Dessa krispiga hashbruna våfflor är en enkel frukostfavorit gjord i ditt våffeljärn. De är ett hälsosamt och näringsrikt sätt att börja dagen och kan göras med potatis, blomkål eller en kombination av båda.

Två runda hashbruna våfflor på vita tallrikar, toppade med gräddfil, bacon och gräslök.

Anpassad från Autumn Michealis | Full mat för din familj | Skörd, 2022

Denna välsmakande twist på en våffla är enkel och snabb. Dessa potatis- eller blomkålsvåfflor är en bra enkel go-to för en hektisk morgon eller frukost till middag, och jag älskar att jag kan smyga in några frysta grönsaker.

Jag föredrar att göra dessa till min familj med hälften köpta hash browns och hälften blomkål i smeten eftersom mina pojkar inte märker blomkålen på det sättet. Om det bara ska vara jag och min man som njuter av dem, så älskar vi dessa med bara blomkål (ingen hash browns) för ett utsökt, näringsrikt sätt att börja dagen.–Hösten Michaelis

Vanliga frågor om Crispy Hash Brown Waffle

Kan jag göra dessa utan våfflor?

Du kan absolut lägga din smet i en het, oljad stekpanna och förbereda precis som du skulle göra pannkakor eller frittor. Titta på din tillagningstid för att säkerställa att du får ett brynt och krispigt yttre lager. De kommer troligen att ta 3 till 4 minuter per sida.

Vad är arrowroot?

Det är en rotfrukt, oftast säljs i pulverform. Du kommer att se det användas som ett förtjockningsmedel i många glutenfria recept eftersom det är naturligt glutenfritt. Du kan också se det säljs som mjöl. Det sägs att arrowroot har många hälsofördelar som viktminskning och stimulering av ditt immunförsvar.

Vad ska jag servera till hashbrowns-våfflor?

Du kan gå frukostvägen och servera ägg och bacon eller korv och det skulle vara jättegott, eller så kan du duka upp en buffé med diverse pålägg och låta alla klä sina våfflor som de vill. Vi tänker på tacovåfflor med kryddat kött, salsa, ost, sallad och gräddfil – eller laddade våfflor med bacon, cheddar, gräddfil och gräslök. Buffalokycklingvåfflor med ädelost och dunklad ranch, bbq-fläskvåfflor med cole slaw… låt fantasin flöda (och dela dina skapelser med oss!)

Kan jag frysa dessa våfflor?

Ja. Frys in dina våfflor i ett enda lager och förvara i en återförslutbar plastpåse eller lufttät behållare i upp till 3 månader. Värm upp i ett våffeljärn, mikrovågsugn eller airfryer.

Krispiga Hash Brown våfflor

Två runda hashbruna våfflor på vita tallrikar, toppade med gräddfil, bacon och gräslök.

Oavsett om du föredrar blomkålsvåfflor eller vanliga potatisvåfflor, är detta näringsrika recept din lösning för en hälsosam frukost eller en rolig och enkel “frukost-för-middag”-situation.

Hösten Michaelis

Prep 15 min

laga mat 20 min

Total 35 min

  • Förvärm ett nonstick våffeljärn.

  • I en medelstor skål, kombinera hash browns, blomkål eller en blandning av båda. Tillsätt ägg, olja, mjöl, vitlökssalt och lökpulver. Rör om tills blandningen är väl blandad.

  • Fyll det förvärmda våffeljärnet med smeten; den exakta mängden kommer att variera beroende på storleken på ditt våffeljärn. (Tänk på att den här smeten inte jäser eller breder ut sig så mycket som vanlig våffelsmet gör, så du kommer förmodligen att behöva mer smet än normalt. Om din smet bara är blomkål, packa verkligen ihop kopparna så att dina våfflor håller ihop.)

    För en krispigare våffel, bred ett tunnare lager av blandningen över ditt våffeljärn. För en tjockare, fluffigare våffla, använd ett tjockt lager fyllning.

  • Stäng våffeljärnet och koka tills våfflan är krispig och gyllenbrun eller din våffelbryggare indikerar att de är klara. Tidpunkten varierar beroende på järn.

    Om dina våfflor fastnar, spraya ditt våffeljärn med matlagningsspray innan du gör nästa sats.

  • Toppa med salsa, gräddfil, ketchup eller valfri sås och njut av varmt.

  • Överblivna våfflor kan frysas i ett lager och sedan förvaras i en förseglad behållare i frysen i upp till 3 månader. Värm de frysta våfflorna i ett våffeljärn, mikrovågsugn, ugn eller luftfritös.

Servering: 1delKalorier: 332kcal (17 %)Kolhydrater: 35g (12%)Protein: 8g (16 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 0,01gKolesterol: 140mg (47 %)Natrium: 670mg (29 %)Kalium: 504mg (14%)Fiber: 3g (13 %)Socker: 0,2gVitamin A: 203IU (4 %)C-vitamin: 13mg (16 %)Kalcium: 41mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 3 oktober 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply