Kryddig bourbon lönnsirap är kryddan för att slå alla smaktillsatser. En klibbig, kryddig, söt sås som har förstärkts med bourbon är en dröm för vuxna som går i uppfyllelse. Ursprungligen gjord för att ringla över kyckling och våfflor, den är faktiskt perfekt för alla sorters salta rätter som kan behöva lite glitter.

Kyckling och våfflor är redan jävligt fantastiska. Men om du har väntat hela dagen på en spektakulär tallrik med krispig, degig kycklingglädje, bara för att dumpa en hink sjukt söt brun sirap över det, så missar du poängen. Låt oss visa dig vägen till sirapshimlen.–Jenny Latreille

  • I en liten kastrull över hög värme, låt lönnsirap, bourbon och smör bara koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 3 minuter.
  • Rör ner cayennepeppar och ta av från värmen. Servera varm eller täck över och kyl i upp till 3 dagar.

*Vad kan jag ersätta bourbon?

Det finns en hel familj av alkohol som är nära besläktad (såvida du inte är en avicionado av en i synnerhet och då är alla satsningar avstängda). Bourbon kan bara kallas bourbon om den har tillverkats i USA och består av minst 51 % majsröra. I Kanada heter precis samma sak whisky (kallas även råg eller rågwhisky men det är fortfarande mest majs). Scotch är i samma familj, förutom att det mest är korn och faten är äldre. Så … du kan subventionera whisky, whisky, skotsk eller till och med en lätt rom och få ett fantastiskt resultat. Använd det du gillar att dricka och du kan inte gå fel.

Servering: 3 matskedarKalorier: 198 kcalKolhydrater: 36 gProtein: 1 gFett: 4 gMättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 11 mgNatrium: 40 mgKalium: 124 mgFiber: 1 gSocker: 32 gVitamin A: 158 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 60 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.


[recipe-testers-choice]
Ursprungligen publicerad 8 maj 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply