Skarp kryddnejlika, kanel och chokladkakor är fyllda med värmande, jordnära kryddor, choklad och pistagenötter. Muscovadosocker ger dem en seg konsistens och rik smak, vilket gör dem perfekta för att dunka i en varm kopp på en kylig eftermiddag.

Anpassad från Chetna Makan | Kardemummaleden | Mitchell Beazley, 2021

Kryddnejlika förknippas så ofta med traditionell brittisk matlagning – varma korsbullar, glögg – man kan lätt glömma hur ofta den används i andra kök. Det ger en värmande basnot till många typer av rätter. Det används alltid i små mängder eftersom dess söta, aromatiska smak är mycket stark och stickande. I det indiska köket är kryddnejlika en typisk komponent i garam masala och finns i många curryrätter, särskilt kött som Kashmirs rogan josh och Bengalens mangshor jhol. De ger en rik smak som är speciellt lämpad för vintern.— Chetna Makan

Vanliga frågor om kryddnejlika, kanel och chokladkakor

Vilken typ av kanel ska jag använda i dessa kakor?

Det finns några typer av kanel men låt oss fokusera på de som är lättast tillgängliga. Sri Lankas (även känd som Ceylon) kanel anses allmänt vara den “bästa” kanelen på grund av dess sötare och mindre bittra smak och finare konsistens. Cassiakanel är dock lättare att hitta, billigare och troligen vad du har till hands. Den är gjord av en tjockare bark och så konsistensen är inte lika fin, men det kommer inte att märkas i kakor.

Kan jag ersätta muscovadosockret med något i detta recept?

Muscovadosocker kan fortfarande vara svårt att hitta, så om du inte kan, har du några alternativ. Ett oraffinerat eller delvis raffinerat rörsocker med stark melasssmak och hög fukthalt, det har en något grov konsistens och känns klibbig vid beröring. Den bästa suben är att röra 2 matskedar melass i 1 kopp vitt socker tills det har en konsistens av våt sand. Mörkt brunt socker, Demerara och turbinadosocker är inte lika fuktigt men kommer fortfarande att fungera också.

  • Värm ugnen till 350°F (180°C). Klä två kantade bakplåtar med bakplåtspapper.
  • I en ställmixer utrustad med paddeltillbehöret, eller använd en elektrisk, vispa ihop smör, socker och kryddor tills det är lätt och krämigt, cirka 3 minuter. Blanda i hela ägget och gulan.

  • Rör ner mjöl, chokladchips och allt utom en näve av de hackade pistagenötterna och blanda för att få ihop degen.

  • Forma en stor matsked av blandningen grovt till en boll och lägg några av de reserverade hackade pistagenötterna ovanpå. Placera denna boll på det förberedda bakplåten och upprepa med den återstående degen, lämna tillräckligt med utrymme mellan dem för att kakorna ska spridas under tillagningen.

  • Grädda tills kakorna börjar få färg men fortfarande är sega i mitten, 12 till 15 minuter.

  • Flytta kakorna till ett galler för att svalna. Dessa kakor kommer att hålla i en lufttät behållare i upp till 7 dagar.

Servering: 1 kakaKalorier: 131 kcalKolhydrater: 16 gProtein: 2 gFett: 7 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 21 mgNatrium: 5 mgKalium: 67 mgFiber: 1 gSocker: 9 gVitamin A: 152 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 14 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Chetna Makan. Foto © 2021 Nassima Rothacker. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa kryddnejlika-, kanel- och chokladkakor har en perfekt blandning av varm kryddig sötma med den krispiga och seghet jag längtar efter när jag vill njuta av en god kaka (eller tre) med en kopp varmt te och en god bok, gärna framför en eldstad.

Förtjusande serverad varm från ugnen, jag bakade hälften av satsen när jag blandade ihop dem och kylde den andra hälften för att baka nästa dag. Så du kan göra dem en dag i förväg och hälsa dina vänner med doften av nybakade kakor.

Om mörkt muscovadosocker är svårt att hitta, hittade jag ett acceptabelt substitut för att vara mörkt brunt socker. Jag tillsatte en matsked melass för att förstärka smakintensiteten. Vilken nöt du än föredrar kan ersätta pistagenötterna. Jag använde valnötter eftersom jag hade dem till hands. Jag använde också “blitz”-tekniken för att mala mitt strösocker till en finare konsistens.

Dessa kryddnejlika-, kanel- och chokladkakor skiljer sig från den goda chokladkakan. Dessa har en fin knaprig skorpa och delikata sega inälvor. Kryddnejlika och kanel är inte överväldigande, och jag kommer att dubbla dessa portioner för min nästa sats för att verkligen få de här semestersmakerna mer framträdande med varje tugga! Jag använde min minsta cookie scoop för dessa eftersom jag föredrar enhetligheten i storlek för varje kaka.

Ursprungligen publicerad 13 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply