Kryddig honungslimekyckling är vår favorit för en snabb, enkel, hälsosam vardagsmat. Tillverkat med benfria kycklingbröst och en söt och kryddig marinad, kommer detta enkla recept att bli en stapelvara i din vardagrotation.

Fem kycklingbröstbitar med grillmärken på ett fat, toppade med halverade körsbärstomater, salladslök och koriander.

Anpassad från Tara Teaspoon | Läckra sammankomster | Shadow Mountain, 2022

Åh hej! Bara ditt fungerar-för-allt, när som helst, läckra kycklingrecept här! Jag skojar inte, du kommer tillbaka till denna honungslime-kycklingmarinad varje vecka. Lite rökig, lite kryddig, lite söt och citrusig, med en skvätt umami-smak – det är bomben!

Den här kycklingen är perfekt grillad, eller så kan du baka den, skära upp den och göra kebab, eller släng den i en långsam kokare eller Instant Pot för strimlad kyckling. Och släng inte ut den marinaden! Sjud den till en sås och ringla den över hela tallriken.–Tara tesked

Vanliga frågor om honunglimekyckling

Kan jag göra detta med benfria kycklinglår eller kyckling med ben?

Ja definitivt. Du kan göra den med antingen benfria lår eller ben med ben, lår eller bröst. Tänk på att tillagningstiden blir längre för något av dessa alternativ.

Vad ska jag servera till denna kyckling?

Prova den här kycklingen med en sida av ris och grillade grönsaker, eller skiva den och servera den med tortillas och alla dina favorittacopålägg.

☞ Gillar du kycklingrecept? Pröva dessa:

Kryddig honunglimekyckling

Fem kycklingbröstbitar med grillmärken på ett fat, toppade med halverade körsbärstomater, salladslök och koriander.

Denna klibbiga söta grillade honungslimekyckling går snabbt att sätta ihop, vilket gör den perfekt för vardagsmiddagar.

Tara tesked

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 1 hr 30 min

  • Använd en vass kniv och skär varje kycklingbröst på mitten horisontellt för att skapa totalt 6 tunnare bitar. (Om du köpte kycklingkotletter, hoppa över detta steg.)

  • Lägg kycklingen i en fryspåse med zip-top eller en glasform.

  • I en medelstor skål, vispa ihop limejuice, honung, chipotle chili, adobo, lökpulver, spiskummin, salt och Worcestershiresås. Häll över kycklingen. Täck och ställ i kylen i minst 1 timme eller upp till 4 timmar.

  • Värm en grill eller grillpanna till medelvärme. Olja pannan eller grillgallren.

  • Ta bort kycklingen från marinaden och lägg över till grillen eller grillpannan. Om du använder marinad för en sås, överför den till en kastrull och låt sjuda i 15 minuter.

  • Grilla kycklingen tills den är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C), cirka 4 minuter per sida.

  • Servera med marinadsås och toppa med tomater och grön salsa om så önskas.

Instant Pot strimlad honung lime kyckling variant

Ingen marinering behövs. Lägg alla ingredienser i en snabbkokare eller multicooker med 1/4 kopp vatten. Koka på högt tryck i 10 minuter. Låt trycket släppa naturligt i 10 minuter.
När kycklingen är tillräckligt kall för att hantera, strimla den i bitar. Sjud juicen tills den reducerats och tjocknat och sila före servering, om så önskas.

Servering: 1delKalorier: 470kcal (24 %)Kolhydrater: 22g (7 %)Protein: 71g (142 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 0,01gKolesterol: 193mg (64 %)Natrium: 992mg (43 %)Kalium: 673mg (19 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 19g (21 %)Vitamin A: 262IU (5 %)C-vitamin: 10mg (12%)Kalcium: 51mg (5 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 26 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply