Hemgjorda tacosalladskal är krispiga, krispiga och så tillfredsställande. Du kommer att älska hur snabbt och enkelt det är att göra en tacosalladsskål av en tortilla. Skalen är också förberedande, vilket är perfekt för din nästa tacokväll och alla kommer att bli så imponerade.

Vi älskar mexikanskt inspirerade tacorecept, från våra berömda fisktacos till tacosoppa. Vi gör även vår egen tacokrydda! Om du gillar tacos lika mycket som vi gör är detta hemlagade tacosalladsrecept ett måste att testa!

Taco salladsskål med handen

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Tacosalladskal

De bästa tortillaskålarna steks först och bakas sedan. Detta säkerställer ett krispigt och bubbligt skal som smakar underbart. Om du har gjort dina egna hårda tacoskal tidigare vet du redan hur bra dessa kommer att bli.

Att äta en tacosallad i dessa krispiga tacosalladsskal är ett äventyr. Det känns som en mexikansk restaurangrätt och höjer definitivt Taco Tuesday!

Ingredienser

Detta är bokstavligen 2 ingredienser och saltet är valfritt men trevligt för mer smak.

 • Mjöl tortillas – Vi använder stora 10-tums mjöltortillas så att de bildar en rymlig skål. Prova hemgjorda mjöltortillas eller använd butiksköpta om du är i en tidskris.
 • Olja – använd högvärme matolja. Vår favorit är extra lätt olivolja (inte extra virgin), eller prova rapsolja.
 • Salt – lite saltstänk gör att tacoskalen smakar ännu bättre, men saltet är valfritt. Om du fyller skalen med en sallad och dressing behöver du kanske inte det extra saltet.
Tortillaskålar staplade ovanpå varandra

Proffstips: Du kan använda en mindre tortilla om du är ute efter att göra mindre skålar. För engångsminitortillaskålar, köp den minsta tortillastorleken och forma dem till muffinsformar för minitortillaskålar som är perfekta för aptitretare!

Hur man gör tortillaskålar

 1. Prep – förvärm ugnen till 350˚F med ett galler i mitten och placera dina ugnssäkra skålar på en plåt. Du vill ha dem klara när tortillorna är färdigstekta.
 2. Stek tortillas – Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek tortillorna i 30-45 sekunder per sida eller tills de är gyllenbruna i fläckar. Denna process går snabbt så gå inte därifrån, annars kan de lätt brännas. Stek tortillorna en i taget och tillsätt mer olja efter behov.
 3. Mögeltortillas – Omedelbart efter att tortillorna är klara, använd en tång för att överföra dem till din förberedda skål och tryck ner dem i mitten för att forma till skålen. Jag tycker att en soppslev fungerar bra för detta.
 4. Baka tortillaskålar – När alla dina tacosalladsskålar är formade, grädda dem i en förvärmd ugn i 12-14 minuter eller tills de är krispiga och gyllenbruna. Lägg över skålarna till ett galler för att svalna och servera sedan (se serveringsförslag nedan).
Steg för steg hur man gör tacosalladsskålskal med tortillas

Vanliga frågor

Hur äter man en tortillaskål?

Tortillaskalet fungerar som en skål, men jag ställer det alltid över en tallrik för att fånga upp eventuella läckor och göra det lättare att transportera. Skalet är också tänkt att ätas tillsammans med salladen. Jag gillar att bryta av kanterna och njuta av det med salladsbitar.

Kan jag använda glutenfria tortillas?

Ja, du kan göra glutenfria tortillaskålar enligt samma instruktioner.

Kan jag ersätta majstortillas?

Du kan använda majstortillas, men skalen blir mindre eftersom majstortillas vanligtvis säljs i mindre storlekar. Slå in tortillorna i en fuktig pappershandduk och låt dem mjukna i mikrovågsugn i 30 sekunder. Spraya båda sidor med olja och forma tortillorna på baksidan av en muffinsform. Grädda i 350˚F i 12-15 minuter eller tills de är knapriga och gyllene.

Kan jag dubbla receptet?

Ja! Du kan göra så många eller så få du vill, men kom ihåg att du behöver tillräckligt med skålar och ugnsutrymme för att baka dem. Om du dubblar är det bäst att steka och baka dem i omgångar.

Vilken typ av ugnssäkra rätter kan jag använda?

Jag använde en mängd olika skålar i olika storlekar och till och med en måttbägare för att forma tortillaskalen. Jag gillar att använda en 3-4 koppar skål som en ugnssäker Pyrex-skål, gärna med en plattare botten så att salladen inte lätt välter på tallriken. Om du inte har 4 ugnsfasta skålar kan du baka dessa i omgångar.

Ugnssäkra skålar arrangerade på en plåt

Hur man serverar Tortilla skålar

Du kan verkligen servera dessa Tortilla Bowls med någon av dina favorit tacoingredienser och förvandla dina tacos till skålar:

 • Tacosallad – detta är vår favorit eftersom skalet fungerar som salladsskål. Droppad med en limecrema är det en vinnande kombination. Mina barn älskar särskilt dessa!
 • Fish Taco Salad Bowls – Servera våra berömda Fish Tacos inuti dina skålar. Jag skulle föreslå att öka kålen för att göra den mer av en “sallad”.
 • Räktacosalladsskålar – Liknar fisktacos och vi använder samma fantastiska tacocrema som dressing. Du kan också ladda upp dessa med Bang Bang Shrimp!
 • Kyckling Fajita-skålar – lägg till dina fajita-ingredienser i din tortillaskål, ringla över Salsa eller Jalapeno Ranch och lägg till dina favoritpålägg.

Proffstips: När du närmar dig slutet av din sallad gillar jag att vika tortillaskålen över de återstående påläggen och avsluta den som en taco – det är lättare att äta!

Så serverar du tacoskålar med tacosallad

Make-Ahead

Tacosalladsskålar är bäst när de avnjuts färska, samma dag som de gräddas, men de håller och värms upp bra:

 • Förvaring i rumstemperatur – När skalen har svalnat till rumstemperatur, täck dem löst och förvara dem i rumstemperatur (i en miljö med låg luftfuktighet) i upp till 2 dagar.
 • Att återuppvärma – Du kan göra om tortillaskålar i ugnen om så önskas.
Krispig hemlagad tacosalladsskål kylande på galler

Fyll dessa tacoskålar med din favorit tacosallad för den ultimata tacobaren. Den är perfekt för födelsedagar, Cinco de Mayo och alla tillfällen egentligen. De friterade tacoskålarna gör att måltiden känns festlig och speciell med minimal ansträngning.

Fler mexikanska recept att prova

Vi älskar att återskapa vår favorit mexikanska restauranginspirerade rätter hemma. Om du planerar en tacokväll med dessa tortillaskålar, behöver du några sidor och desserter till din meny!

Krispiga tacosalladskal

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 25 minuter

Tacosalladsskål gjord med en tortilla som hålls för hand

Fyll dessa tacoskålar med tacosallad för den ultimata tacobaren. Tacoskålarna i restaurangstil gör att måltiden känns festlig och rolig.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Hur

Kök:

Mexikansk

Nyckelord:

Tacosalladsskål, tacosalladsskal, tortillaskål

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$1-$2

Kalorier: 154

Serveringar: 4 människor

 • 4
  stora mjöltortillas, 10-tums diameter
 • 2
  Msk
  extra lätt olivolja, rapsolja eller någon högvärme matolja, plus mer efter behov
 • kosher salt, valfritt för strö
 1. Värm ugnen till 350˚F. Ställ in din ugnssäkra skålar över en bakduk och ha en slev redo eller något som kan användas för att trycka ner tortillan i formen.

 2. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna på medelvärme. När oljan är varm (350˚F på en termometer), tillsätt tortillan och stek på första sidan i 30-45 sekunder. Vänd och stek i 30-45 sekunder på andra sidan. Tortillan ska vara djupt gyllenbrun i fläckar och börja blöda.

 3. Ta genast bort med en tång och lägg över en ugnssäker skål. Använd en slev eller en mindre skål för att forma tortillan så att den passar i skålen. Strö över salt om så önskas. Upprepa denna process med de återstående tortillorna, tillsätt mer olja i stekpannan efter behov.

 4. När tortillorna har formats till skålarna, ställ skålarna på en plåt och grädda i 350˚F i cirka 12-14 minuter eller tills de är krispiga och gyllenbruna. Ta ur formen och svalna på galler och servera sedan.

Näringsinnehåll

Krispiga tacosalladskal

Belopp per portion

Kalorier 154
Kalorier från Fat 81

% Dagligt värde*

Fett 9g14 %

Mättat fett 2g13 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 6g

Natrium 221mg10 %

Kalium 38mg1 %

Kolhydrater 15 g5 %

Fiber 1g4 %

Socker 1 g1 %

Protein 2g4 %

Kalcium 44mg4 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply