För dessa lättkryddade grillade benfria kycklinglår från Molly Baz marineras benfria kycklinglår utan skinn i kryddad yoghurt och slängs sedan på grillen. De grillade kycklinglåren lindas i varm pitabröd och toppas med hemgjord picklad rödlök och vitlöksyoghurtsås.

Ett fat med grillade benfria kycklinglår toppat med picklad rödlök, mynta, citron och pitabröd vid sidan om.

Anpassad från Molly Baz | Laga den här boken | Clarkson Potter, 2021

De berusande dofterna som kommer från NYC:s många mellanöstern shawarmavagnar fick mig att skapa detta recept på benfria kycklinglår på grillen. Jag har alltid drömt om att på något sätt jerryrigga en shawarma-spottuppställning i mitt hemkök. Jag menar, hur fantastiskt skulle det vara att raka saftiga skärvor av kött från ett roterande spett för dina gäster när du underhåller?! Tyvärr, i ett lägenhetskök i Brooklyn, är det långt ifrån realistiskt.

När shawarmasuget slår till tar jag saker utomhus och gör en version av dessa kryddade och grillade kycklinglår, lindar in dem i förkolnade pitas med högar av färska örter och picklad lök, och glömmer för en sekund hur långt jag är från att förverkliga den drömmen .–Molly Baz

En person som skär kryddade grillade benfria kycklinglår på ett träfat.

Vanliga frågor om kryddade grillade benfria kycklinglår

Vad är det bästa sättet att urbenta kycklinglår?

Du behöver en vass kniv (urbening, skärning eller kockknivar fungerar bra) och en skärbräda. Lägg ditt kycklinglår på brädan med skinnsidan nedåt och hitta benet som löper längs med biten. Kör kniven längs med den för att exponera benet under köttet. Använd fingrarna och separera köttet från benet så gott det går. Vinkla din kniv mot benet och skär ner båda sidorna i ett försök att gräva ut benet lite mer, försök att skrapa längs benet så att inget kött sitter kvar. Skiva sedan runt och under ena änden av benet för att släppa det helt från köttet och dra upp benet, gör några fler snitt för att frigöra den andra änden. Kom ihåg att spara dina ben i en fryspåse för hemlagad kycklingfond senare!

Vad ska jag servera till dessa grillade kycklinglår?

Det här är en perfekt maträtt för varmt väder, och när vi tänker på varmare väder tänker vi på svala sallader – som tomat och fetaost eller en enkel hackad gurka, lök, mynta och tomaträtt (som också kan spektakulärt hamna ovanpå din pitabröd). tillsammans med de andra påläggen!). En ljus citroncouscous skulle också vara härlig. Om du inte har pitabröd, ersätt gärna med naan, eller som en av våra testare gjorde, använd tortillas.

Kryddade grillade benfria kycklinglår

Ett fat med grillade benfria kycklinglår toppat med picklad rödlök, mynta, citron och pitabröd vid sidan om.

För att göra detta grillade benfria kycklinglårrecept, marineras benfria kycklinglår utan skinn i kryddad yoghurt och tillagas sedan på grillen. Den grillade kycklingen serveras med varma pitor, hemgjord picklad rödlök, färska örter och vitlökyoghurtsås.

Molly Baz

Prep 30 min

laga mat 15 min

Total 1 hr 15 min

Till den inlagda rödlöken

Till de grillade kycklinglåren

Gör den inlagda rödlöken

  • I en liten kastrull på medelvärme, kombinera vit vinäger, vatten, socker och salt, rör om ofta för att lösas upp. När blandningen kokat upp, ta bort från värmen och tillsätt genast löken. Låt svalna till rumstemperatur. (Lökarna kan göras upp till flera dagar i förväg, de blir bara bättre med tiden.)

Gör de grillade kycklinglåren

  • Riv vitlöksklyftorna i en stor skål. Tillsätt yoghurten, saften av 1 citron och den vegetabiliska oljan och rör om. Strö i rökt paprika, spiskummin, kanel och cayennepeppar och krydda blandningen med 2 1/2 tsk salt. Vispa väl att kombinera.

  • Tillsätt kycklinglåren i marinaden och vänd om. Låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter medan du förbereder en grill för medelvärme, eller värmer en grillpanna av gjutjärn på medelvärme. (Om du ska marinera dem längre – vilket du borde; de ​​blir bara bättre med tiden, täck över och förvara kylda i upp till 6 timmar och dra ut dem 30 minuter före tillagning.)

  • När grillen är förvärmd till medium (du ska kunna hålla handen över gallret i cirka 5 sekunder innan det blir för varmt), olja in grillgallren lätt.

  • Använd en tång, ta bort kycklingen från marinaden, låt eventuellt överskott droppa tillbaka i skålen och överför den till grillen. Koka ostört tills det är fint förkolnat under och naturligt släpper från gallren, 5 till 6 minuter.

  • Vänd låren och koka tills de precis är genomstekta, 4 till 7 minuter till. (En snabbavläsningstermometer bör registrera 165°F (74°C) i den tjockaste delen av låret.) Låt kycklinglåren vila på en tallrik medan du grillar pitorna.

  • Värm pitaserna på grillen medan kycklingen vilar, ca 1 minut per sida.

  • Skär resten av citronen i 4 klyftor och plocka bladen från 1 knippe mynta eller koriander.

  • Skiva kycklingen mot säden i 12 mm tjocka strimlor och servera på ett stort fat tillsammans med pitabröd, syltad lök, vitlökyoghurt, citronklyftor och mynta eller koriander för en byggd-egna sitch .

Servering: 1delKalorier: 676kcal (34 %)Kolhydrater: 72g (24%)Protein: 54g (108 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 229mg (76 %)Natrium: 3763mg (164 %)Kalium: 1011mg (29 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 33g (37 %)Vitamin A: 1289IU (26 %)C-vitamin: 22mg (27 %)Kalcium: 257mg (26 %)Järn: 5mg (28%)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 3 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply