Kvävda fläskkotletter täcker saftiga kotletter med kreolsk krydda och sjud dem sedan i en karamelliserad lök och gräddsås, med vitlök, smör och kycklingbuljong. Presentation – ditt nya favoritsätt att äta fläskkotletter.

Anpassad från Kevin Belton | Kevin Beltons Cookin’ Louisiana | Gibbs Smith, 2021

Kvävda fläskkotletter är en allt-i-ett stekpannamiddag, även för servering! Om du har tid kommer att krydda fläskkotletterna kvällen innan att köttet får ännu mer smak.–Kevin Belton

HUR ERSÄTTER JAG BENfria Fläskkotletter MOT BENIN?

Fläskkotletter med ben har några saker på sin sida eftersom det benet ger dem mer smak och hjälper till att hålla dem fuktiga. Men det gör dem också större – om du vill ha mer fläsk i pannan kan du prova benfria kotletter. Men eftersom de saknar den där benbiten, håll ett öga på dem under tillagningstiden så att de inte torkar ut. De kommer att behöva cirka 1 minut mindre per sida för att bränna och sedan cirka 2 minuter mindre när de sjuder.

  • Krydda fläskkotletterna på båda sidor med kreolsk krydda och salt.

  • Blanda mjöl, vitlökspulver och chilipulver i en grund form. Doppa kryddade fläskkotletter i mjölblandningen, täck båda sidorna ordentligt och skaka av överskottet. Spara 2 matskedar kryddat mjöl.

  • I en stor, tung stekpanna på medelvärme, värm 1/4 kopp (60 ml) olja tills den skimrar. Arbeta i omgångar, koka fläskkotletter tills de är gyllene, 4 till 5 minuter per sida. Flytta till en tallrik.
  • Sänk värmen till medel-låg och häll i återstående 3 matskedar (45 ml) olja. Tillsätt lök och koka tills den är mycket mjuk och lätt karamelliserad, rör om då och då, 20 till 25 minuter.

  • Tillsätt smör och låt smälta, strö sedan över reserverat kryddat mjöl. Rör om och koka tills mjölet inte längre är rå, cirka 1 minut. Rör ner fond och grädde och låt sjuda upp. Låt sjuda, rör om då och då, tills såsen börjar tjockna, cirka 5 minuter.

  • Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan och låt puttra tills fläsket är genomstekt med innertemperatur av 145°F (63°C), 10 till 12 minuter till. Garnera med persilja.

Kan jag lägga till grönsaker i löksåsen?

Det finns en annan ganska klassisk version av detta recept med svamp. Allt du behöver göra är att lägga till 2 koppar skivad svamp (baby Bellas, creminis, button) när du lägger till löken. Fortsätt att karamellisera löken och bryn svampen. Tillsätt gärna en skvätt sherry när du tillsätter resten av ingredienserna.

Servering: 1 serveringKalorier: 369 kcalKolhydrater: 29 gProtein: 6 gFett: 27 gMättat fett: 19 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gTransfett: 1 gKolesterol: 37 mgNatrium: 910 mgKalium: 223 mgFiber: 2 gSocker: 1 gVitamin A: 2001 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 28 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Kevin Belton. Foto © 2021 Kevin Belton. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Comfort food när den är som bäst. Dessa fläskkotletter är enkla att sätta ihop, packar en härlig kreolsk smak och såsen placerar dem rakt av i kategorin rejäl höst/vinter. Perfekt serverad över ris eller (som vi gjorde) över potatismos.

Kvävda fläskkotletter--E.  Nassar

Letar du efter en enkel, speciell tillfällesrätt som framkallar komfort och kärlek? Dessa saftiga fläskkotletter kvävda i karamelliserad lök är värda din bästa ansträngning och kotletter av högsta kvalitet du kan hitta.

Jag blev förvånad över mjukheten i Cajun-kryddblandningen, som skapar en subtil blandning av rök, värme och ljushet som finns i varje kotlett. Jag älskade hur mina gyllene kotletter prydde serveringsfatet – jag kunde ha serverat dessa kotletter som de är och varit helt nöjd (och tacksam) eftersom de var underbara.

För att servera kvävde jag inte kotletterna helt i såsen, som på bilden. Till tallrik lade jag varje kotlett ovanpå löksåsen, med ugnsstekt broccoli på sidan. Nästa gång tror jag att jag skulle förbereda sauterade gröna (som mangold eller spenat) med sauterade färska brödsmulor, citron och olivolja. Så gott och enkelt.

Hur kan kvävda fläskkotletter vara dåliga? Det som tar detta recept över toppen är den kreolska kryddningen på kotletterna. Jag hade lite överbliven hemgjord krydda som hade en bra värmenivå. Det fungerade riktigt bra mot den söta, karamelliserade löken.

Det här receptet kan inte bli enklare men det kräver tålamod, vilket jag inte hade nog av. Efter 20 minuters kokning av lökarna var de på god väg men inte lika mörka som på bilden. Tjugo minuter räckte men jag kan tänka mig att ytterligare 10 skulle ha gjort dem ännu bättre. Jag gillade att använda fläskkotletter med ben, men jag tror att det skulle fungera lika bra om du ville bli benfri. Nyckeln är att de måste vara tjocka. Kommer göra denna igen!

Två fraser kommer att tänka på när jag tänker på dessa läckra kvävda fläskkotletter: “ultimat tröstmat” och “söndagsmiddag.” Serveras tillsammans med lite bräserad collard green med kalkonbacon och lite mosad sötpotatis, den här rätten satte verkligen leenden på våra läppar.

Jag var nöjd med kombinationen av kreolsk krydda, vitlökspulver och chilipulver här, och den smaskiga karamelliserade krämiga löken var bara en fröjd. För att inte tala om hur snabbt rätten kom ihop!

Dessa kvävda fläskkotletter är en varm, tröstande måltid. Den har en vacker, krämig sås som passade bra över quinoa. Jag serverade också rostad broccoli vid sidan av.

Var noga med att kontrollera att fläskkotletterna är klara – mina kotletter var så tjocka att jag behövde tillaga dem i ytterligare 10 minuter.

Ursprungligen publicerad 25 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply