Hemligheten med denna kryddiga bourbon bbq-sås är rökt ketchup på flaska. Bourbon och melass tillsätts för en kickin’ barbecuesås som är perfekt på revben, pulled pork, hamburgare och rökt kyckling.

Anpassad från Mitchell Rosenthal | Cooking My Way Back Home | Ten Speed ​​Press, 2011

Ingen flytande rök i detta bourbon bbq-såsrecept. Istället använder detta recept rökt ketchup för att ge en subtil rökighet till den resulterande såsen. Ja, rökt ketchup. Tro på det. Ännu bättre, smaka på det. Oavsett om det är en sked eller skuren över revben som tillagas lågt och långsamt. [Editor’s Note: Yes, we know, smoking ketchup may seem sorta fussy. But why not just toss it in the smoker along with your ribs or pork shoulder (or whatever you happen to be making and that you intend to slather this sauce all over) for the first couple hours? And if you do that, you may want to slip a drip pan under the meat and swap out the bacon fat in the recipe below for a tablespoon of the drippings.]–David Leite

Vanliga frågor om kryddig Bourbon BBQ Sauce

När är bästa tiden att pensla på barbecuesås?

Det är en betydande skillnad mellan de flesta marinader och såser. Och den skillnaden är oftast socker. En marinad infunderar köttet, medan en sås fortsätter på slutet så att den inte bränns upp i tillagningsprocessen. I allmänhet kan du börja borsta din barbecuesås på köttet cirka 20 till 30 minuter innan det är redo att lossna från grillen, speciellt om du använder indirekt värme.

Om du har en stor gammal eld som rasar, kanske du vill vänta till de sista 10 minuterna. Med en sås som är lika välsmakande som den här, kommer du troligen att vilja hälla den över allt du lagar. Men återhållsamhet är nyckeln – borsta på precis tillräckligt för att få smaken och skicka mer vid bordet. Ingen brännande, bara läppsmakande smak.

Vilken typ av bourbon ska jag använda i denna barbecuesås?

Du behöver inte bryta banken när du köper bourbon för en bbq-sås, men köp något som du tycker om att dricka. Smaken kommer att finnas i såsen, och det kommer att finnas överbliven bourbon i flaskan som du kan njuta av.

Hur länge håller hemmagjord bbq-sås?

Denna sås håller sig i upp till 2 veckor när den förvaras i en täckt behållare.

  • Förbered en fatrökare. Du vill att temperaturen ska vara mellan 225°F och 250°F (107°C och 121°C).

  • Placera ketchupen i en stor metallskål, placera skålen i rökaren och tillsätt en handfull av de blötlagda hickorychipsen till kolen. Rök ketchupen i 2 timmar, rör om var 30:e minut. Tänk på att hålla en jämn temperatur inuti rökaren, tillsätt kol efter behov för att hålla den i intervallet 225°F till 250°F (107°C och 121°C). Du kan behöva lägga till mer blötlagda hickorychips för att hålla röken flytande.

  • Häll den rökta ketchupen i en stor gryta. Tillsätt bourbon, senap, melass, vatten, varm röd paprikasås, farinsocker, Worcestershiresås, lökpulver, vitlökspulver, bacondropp och salt och rör om väl. Sätt på låg värme och koka, rör om då och då i cirka 30 minuter, eller tills sockret har löst sig och såsen har tjocknat och mörknat något.

  • Häll genast såsen över några revben eller annat kött av något slag. Eventuell överbliven sås kommer att hålla, tätt täckt, i kylen i upp till 2 veckor.

Servering: 2 matskedarKalorier: 39 kcalKolhydrater: 8 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 1 mgNatrium: 299 mgKalium: 107 mgFiber: 1 gSocker: 7 gVitamin A: 91 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 12 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Mitchell Rosenthal. Foto © 2011 Paige Green. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här bourbon bbq-såsreceptet ger en löjlig mängd barbecuesås, så om du bara kokar ihop ett par rack med revben, skulle jag rekommendera att inte bara halvera utan dela receptet i fjärdedelar. Antingen det eller planerar att frysa in resterna. Som sagt, det är en läcker, mycket robust sås, och definitivt värd att göra om du ändå har fått igång rökaren. Att röka ketchup är en intressant touch. Ketchupen kan ryka precis bredvid ditt kött, och när det väl är klart går såsen ihop ganska lätt. Den resulterande såsen är inte överväldigande rökig utan smakar helt enkelt mer som grill. Att använda flytande rök istället för att faktiskt röka ketchupen skulle inte ge samma resultat, så tänk inte ens på det. Detta är en väldigt intensiv sås, så använd den sparsamt. Du vill att köttet ska vara stjärnan.

Ursprungligen publicerad 25 juni 2012

Source link

Rate this post

Leave a Reply