Äntligen, kryddad chokladtryffel gjord med mörk choklad som smakar utsökt, är lätta att göra och – tro det! – näringstät. Våra böner har blivit besvarade.

Dessa kryddade chokladtryffel är så intensivt chokladaktiga att du aldrig skulle tro att de också är näringstäta. Och ändå innehåller de rikliga mängder vitamin E, fibrer och kakao, som innehåller molekyler som verkar vända åldersrelaterad minnesnedgång. Det betyder att du inte kommer att ha några problem att komma ihåg var du gömde ditt förvaringsutrymme av denna hälsosamma nosh. Ännu bättre, dessa chokladtryfflar är otroligt lätta att göra så du behöver inte vara en blivande konditor för att göra dem. Detsamma gäller resten av recepten från Drew Ramsey’s Eat Complete, en av mina nya favoritkokböcker.–David Leite

  • Klä en plåt med bakplåtspapper eller bakplåtspapper.

  • Koka upp grädde, kanel, kryddnejlika och koriander i en liten kastrull på medelhög värme. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och låt stå tills chokladen mjuknar, 2 till 3 minuter. Vispa tills blandningen är slät.

  • Blanda under tiden mandeln och pumpafröna i en matberedare och mixa tills de är finhackade.

  • Rör ner hackad mandel och pumpafrön i chokladblandningen och låt svalna till rumstemperatur. Kyl blandningen utan lock tills den är fast, cirka 1 timme.

  • Häll upp högar med teskedar av chokladblandningen på den klädda bakplåten. Om dina högar av chokladtryffels ljuvlighet vid något tillfälle blir mjuka och klibbiga när du försöker arbeta med dem, ställ bakplåten och/eller skålen med chokladblandningen i kylen i 15 minuter.

  • Rulla högarna mellan handflatorna till släta, jämna bollar. Häll kakaopulvret på en plåt, rulla bollarna i kakaon och lägg tillbaka dem på bakplåten eller, alternativt, häll kakaopulvret i en liten sil och sikta kakaon över bollarna. Lägg upp tryffeln på en tallrik och ställ i kylen tills den är fast, cirka 30 minuter. Servera omedelbart eller göm dem, um, vi menar, lägg dem i en lufttät behållare och kyl i upp till 2 veckor.

Servering: 1 tryffelKalorier: 85 kcalKolhydrater: 5 gProtein: 2 gFett: 7 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 5 mgNatrium: 3 mgKalium: 94 mgFiber: 1 gSocker: 2 gVitamin A: 58 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 20 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Drew Ramsey. Foto © 2021 Ellen Silverman. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Om du gillar mörk, bitter choklad och starka smaker är detta kryddade chokladtryffelrecept ett perfekt recept för dig. Det är en “traditionell” fransk tryffel, täckt med kakaopulver, smaksatt med flera olika men välbalanserade kryddor som tar sin crunch från mandel och pumpafrön. Och du behöver inte ha några speciella färdigheter i köket för att förbereda det, bara några ingredienser och lite tid i kylen för att skapa denna vackra och delikata franska konfekt. Efter att ha vispat den smälta chokladblandningen lade jag den i en liten skål och lät den sedan svalna till rumstemperatur, vilket tog ca 15 minuter. Jag föredrog att rulla bollarna i kakao eftersom användningen av en liten sil inte täckte dem så bra. Det här är ett riktigt enkelt och gott recept!

Jag älskade enkelheten i detta kryddade chokladtryffelrecept, de nyttiga ingredienserna och kryddornas doft och smak. Tryfflarna är lätta att piska ihop för speciella tillfällen, som present eller en dekadent godbit hemma. Blandningen kunde ha stått i kylen längre än en timme men det var okej om man arbetade snabbt. En sil behövs inte för att täcka tryffeln med kakao; rulla tryfflarna i kakaopulver fungerade bra. Konsistensen var lite för seg för mig, även om jag inte vet hur jag ska åtgärda det eftersom jag finhackade mandeln och pumpafröna.

Jag har alltid varit ett fan av kakaodammade tryffel – de som tar tag i baksidan av din hals med sin pulverighet och sedan långsamt smälter över tungan. Dessa finns definitivt på min julbakningslista. Perfekt för presenter till dina chokoholiga vänner. Även om jag älskar att lägga till nötter, skulle jag som en rent personlig åsikt pulsera dem tills de mals, inte bara hackade. Jag tycker också att damningen med en sil fungerar så mycket bättre då mina lite varma händer orsakade viss smältning när jag rullade tryffeln på en tallrik.

Source link

Rate this post

Leave a Reply