är fantastiskt eftersom det ger salladen en smaksättning genomgående (och det är därför det rekommenderas att kyla innan servering).
Se till att du klär salladen generöst så att den blir fin och krämig när dressingen absorberas.

Servering, förvaring och matrester
När servering den utomhus, lägg salladen i en skål på en liten bricka eller en tallrik med is för att hålla den kall. Rör om ofta för att hålla det hela kallt!
Förvara tonfiskpastasallad i en försluten behållare i kylen i 3-4 dagar vilket gör den utmärkt till lunch.
Fler läckra pastasallader

Krämig tonfiskpastasallad
Denna krämiga sallad kombinerar pasta och tonfisk för att skapa den perfekta lätta lunchen eller som tillbehör! Med tillsats av saltgurka, ost och ärter kommer det säkert att bli en hit!
-
Blanda alla ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
-
Koka pasta al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj under kallt vatten för att sluta koka.
-
Blanda alla ingredienser i en stor skål och blanda väl.
-
Kyl minst 1 timme innan servering.
Näringsinformation inkluderar inte valfria ingredienser.
Kalorier: 431 | Kolhydrater: 28g | Protein: 16g | Fett: 28g | Mättat fett: 9g | Kolesterol: 47mg | Natrium: 406mg | Kalium: 237mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 600IU | C-vitamin: 8.7mg | Kalcium: 175mg | Järn: 1.5mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



