Kryddade cidermunkar är lite gammaldags sötma. Kanske inte gammaldags, men nostalgisk förvisso. En mör, kärnmjölksmunk får en hälsosam dos av äppelcider och muskot innan den doppas i den söta vaniljglasyren. Ursäkta oss medan vi gömmer oss i en majslabyrint och stoppar våra ansikten.

Om du inte har verkliga minnen av idylliska höstmorgnar tillbringade med att köra längs tvåfiliga motorvägar med dimma som hänger lågt under träd som är färgade crimson och rost, och stannar vid varje bondgård för cidermunkar, kommer dessa kryddade cidermunkar säkerligen att kompensera för det.–Rick Rodgers

VAD KAN JAG ANVÄNDA I STÄLLET FÖR EN DONUT CUTTER?

En munkskärare är ganska specialiserad, så alla kommer inte att ha en. Men om du är en vanlig bagare kanske du redan har saker till hands som du kan använda. En stor cirkelskärare (eller till och med ett dricksglas) med en diameter mellan 3-3 1/2 tum kan användas för den yttre ringen. En liten cirkelskärare (eller basen på en stor bakelse) med en diameter på minst 1/2 tum kan användas för den inre ringen – vilken som helst mindre och den kan stängas under stekning. Låt dig inte frestas att utelämna det där mittenuttaget heller. Munkar med en intakt mitt kommer inte att koka hela vägen, vilket lämnar dig med en sliskig, rå överraskning.

  • I en liten kastrull över hög värme, låt cidern koka upp. Koka tills den reducerats till 1/2 kopp, 8 till 10 minuter eller så, beroende på pannans storlek. Kyl helt.
  • I en stor skål, sikta ihop 3 1/4 koppar mjöl, strösocker, bakpulver, bakpulver, kanel, muskotnöt och salt. Tillsätt smöret och, med hjälp av en handhållen mixer på låg hastighet, vispa tills blandningen bildar fina smulor.

  • I en annan skål, vispa ihop kärnmjölken, äggen, 1/4 kopp av den reducerade cidern och vaniljen tills det blandas. Tillsätt kärnmjölksblandningen till mjölblandningen och rör om tills en mjuk deg bildas. Vänd ut degen på en lätt mjölad arbetsyta och knåda tills den är slät, cirka 1 minut, tillsätt upp till 1/4 kopp mer mjöl om det behövs. Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper. Överför degen till bakplåten och klappa ut den till en 1/2-tums tjocklek. Frys tills det blir lite fast, 15 minuter.

  • I en tung, djup kastrull, häll olja till ett djup av minst 3 tum. Värm över hög värme till 350°F (176°C) på en frityrtermometer. Ställ ett stort galler på en annan kantad bakplåt och placera den nära spisen.
  • Skär ut så många munkar som möjligt med munkfräsen, doppa fräsen i mjöl före varje snitt och tryck ner den rakt ner i degen, och lyft den rakt upp. Flytta dem och hålen till den bakplåtspappersklädda plåten. Samla ihop resterna och upprepa rullningen och skärningen.

  • Använd en metallspatelsänk försiktigt ner några av munkarna i den heta oljan, se till att inte tränga ihop pannan. Fritera, vänd dem en gång halvvägs tills de är gyllenbruna, cirka 3 minuter totalt. Använd en trådskimmer och överför munkarna till gallret för att rinna av. Upprepa tills alla munkar har stekts, tillsätt sedan munkhålen i oljan och fritera tills de är gyllenbruna, cirka 2 minuter totalt. Låt svalna.
  • I en liten kastrull över medelhög värme, låt den återstående 1/4 koppen reducerad cider koka upp. Tillsätt konditorernas socker och vispa till en slät smet. Ta genast bort från värmen. Håll en munk eller munkhål i kanterna, doppa den kort, med den släta sidan nedåt, i glasyren, låt överskottet droppa tillbaka i kastrullen. Lägg munken på gallret med den glaserade sidan upp och låt stå tills glasyren stelnat, cirka 10 minuter. Upprepa med de återstående munkarna och munkhålen. Sluk upp medan den är varm eller i rumstemperatur.

Servering: 1 serveringKalorier: 333 kcalKolhydrater: 61 gProtein: 5 gFett: 8 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 37 mgNatrium: 213 mgKalium: 151 mgFiber: 1 gSocker: 34 gVitamin A: 120 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 54 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Rick Rodgers. Foto © 2009 Ray Kachatorian. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet producerar munkar som är bättre än någon annan jag har haft, från Vermont till gårdarna i norra Connecticut. Om du inte har möjlighet att mala färsk muskot, gå ut och köp en Microplane eller någon annan specialmikrokvarn för hela baljan. Det är verkligen, verkligen essensen av dessa beroendeframkallande små pärlor.

Dessa är inte jästmunkar, och det är en viktig skillnad. Munkar jästa med ägg och bikarbonat ger en varmare skorpa och en fantastisk smula, perfekt för en kryddad munk som du verkligen vill smaka. Några testtips: Först bör du använda en munkskärare. Att ta bort rätt proportion från mitten (hålet) är viktigt för den övergripande klarheten av munken. Centern blir rå annars.

Dessutom är 350ºF grader lite varmt. Jag sänkte temperaturen till 325ºF. Jag kunde sedan tillaga munkarna lite längre och utvecklade en rik, djupbrun på utsidan, vilket också gav munken tid att koka helt igenom. Dessa munkars sammansättning kompletterar till fullo en mycket rik, djupbrun krispighet på utsidan. För mig är det den bästa delen.

Ursprungligen publicerad 19 december 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply