Kryddig Guacamole är den ultimata festaptiten och den försvinner alltid snabbt. Vi har valt rätt förhållande mellan avokado och lök och limejuice för att ge denna autentiska smak.

Vår Klassisk guacamole var läcker; vi klarade det säkert hundra gånger! Vi har ändrat det lite och kryddat det mycket! Denna kryddiga guacamole tänder en liten eld i din mun och tvingar dig att äta den långsamt och njuta av varje tugga. Dessutom kan du justera kryddigheten beroende på vilken paprika du lägger till.

Kryddig guacamole garnerad med jalapenopeppar.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Min man är den äventyrliga ätaren i vår familj och han inspirerar mig alltid att förbättra recept och göra ett fantastiskt recept ännu mer fantastiskt. Tack vare hans äventyrliga pall gör vi nu denna Spicy Guacamole ännu oftare än den klassiska och vi har till och med en Majs Guacamole om du älskar en söt och rökig twist till din guac.

Videohandledning för kryddig Guacamole

Se Natasha göra denna kryddiga guacamole. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är och det kommer garanterat att komma på din vanliga rotation. Gå nu och gör lite guacamole.

Ingredienser för kryddig guacamole

Det här är alla ingredienser för en klassisk guac plus extra för att göra den kryddigare (dvs paprika, vitlök och spiskummin):

  • Avokado – vi använder stora mogna avokado (inte för squishy och inte för fast)
  • Tomat – använd en medelstor tomat eller 2 mindre romatomater och använd inte tomater som är övermogna och saftiga.
  • Lök – vit lök har den bästa smaken för guacamole men du kan använda gul lök eller rödlök om det är vad du har till hands och det kommer att smaka bra. Se vår handledning på hur man hackar en lök.
  • Koriander – du behöver cirka 1/2 kopp hackad koriander vilket är cirka 1/3 till 1/2 av ett gäng
  • Paprika – använd serranopeppar för en kryddigare guacamole eller jalapenopeppar för en mildare variant och lägg till efter smak. Se till att kärna paprikan innan du lägger till.
  • Vitlök – lägger till ett extra lager av krydda och smak
  • Limejuice – färskpressad är bäst från 1 1/2 till 2 limefrukter
  • Salt och peppar – tillsätt dessa efter smak
  • Kummin – tillsats av mald spiskummin ger ett subtilt rökigt lager av smak
Kryddig paprika

Hur man gör kryddig guacamole

1. Skär avokadon på mitten, ta bort kärnorna och skrapa ut dem i en platt botten (en platt botten gör det lättare att mosa). Smash med en potatismosare eller en gaffel (låt några bitar lämnas, puré den inte). Pressa limesaften direkt över avokadon.

mosa avokado i skål

Proffstips: Den färska limejuicen är det bästa sättet att bevara färgen och fräschören. Se till att använda färskpressad limejuice och undvik att använda koncentrerad limejuice som kan ha tillsatser och aldrig smakar helt rätt.

2. Hacka löken och lägg den i skålen.

hacka lök

3. Ta bort frön från jalapeños (eller serranos för kryddigare guacamole). Hacka jalapeños fint. Vi dubbelhacka dem genom vår Vidalia Chop Wizard vilket gör det lätt att hacka!

att så jalapenos och hacka

4. Skär tomaten på mitten parallellt med toppen och ta bort kärnorna (antingen genom att skrapa ur dem med en liten sked eller genom att krama ur dem). Tärna dina tomater. Tillsätt hackade tomater i din skål. Vi lämnar ofta bara fröna i (det är också ok).

hacka tomater

5. Pressa vitlök än finhacka din koriander och tillsätt den i skålen.

tillsätt vitlök och koriander till guacamole

6. Tillsätt 1/2 tsk torrt spiskumminpulver, 1/4 tsk nymalen svartpeppar, 1/2 tsk koshersalt (vanligt salt är också ok) och rör om bara tills det blandas.

Ingredienser och kryddor för guacamole i skål, redo att röras om

Om du är riktigt uttråkad, servera guacamole i avokadoskalen. Förhoppningsvis behövde du inte fiska upp dem ur soptunnan. Jag erkänner ingenting.

Make-Ahead

Guacamole avnjuts bäst den dag den görs för bästa livfulla färg och smak, men du kan förvara den i upp till 24 timmar i kylskåp. Den tappar lite av sin kryddighet som den står och smakerna smälter samman.

  • Kallt – Om du har överbliven guacamole, eller vill göra det framåt, lägg plastfolie direkt över ytan av guacamole. Kontakt med luft är det som gör att avokadon blir bruna så du vill hålla luften ute.
  • Kan jag frysa gaucamole? – guacamole fryser inte bra och inte tomater heller. De kommer att bli vattniga och mjöliga så vi rekommenderar inte frysning.

Proffstips: För att påskynda mognaden av dina avokado, lägg dem i en påse och förvara dem i rumstemperatur. En avokado är mogen när den ger sig lite med ett försiktigt tryck. Den ska kännas lite mjuk men inte squishy.

På nära håll guacamole med kryddig paprika

PS Om du har hanterat jalapenos, knacka INTE på näsan. Lita på mig.

Fler avokadorecept

Om du älskar avokado lika mycket som vi gör (superfans här!), så hittar du några nya favoriter i den här listan med recept med avokado. Vi har allt från avokadosallader till aptitretare och tacos.

Kryddigt Guacamole recept

Förberedelsedags: 15 minuter

Total tid: 15 minuter

kryddig guacamole serverad med tortillachips

Kryddig Guacamole är den ultimata festaptiten och den försvinner alltid snabbt. Vi har valt rätt förhållande mellan avokado och lök och limejuice för att ge denna autentiska smak.

Författare: Natasha från NatashasKitchen.com

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

5 USD

Nyckelord:

Kryddig guacamole

Kök:

Amerikansk, Tex Mex

Kurs:

Aptitretare

Kalorier: 173

Serveringar: 6 som förrätt

  • 3
    stor
    avokado
  • 3
    Msk
    limejuice, färskpressad från 1 1/2 lime
  • 1
    medelstora tomater, kärnade och tärnade
  • 1/2
    vit lök, finhackat
  • 1/2
    kopp
    Koriander , från 1/2 gäng
  • 2
    serranopeppar, finhackad (eller använd jalapenos för mildare guac)
  • 2
    kryddnejlika
    vitlök, nedtryckt
  • 1/2
    tsk
    havssalt, eller efter smak
  • 1/4
    tsk
    malen svartpeppar, eller efter smak
  • 1/2
    tsk
    mald kummin
  1. Skär avokadon på mitten, ta bort kärnorna och skrapa ut dem i en platt bunke. Krossa med en potatisstöt eller en gaffel. Pressa limejuice direkt över avokadon.

  2. Hacka löken och tillsätt den i skålen. Ta bort frön från jalapenos, finhacka och lägg i skålen.

  3. Skär tomaten på mitten parallellt med toppen och ta bort kärnorna. Tärna dina tomater och lägg dem i din skål.

  4. Pressa vitlök och hacka din koriander än lägg dem i skålen.

  5. Tillsätt 1/2 tsk torrt spiskumminpulver, 1/4 tsk nymalen svartpeppar, 1/2 tsk salt och servera direkt.

Om du vill göra detta i förväg, placera plastfolie direkt på guacamole och tryck ut eventuell luft och kyl.

Näringsinnehåll

Kryddigt Guacamole recept

Belopp per portion

Kalorier 173
Kalorier från fett 135

% Dagligt värde*

Fett 15g23 %

Mättat fett 2g13 %

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 10g

Natrium 204mg9 %

Kalium 579mg17 %

Kolhydrater 11 g4 %

Fiber 7g29 %

Socker 2g2 %

Protein 2g4 %

Vitamin A 433IU9 %

C-vitamin 17 mg21 %

Kalcium 22mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Detta recept publicerades första gången 2012. Nya foton och en video lades till 2022. Här är originalfotot.

Detta enkla kryddiga guacamole-recept tänder en liten eld i din mun och tvingar dig att äta det långsamt och njuta av varje tugga.  Glöm inte chipsen!



Source link

Rate this post

Leave a Reply