Detta krispig krossad potatissallad är en mashup av två saker vi älskar – krossad potatis och krämig potatissallad. För denna enkla potatisrätt kokas, krossas och rostas småpotatisar, och kombineras sedan med krispig pancetta och förkolnad salladslök. Hela shebang kvävs i en krämig yoghurtdressing.

En vit tallrik toppad med krispig krossad potatissallad beströdd med pancetta och gräslök och toppad med en krämig dressing.

Anpassad från Elena Silcock | Sallader är mer än löv | Hamlyn, 2022

Jag är besatt av potatissallader. De är den ultimata publiken, så alla älskar personen som gör en bra version.–Elena Silcock

Vanliga frågor om krossad potatissallad

Vad är crème fraîche?

Crème fraîche (uttalas ‘krem’ färsk, om du undrade) är i grunden en version med högre fetthalt av gräddfil som används flitigt i Europa. Den är lite mindre syrlig än gräddfilen vi alla är vana vid här i USA. Om du kämpar för att hitta crème fraîche i affären är vanlig, helfet yoghurt ett bra substitut.

Kan jag göra denna sallad i förväg?

Delvis. Du kan förbereda din dressing, koka din potatis och fräsa din pancetta i förväg, men eftersom salladen är avsedd att vara krispig rekommenderar vi inte att du krossar potatisen och bakar den igen förrän du precis är redo att servera. När du har fått dem knapriga behöver de återstående sammansatta ingredienserna bara slängas ihop och föras till bordet.

Kan jag göra denna krossade potatissallad vegan?

Definitivt. Helt enkelt utelämna pancetta, och i dressingen, använd lönnsirap i stället för honung och byt ut i vegansk majonnäs och vegansk yoghurt mot mejerikomponenterna.

Krispig krossad potatissallad

En vit tallrik toppad med krispig krossad potatissallad beströdd med pancetta och gräslök och toppad med en krämig dressing.

För detta enkla recept på rostad potatissallad kombineras krossad potatis med krispig pancetta, förkolnad salladslök, gräslök och en krämig yoghurt- och majonnäsdressing.

Elena Silcock

Prep 10 min

laga mat 1 hr

Total 1 hr 10 min

Gör den krossade potatisen

  • Värm ugnen till 425°F (220°C).

  • Skrubba potatisen om den är smutsig, lägg den sedan i en stor kastrull, täck med kallt vatten och tillsätt en stor nypa salt. Sätt på hög värme, koka upp och koka tills en kniv glider genom dem utan motstånd, 15 till 25 minuter. (Låt dem inte gå för långt, eftersom du inte vill servera potatismos!)

  • Klä under tiden en tallrik med hushållspapper. Kasta pancettan i en stor stekpanna tillsammans med en skvätt olja. Sätt på medelhög värme och stek tills de är knapriga, 5 till 7 minuter. Använd en hålslev och överför pancettan till den fodrade tallriken för att rinna av. Spara fettet.

  • Klä en kantad bakplåt med folie. Låt potatisen rinna av i ett durkslag och lägg den sedan på plåten. Använd en gaffel eller spatel för att försiktigt trycka ner dem tills skinnet spricker och de plattar till.

  • Ringla över det reserverade pancettafettet plus 1 till 2 matskedar av olivoljan och krydda väl med salt och peppar. Rosta tills potatisen börjar bli brun och knaprig, 20 till 30 minuter.

  • Vrid broilern till hög, skjut in potatisen under broilern och koka tills den är gyllenbrun och krispig, 5 till 10 minuter till. Håll ett öga på dem då de kan brännas snabbt.

Gör den krämiga dressingen

  • Medan potatisen blir knaprig, blanda ihop dressingen. Kombinera yoghurt, majonnäs, honung, senap och vinäger i en medelstor skål eller stor måttbägare och krydda generöst med salt och peppar.

Sätt ihop salladen

  • Lägg upp potatisen på ett serveringsfat.

  • Lägg salladslöken på bakplåten som du använde till potatisen, ringla över resten av oljan och smaka av med salt och peppar. Stek tills de är förkolnade och mjuknade, 5 till 7 minuter.

  • Strö ut den förkolnade salladslöken ovanpå potatisen. Ringla över dressingen, strö över kapris och krispig pancetta och använd en sax för att finklippa gräslöken ovanpå.

Servering: 1delKalorier: 331kcal (17 %)Kolhydrater: 33g (11 %)Protein: 6g (12%)Fett: 20g (31 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 12mg (4 %)Natrium: 589mg (26 %)Kalium: 764mg (22 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 89IU (2 %)C-vitamin: 35mg (42 %)Kalcium: 32mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 23 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply