Detta kryddig grillad kycklingsmörgås, ett roligt riff på en BLT, är gjord med chilemarinerad kyckling som är inlindad i bacon, grillad och hög med ruccola och tomat. Det är en fantastisk måltid för en avslappnad utomhusmiddag eller att ta med på en campingtur.

Ett kryddigt baconlindat grillat kycklingbröst ovanpå en bulle och tomatskivor med den övre halvan av bullen och lite ruccola bredvid.

Anpassad från Ross Dobson | Firepit Grill | Murdoch Books, 2022

Denna kryddiga grillade kycklingsmörgås är en fantastisk ny variant på den gamla bacon-, sallads- och tomat-BLT – perfekt för en trädgårdssammankomst eller campingmiddag. Du kan göra chiliminaden dagen innan och lämna kycklingen i den över natten för att få smak.–Ross Dobson

Vanliga frågor om kryddig grillad kycklingsmörgås

Vilka är skillnaderna mellan lockig, plattbladig och italiensk persilja?

Italiensk och plattbladig persilja är samma sak. Namnet beror verkligen på vilka marknader du råkar vara på. Persilja kommer från södra Italien, så det är därför som vissa butiker kallar den “italiensk” persilja. Den lätt smaksatta, plattbladiga versionen av denna ört påminner mycket om koriander till utseendet, så var försiktig när du handlar.

Lockiga bladpersilja är… vänta på det… lockiga. Förutom att den skiljer sig i utseende har lockig persilja en starkare smak än plattbladig/italiensk. Det är självsäkert, robust och framåt.

Hur kryddig är Fresno-chiles?

Fresno-pepparn är jämförbar med en jalapeno vad gäller kryddighet. Fresno chili kan variera mellan 2 500-10 000 Scoville (SHU). Jalapeños är 3 500-8 000 SHU. Om du är orolig för kryddighet, lägg inte till fröna eller membranet till din marinad. Om du är bra med värmen, släng allt i din matberedare.

Hur länge kan jag säkert marinera kyckling i kylen?

USDA säger att kyckling säkert kan marinera i kylskåpet i upp till 2 dagar. Tänk på att marinadrecept i allmänhet är utformade för några timmars marinering, inte dagar – så din kyckling kan antingen vara för mycket smaksatt eller så kan köttstrukturen försämras om den får stå i 48 timmar (beroende på ingredienserna i din marinad). Och kom alltid ihåg att ha rå kyckling tätt täckt medan du marinerar i kylen.

Kan jag göra denna grillade kyckling utan grill?

Ja, men med försiktighet. Våra testare hade framgång med att använda en grillpanna på spishällen för att tillaga kycklingen, men var säker på att köra din huvfläkt i händelse av rök som genereras av stekbaconet eller iögonfallande ångor från chilimarinad.

Kryddig grillad kycklingsmörgås

Ett kryddigt baconlindat grillat kycklingbröst ovanpå en bulle och tomatskivor med den övre halvan av bullen och lite ruccola bredvid.

Denna magnifika smörgås är gjord med grillat, baconlindat och marinerat kycklingbröst, tomater, ruccola, en majonnäs och en squishy bulle.

Ross Dobson

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 6 timmar 30 min

  • Om du använder kycklingbröst i full storlek, lägg kycklingen på en ren skärbräda. Tryck försiktigt handflatan på kycklingen och använd en vass kniv för att skiva den horisontellt i 2 tunnare bitar med jämn tjocklek. Lägg kycklingen i en medelstor skål.

  • I en liten matberedare, kombinera chili, vitlök och persilja. Tillsätt olivoljan och vispa tills blandningen är finhackad och fläckad genom oljan, 2 till 4 minuter.

  • Häll ner marinaden i skålen med kycklingen och rör ihop med händerna. Täck och ställ i kylen i minst 6 timmar, eller över natten.

  • Strax innan tillagning, krydda varje kycklingbit lätt med salt och linda in en skiva bacon.

  • Förbered en gas- eller kolgrill för medelhög värme.

  • Lägg kycklingen på grillen och koka tills den lätt släpper från grillen, ca 8 minuter. Vänd och koka tills kycklingen är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C) och baconet har blivit knaprigt, 4 till 6 minuter till.

  • Toppa rullarna med majonnäs, kyckling, ruccola och tomat.

Servering: 1delKalorier: 520kcal (26 %)Kolhydrater: 27g (9 %)Protein: 35g (70 %)Fett: 30g (46 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 15gTransfett: 0,1gKolesterol: 99mg (33 %)Natrium: 592mg (26 %)Kalium: 826mg (24 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 1097IU (22 %)C-vitamin: 46mg (56 %)Kalcium: 98mg (10 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 29 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply