Kyckling Marsala är en italiensk klassiker med saftig pannstekt kyckling i en krämig och välsmakande marsalavinsås. Du kan enkelt återskapa denna restaurangkvalitet Kyckling Marsala från bekvämligheten av ditt eget kök. Du hoppas bara på rester efter att ha gjort den här rätten.

Vi älskar att återskapa våra favoritrestaurangrecept. Några av våra bästa copycat-recept inkluderar Chicken Madeira inspirerad av Cheesecake Factory, Chili’s-inspirerade Cajun Chicken Pasta och Räkpasta från Olive Garden. De kan göras till en bråkdel av priset, är ofta hälsosammare och är fantastiska publiken. Detta Olive Garden-inspirerade kyckling Marsala recept är inget undantag.

Kyckling Marsala toppad med persilja och svamp i en panna.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Lätt kyckling Marsala recept

Det är lättare än du tror att återskapa denna klassiska italiensk-amerikanska kycklingmarsala. Det är en så speciell rätt för alla hjärtans dag eller en dejtkväll, men det är också en rätt som hela familjen älskar.

Denna kyckling marsala är utmärkt serverad med lite krämig potatismos eller till och med pasta med en sida av rostad sparris eller caesarsallad. Servera detta till dina middagsgäster så kommer de alltid att bli imponerade. PS Det här receptet är lätt att skala och kan enkelt dubblas eller tredubblas för en publik. Titta på videohandledningen nedan och du kommer att bli ett proffs på nolltid.

Kyckling Marsala video

Jag hoppas att detta kyckling Marsala-recept blir en ny favoritkycklingmiddag för dig. Om du gillade den här videon, snälla prenumerera på vår Youtube-kanal och se till att klicka på klockikonen så att du kan vara den första att veta när vi lägger upp en ny video.

Vad är Chicken Marsala?

Kyckling Marsala är i huvudsak tunna kycklingkotletter som steks i pannan och serveras i en krämig och smakrik svampvinsås. Marsala-vinet har sitt ursprung i västra Sicilien, Italien redan på 1700-talet. Även om kycklingmarsala i sig kanske inte finns på många restauranger i Italien, är det en italiensk-inspirerad maträtt och kan hittas på många italienska restauranger här i USA.

Närbild av Kyckling Marsala toppad med svamp och persilja i en panna

Marsala kycklingingredienser

Denna italiensk-amerikanska rätt är gjord med enkla ingredienser, se bara till att köpa rätt Marsala-vin (se tips nedan):

 • Kycklingbröst – 2 stora kycklingbröst halverade ger 4 kotletter (du kan också ersätta med 1 1/4 lbs kycklingmör).
 • Mjöl, salt och peppar – för muddring av kycklingen
 • Olivolja och smör – Att kombinera olivolja och smör ger en rik smak till såsen och förhindrar att smöret bränns eftersom oljan har en högre rökpunkt.
 • Svampar – ge djup och smak åt den krämiga såsen.
 • Lökpulver och vitlök – tillsätt god smak samtidigt som såsen håller sig slät.
 • Marsala vinsås – består av torrt marsalavin, kycklingfond och kraftig vispgrädde.
Kyckling Marsala ingredienser: rå kyckling, lök, vitlök, champinjoner, kycklingbuljong, torrt Marsala vin, mjöl, kraftig vispgrädde

Vanliga frågor

Vilket är det bästa vinet till kyckling Marsala?

Använda sig av torrt marsalavin, INTE söt marsala. Sweet Marsala är tänkt att användas för dessertrecept och kommer inte att fungera bra. Om din livsmedelsbutik inte säljer sprit, kan du hitta marsala i din lokala spritbutik. Första gången jag gjorde Chicken Marsala med sött vin och jag tog en lång paus från rätten efter det bara för att upptäcka att jag använde fel vin!

Kan jag ersätta vinet?

Om du inte kan hitta Marsala-vin, skulle ett Madeira-vin också fungera, som vi använde i vår Chicken Madeira. Om alkohol är ett bekymmer så kokas det mesta av alkoholen ut i pannan så att du bara får den tillsatta smaken och såsen slutar med en obetydlig mängd alkohol. Om du vill göra det vinfritt kan du bara använda mer buljong och koka ner det, men smakprofilen skulle inte vara riktigt densamma.

Kan jag ersätta svampen?

Jag skulle vilja hävda att svamp är en nyckelingrediens, men du kommer fortfarande att ha en välsmakande kyckling Marsala utan svamp. Du kan fräsa/karamellisera lite skivad färsk lök istället för att kompensera för en del av den förlorade smaken.

Hur man gör jämna kycklingkoteletter

Skär båda dina kycklingbröst på mitten på längden för att göra 4 jämna kotletter. Placera mellan plastfolie och pund till jämna 1/3 tum tjocka kotletter. Genom att dunka kycklingen till en jämn tjocklek säkerställer du att den blir jämnt tillagad. Du kan spara lite förberedelser genom att använda kycklingmör istället.

Göra jämna kycklingkoteletter: Tunn skivad kyckling på en skärbräda täckt med saran wrap; köttmör på toppen

Proffstips: För att testa om den är klar och förhindra överkokning, använd en direktavläst termometer och koka bara tills kycklingbröstet har nått en säker innertemperatur på 165˚F.

Tips för en perfekt krämig Marsalasås

När du lagar mat med vin kan syran och alkoholen i kombination med grädde göra att såsen klumpar sig eller separeras om du ändrar receptet eller processen. Följ dessa tips för att förhindra att det händer med din sås:

 • Undvik lätt grädde eller “halv & halv” som inte leker bra med vin och kan stelna.
 • Äldre kräm kan stelna lättare, köp inom några dagar efter användning.
 • Rör om såsen medan du sakta tillsätter grädden
 • Låt såsen sjuda efter att du har tillsatt grädden och undvik en snabb uppkok.
 • Tålamod är viktigt – skynda inte på processen att tjockna såsen.
Kyckling Marsala i en panna med en träslev toppad med svamp och persilja.

Gör framåt

Rester av kyckling Marsala håller sig riktigt bra och i allmänhet, när du har kyckling i en krämig sås, värms den upp bra utan att ha den “uppvärmda kycklingsmaken”. Kycklingen kommer att smaka ännu bättre efter att ha absorberat smakerna i en dag eller två.

 • Att förvara – När skålen är gjord, låt den svalna till rumstemperatur och täck sedan över och kyl. Enligt USDAkokt kyckling bör förvaras i kylen i 3 till 4 dagar.
 • Återuppvärmning – Som en tumregel bör du värma upp maten på samma sätt som den tillagades. Lägg över kycklingen i en stekpanna och värm på en spis på låg värme tills den är genomvärmd. Koka inte, annars blir kycklingen överkokt och såsen kan separera.

Fler recept på kycklingmiddag

Om du älskade detta Kyckling Marsala-recept, bör du kolla in några av våra andra läckra kycklingmiddagar:

Kyckling Marsala recept

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Kyckling Marsala i en svampvinsås i en stekpanna

Enkel kyckling Marsala i restaurangstil gjord från bekvämligheten av ditt eget kök. Det här receptet innehåller stekt saftig kyckling toppad med en krämig marsalavinsås.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Huvudrätt

Kök:

Italienskt, Medelhavet

Nyckelord:

kyckling marsala

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$10-$12

Kalorier: 449

Serveringar: 4 människor

 • 1 1/4
  lbs
  kycklingbröst, (2 stora), eller kycklinganbud
 • 1/2
  tsk
  salt , eller efter smak
 • 1/4
  tsk
  svartpeppar, eller efter smak
 • 1/4
  kopp
  mjöl för alla ändamål, för muddring
 • 2
  Msk
  olivolja
 • 1
  Msk
  osaltat smör
 • 8
  uns
  bruna knappsvampar, halverad eller tjockt skivad om den är mycket stor
 • 1/2
  tsk
  lökpulver
 • 2
  vitlöksklyftor, mald
 • 3/4
  kopp
  torrt marsalavin, (inte söt)
 • 3/4
  kopp
  kycklingbuljong, reducerat natrium
 • 1/2
  kopp
  tung vispgrädde
 • 2
  Msk
  persilja, finhackat
 1. Skär kycklingbröst på mitten på längden för att göra 4 jämna kotletter. Placera mellan plastfolie och pudra tills den är 1/3″ tjock. Krydda kycklingen överallt med 1/2 tsk salt och 1/4 tsk peppar, muddra i mjöl (skaka av överskottet) och ställ sedan åt sidan.

 2. Hetta upp en stor tjockbottnad panna på medelvärme. Tillsätt 2 msk olivolja och 1 msk smör. När smör och olja är varma, tillsätt muddrad kyckling och fräs tills de är gyllene och genomstekta; ca 3-4 minuter per sida (koka inte för mycket). Ställ kycklingen åt sidan och tält med folie för att hålla sig varm.

 3. Tillsätt mer olja i pannan om det behövs tillsammans med svamp och fräs tills överflödig vätska från svampen avdunstar och svampen är gyllenbrun (5 min). Rör ner 1/2 tsk lökpulver och 2 hackade vitlöksklyftor och fräs ytterligare 30 sekunder eller tills det doftar.

 4. Tillsätt 3/4 kopp marsalavin, skrapa botten av pannan. Öka värmen och koka tills det mesta minskat (4-5 min) tillsätt sedan 3/4 dl kycklingfond och tillsätt under omrörning 1/2 dl tung grädde i en jämn ström. Sänk värmen så att den får sjuda och fortsätt att sjuda och reducera såsen ytterligare 4-5 minuter tills den tjocknat något. Krydda såsen med 1/4 tsk salt eller smaka av.

 5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och strö topparna med 2 msk hackad persilja. Häll såsen över kycklingen och håll på värmen tills den är genomvärmd och såsen har tjocknat till önskad konsistens (2 minuter). Tänk på att såsen tjocknar mer när den svalnar.

Näringsinnehåll

Kyckling Marsala recept

Belopp per portion

Kalorier 449
Kalorier från fett 225

% Dagligt värde*

Fett 25g38 %

Mättat fett 11g69 %

Kolesterol 140 mg47 %

Natrium 538mg23 %

Kalium 817mg23 %

Kolhydrater 12g4 %

Fiber 1g4 %

Socker 2g2 %

Protein 35 g70 %

Vitamin A 736IU15 %

C-vitamin 6mg7 %

Kalcium 36mg4 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply