Krispiga blomkålsvingar är jättegott som mellanmål eller tillbehör!
Halsstora blomkålsbuketter är belagda i en enkel smet och slängs sedan i en blandning av krispiga smulor innan de bakas (eller luftstektas) till knaprig perfektion.
Kasta dessa blomkåls “vingar” i dina favoritsåser från varm sås till honungsvitlök eller buffelsås.

Vad är blomkålsvingar?
Blomkålsvingar är egentligen inte vingar alls. Namnet kommer från smaken i såsen som vanligtvis används för buffelvingar.
- Buffalo blomkålsvingar är ett hälsosammare, vegetariskt alternativ till kycklingvingar.
- Bakad i ugn eller tillagas i air fryerblomkålsvingar kan kryddas hur du vill!
- Byt ut såsen eller håll såserna åtskilda för doppning. Med så många valmöjligheter kan alla göra DIY sina snacks!

Ingredienser och variationer
Dessa blomkålsbuffelvingar är både enkla och läckra, perfekta för speldagen eller som mellanmål!
FÄRSK BLOMKÅL Färska blomkålsbuketter är bäst för detta recept eftersom de har den bästa konsistensen. Påsar med buketter gör detta recept enkelt eftersom de redan är skurna och tvättade.
SMET En smet av mjöl & mjölk med kryddor lägger till en fantastisk beläggning (och hjälper ströbrödet att fastna).
BRÖDNING Panko-brödsmulor tillför mycket krispigt och kryddat brödsmulor ger smak och säkerställer att allt är jämnt belagt. Tillsätt gärna kryddor till brödsmulorna som paprika eller lökpulver.
SÅS Buffelsås görs med varm sås och smält smör. Du kan göra det hemma eller köpa en flaska beredd buffalo wing-sås.

Hur man gör blomkålsvingar
Dessa små blomkålsbitar är så lätta som 1, 2, 3!
- Gör smeten och blanda beredd blomkål tills alla bitar är täckta enligt receptet nedan.
- Häll i ströbröd.
- Grädda (eller luftfry) tills de är mjuka inuti och krispiga på utsidan.
Servera varm med en sida av morötter, selleri och ädelostdressing!

Såser u0026 Dips för blomkålsvingar
Har du gjort dessa bakade blomkålsvingar? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Krispiga blomkålsvingar
Dessa bakade blomkålsvingar är den hälsosamma versionen av en publikfavorit!
-
Värm ugnen till 450°F.
-
Skär blomkålen i lagom stora bitar, tvätta och torka mycket väl.
-
Blanda mjölk, mjöl, olivolja, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. en stor skål och vispa tills den är slät.
-
Släng ner blomkålsbitarna i smeten och lägg dem sedan i en stor sil. Låt eventuell överflödig smet droppa av i 5 minuter.
-
I en medelstor skål, kombinera Panko-brödsmulor, kryddade brödsmulor och olivolja. Släng ner den smetade blomkålen i ströbrödsblandningen.
-
Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd form och grädda i 15 minuter. Vänd och koka i 8-10 minuter eller tills blomkålen är mör-knäck och beläggningen är krispig.
-
Om så önskas, släng ner den kokta blomkålen i såsen innan servering. Såsen kan också serveras vid sidan av för doppning.
Värm till 350°F och koka i 5 minuter. Öka värmen till 400°F och luftstek i ytterligare 5-7 minuter eller tills blomkålen är mör inuti och knaprig på utsidan. Blanda med sås om så önskas och koka ytterligare 2-3 minuter.
För att hålla blomkålen knaprig: Att tillsätta sås kan mjuka upp den knapriga beläggningen. Var noga med att slänga lätt och inte blötlägga blomkålen. Eventuellt kan blomkål saltas och serveras med dipp vid sidan om för att hålla den fin och knaprig.
Såsalternativ: Blomkålsvingar kan slängas i buffelsås, honungsvitlökssås, parmesan-vitlökssmör eller till och med serveras med salt och peppar.
Kalorier: 477 | Kolhydrater: 60g | Protein: 12g | Fett: 22g | Mättat fett: 11g | Transfett: 1g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 1129mg | Kalium: 637mg | Fiber: 5g | Socker: 12g | Vitamin A: 617IU | C-vitamin: 70mg | Kalcium: 171mg | Järn: 4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



