Detta kryddig rostad blomkål recept är bara buketter kastade med kryddor och bakade i praktiska tuggor som är kryddiga men inte för kryddiga, om du förstår vad vi menar.

En tallrik fylld med kryddiga rostade blomkålsbuketter.
: Watkins Media

Det finns kryddig rostad blomkål och så finns det kryddig rostad blomkål. Du vet, som i en blöt-på-vissa-fläckar-och-fortfarande-krissig-på-andra-ställen intetsägande ursäkt för en sidorätt kontra ett perfekt mört och försiktigt kryddat exemplar av korsblommiga ljuvlighet som du bara inte kan sluta gnälla på . Gissa vilken sorts rostad blomkål detta recept gör?


Varför våra testare älskade detta

Våra testare hade många anledningar att glatt mumsa på dessa krispiga blomkålsbitar. De älskade att rätten bara var milt kryddig, vilket gjorde den perfekt för alla vid bordet, och att den var enkelt att göraoch kan lätt fungera som mellanmål eller tillbehör.

L. Fraser kommenterade att “Denna rostade blomkål med kryddor är nästan beroendeframkallande. Jag trodde hela tiden att jag var klar och jag skulle gå tillbaka för mer.”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för kryddig rostad blomkål -- kryddor, blomkål, salt och peppar och olivolja.
 • Blomkål–Receptet var designat för ett litet blomkålshuvud som väger cirka 1 pund. Om du använder ett stort huvud, öka mängden kryddblandning därefter. Undvik att använda fryst blomkål, som kan bli mosig.
 • Fett– Beroende på vad du föredrar kan du använda olja, smör, ghee eller kokosolja för att göra din kryddblandning. För att hålla receptet mjölkfritt, använd inte smör eller ghee.

Hur man gör detta recept

Råa blomkålsbuketter i en glasskål och en separat glasskål med olja som hälls i en kryddblandning.
 1. Värm ugnen till 350°F. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bryt blomkålen i små buketter.
 2. Blanda kryddorna och oljan i en glasskål.
En person som vispar olja och kryddor i en glasskål och blomkålsbuketter slängde i glasskålen.
 1. Vispa oljan och kryddorna till en slät smet.
 2. Tillsätt blomkålen i kryddmassan och blanda till beläggning.
Blomkålsbuketter på en plåt som visas före och efter gräddning.
 1. Lägg blomkålen i ett lager på bakplåten.
 2. Rosta tills de är gyllene och lite knapriga. Kyl innan servering.

Vanliga frågor om recept

Hur gör jag min blomkål extra krispig?

Detta recept ger en brynt och lätt knaprig blomkål. Om du föredrar det extra knaprigt, höj ugnstemperaturen till 425°F, eller använd en varmluftsinställning, om tillgängligt.

Hur undviker jag mosig blomkål?

Se till att din blomkål är helt torkad, och i ett enda lager på plåten, med lite utrymme mellan buketter. Ett trångt ark kommer att resultera i ångad blomkål. Undvik också att använda fryst blomkål.

Hjälpfulla tips

 • Du kanske inte behöver hela mängden kryddblandning för att täcka blomkålen. Om du föredrar en mycket lätt belagd eller mild blomkål, halvera kryddblandningen.
 • Använd en glasskål för att blanda din blomkål och kryddor eftersom gurkmejan kan färga plastskålar.
 • Överbliven rostad blomkål kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm i en 425°F ugn i 10 minuter, eller tills den är genomvärmd och krispig.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri, mejerifri, vegetarisk och vegansk kost.
Floretter av kryddig rostad blomkål på en vit platta och på en plåt bredvid.

Fler bra recept på rostad blomkål

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Kryddig rostad blomkål

En tallrik fylld med kryddiga rostade blomkålsbuketter.

Detta kryddiga rostade blomkålsrecept är bara buketter kastade med kryddor och bakade i praktiska tuggor som är kryddiga men inte för kryddiga, om du förstår vad vi menar.

Prep 15 min

kock 45 min

Total 1 hr

 • Värm ugnen till 350°F (180°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
 • Skär blomkålen i små buketter eller bryt den i bitar lika stora som poppade popcorn. Spara stjälkarna för annan användning eller släng dem i komposten.
 • I en stor skål, kombinera olivolja, paprika, spiskummin, gurkmeja och salt och smaka av med peppar. Tillsätt blomkålen och rör om.

 • Överför blomkålen till den förberedda bakplåten, låt eventuell överflödig kryddblandning droppa tillbaka i skålen. Bred ut blomkålen på den förberedda bakplåten och grädda i 35 till 50 minuter tills den är gyllenbrun och knaprig, rör om då och då.

 • Ta ut ur ugnen och låt stå på plåten att svalna helt, ca 30 minuter.

 1. Justera kryddnivån –Du kanske inte behöver hela mängden kryddblandning för att täcka blomkålen. Om du föredrar en mycket lätt belagd eller mild blomkål, halvera kryddblandningen.
 2. Blandskålsråd –Använd en glasskål för att blanda din blomkål och kryddor eftersom gurkmejan kan färga plastskålar.
 3. Förvaring och återuppvärmning –Överbliven rostad blomkål kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm i en 425°F ugn i 10 minuter eller tills den är genomvärmd och krispig.
 4. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri, mejerifri, vegetarisk och vegansk kost.

Servering: 1delKalorier: 113kcal (6 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 3g (6 %)Fett: 9g (14%)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 0,3gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 624mg (27 %)Kalium: 487mg (14%)Fiber: 4g (17 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 505IU (10 %)C-vitamin: 64mg (78 %)Kalcium: 45mg (5 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply