Dessa kryddade ingefärakakor gjorda med rågmjöl och en blandning av ingefära, svartpeppar, kanel och kardemumma är den perfekta blandningen av segt och krispigt. Betcha kan inte äta bara en. (Förlåt, Lays.)

Fem kryddade ingefärakakor

Anpassad från King Arthur Baking Company | The King Arthur Baking Company Essential Cookie Companion | Countryman Press, 2021

Med sina böjiga mittpunkter och lite knapriga kanter är dessa kakor den perfekta kombinationen av mjukt och krispigt. Rågmjöl är deras inte så hemliga ingrediens, som förbättrar både kakornas konsistens och deras komplexa och lockande kryddiga smak.—King Arthur Baking Company

Vanliga frågor om kryddade råg ingefärakakor

Jag älskar ingefära. Hur kan jag förstärka smaken?

Välkommen till klubben! Dessa kakor erbjuder en rundad kryddpunch med mycket ingefära, kardemumma, kanel och svartpeppar. Men vill du åka till stan kan du lägga till fint hackad kanderad ingefära. Bara att lägga i mer malen ingefära kan ge för mycket av ett stickande bett.

Vad gör rågmjölet för dessa kryddkakor?

Rågmjöl – och detta recept kräver medium råg, vilket är viktigt – ger kakorna en mer komplex smak och nötighet och passar vackert med de varma kryddorna. Motstå lusten att använda vanligt mjöl för alla ändamål. Du kommer att bli rikligt belönad med rågmjöl. Lita på mig.

Kryddade råg ingefära kakor

Fem kryddade ingefärakakor

Med sina böjiga mittpunkter och lite knapriga kanter är dessa kakor den perfekta kombinationen av mjukt och krispigt. Rågmjöl är deras inte så hemliga ingrediens, som förbättrar både kakornas konsistens och deras komplexa och lockande kryddiga smak.

Prep 20 minuter

kock 15 minuter

Total 35 minuter

Gör degen

  • Värm ugnen till 325°F (165°C). Smöra lätt två kantade bakplåtar (eller klä med bakplåtspapper).
  • I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och kryddor.
  • I en stor blandningsskål, använd en handvisp, en eller en stavmixer försedd med visptillbehöret för att vispa sockret och oljan tills det är väl blandat. Tillsätt ägget och vispa tills det är slätt.

  • Rör ner melasset, följt av de torra ingredienserna, och blanda väl. Degen kan täckas och kylas vid denna tidpunkt i flera timmar, om så önskas, och för att minska spridningen under gräddningstiden.

Forma och grädda kakorna

  • Använd en sked (eller en matsked kakskopa) för att portionera 1 1/4-tums (3-cm) bollar av deg. Rulla degbollarna i strösocker eller mousserande socker för att täcka innan de placeras på de förberedda bakplåtarna. Lämna 2 tum (5 cm) mellan bollarna på alla sidor eftersom de breder ut sig när de gräddas.
  • Grädda kakorna tills de är svällda och kanterna är stelna, 12 till 15 minuter. Ta ut kakorna från ugnen och låt svalna helt på de kantade bakplåtarna. Kakor kommer att hålla i flera dagar i rumstemperatur i en lufttät behållare och kan frysas för längre lagring.

Servering: 1kakaKalorier: 79kcal (4 %)Kolhydrater: 18g (6 %)Protein: 1g (2%)Fett: 1g (2%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 8mg (3 %)Natrium: 99mg (4 %)Kalium: 90mg (3 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 12g (13 %)Vitamin A: 12IUC-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 12mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 3 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply