Dessa krämiga fläsk- och äggnudlar är en snabb och enkel måltid i en panna som påminner om stroganoff. Här tillagas äggnudlar i en enda stekpanna med brynt fläsk och svamp, och avslutas sedan med Boursin-ost för att skapa en krämig sås.

En skål med krämigt fläsk och äggnudlar

Anpassad från America’s Test Kitchen | Fem ingrediensmiddagar | ATK, 2021

Under de dystra vintermånaderna här i nordost drar jag ofta till biff Stroganoff och andra krämiga, kötttunga nudelrätter för en snabb hit av mysighet. Så för den här versionen bryner jag malet fläsk med lite svamp innan jag rör i buljong och skrapar upp alla smakrika bitar.

Genom att tillaga nudlarna i den här saucy mixen säkerställs att de är djupt smakrika inifrån och ut. Och precis i slutet, rör jag i Boursin-ost, vilket ger en kvintessensen krämighet och komplex örtsmak från en ingrediens. Ännu bättre: Det finns inte ett gäng örter som försvinner i mitt kylskåp innan jag får chansen att använda dem.–Leah Colin

Vanliga frågor om krämiga fläsk- och äggnudlar

Kan jag dubbla detta recept?

Det kan du absolut. Men jag tycker att det blir två enda partier av en maträtt på samma gång är alltid bättre. Ibland kan fördubbling av en rätt, särskilt en gryta, sluta i katastrof. (Det är därför du inte hittar en ingrediensmultiplikator på LC.)

Vilket annat kött kan jag använda förutom fläsk?

Mald kalkon, mald kyckling, nötfärs – även malet lamm – kommer att fungera. Smakprofilen kommer att ändras, så tänk på det.

Krämiga fläsk- och äggnudlar

En skål med krämigt fläsk och äggnudlar

För denna enkla måltid, bryns malet fläsk med lite svamp innan du rör i buljong och skrapar upp alla smakrika bitar. Genom att tillaga nudlarna i den här saucy mixen säkerställs att de är djupt smakrika från insidan och ut. Precis på slutet tillsätts Boursin-ost, vilket ger en kvintessensiell krämighet och komplex örtsmak från en ingrediens.

Prep 10 minuter

kock 25 minuter

Total 40 minuter

  • I en holländsk ugn på medelhög värme, värm oljan tills den bara ryker. Tillsätt fläsk, svamp och salt och koka tills vätskan har avdunstat och fläsket börjar bli brunt, 10 till 15 minuter.
  • Rör i buljong och använd en träslev för att skrapa upp eventuella brynta bitar och låt sjuda. Rör i nudlar, täck och koka, rör om då och då, tills nudlarna är precis mjuka, cirka 10 minuter.
  • Ta bort från värmen, rör ner Boursin-osten tills den är väl blandad, låt sedan sitta tills den tjocknat något, 5 till 10 minuter. Rör om för att blanda, smaka av med salt och peppar och servera.

Servering: 1delKalorier: 719kcal (36 %)Kolhydrater: 46g (15 %)Protein: 36g (72 %)Fett: 43g (66 %)Mättat fett: 20g (125 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 1gKolesterol: 167mg (56 %)Natrium: 668mg (29 %)Kalium: 847mg (24%)Fiber: 2g (8%)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 424IU (8%)C-vitamin: 2mg (2%)Kalcium: 72mg (7 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 12 januari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply