Kyckling med apelsin, grädde och dragon har en krämig sås som har blivit ljusare med apelsin och den milda lakritssmaken av färsk dragon. Kycklingbröst har precis fått en rejäl glöd.

Anpassad från Emily Scott | Hav & kust | Hardie Grant, 2021

Ett av mina första matlagningsjobb, när jag kom tillbaka från Frankrike, var att arbeta för den formidabla Penny Ide-Smith. Jag säger formidabel, hon var verkligen, och då menar jag driven, ambitiös, grymt hårt arbetande och en exceptionellt bra kock. Jag tror, ​​utan att ens inse det, att Penny gav mig den erfarenhet jag behövde för att trivas i en tuff mansdominerad bransch.

Så det här är ett tack till Penny för att jag fick en möjlighet att lära mig och laga mat. Jag kommer alltid att vara tacksam mot dig för att du tror på mig. Det här receptet kommer alltid att påminna mig om att arbeta med Penny. Det är en så läcker kombination av smaker och den hyllar dragon, vilket i mina ögon alltid är bra. Den här rätten fungerar bra under hela året, även om citrus alltid för solen till kalla dagar.–Emily Scott

  • Torka av kycklingstrimlorna med hushållspapper. I en medelstor skål, kombinera mjölet med 1/2 tesked av varje salt och peppar, blanda väl. Lägg till kycklingstrimlorna i skålen och häll över det kryddade mjölet.
  • I en medelstor stekpanna på medelvärme, värm smöret och oljan tills smöret smälter och börjar fräsa. Arbeta i omgångar, tillsätt kycklingstrimlorna och stek tills de är bruna på alla sidor, 2 till 4 minuter per sida. Rör ner det mesta av dragonen, spara lite till garnering.
  • Häll i fonden och apelsinjuicen, tillsätt mer, om det behövs, för att täcka kycklingen. Sjud försiktigt tills kycklingen är genomstekt till innertemperatur av 165°F (74°C), ca 10 minuter.
  • Använd en hålslev, lyft upp kycklingen ur stekpannan, lägg i en grund serveringsfat tillsammans med apelsinsegmenten. Hålla varm.
  • Fortsätt att sjuda fonden tills den reducerats till hälften, cirka 5 minuter. Tillsätt grädden och reducera igen tills du har en tjock sås, ca 5 minuter till. Smaka av, krydda och tillsätt några av de reserverade juicerna från apelsinsegmenten om den behöver vässas.

  • Häll såsen över kycklingen och garnera med den reserverade dragonen.

*Vad är dragon?

Dragon, en lummig grön ört, kan vara ganska splittrad bland ätare. Den har en smak som påminner om lakrits eller anis, och många matgäster tycker att de antingen älskar den eller hatar den.
Finns det något substitut för dragon? Om du gillar lakritssmaken som dragon ger kan du använda körvel eller fänkålsblad. Om du letar efter en sub för att du är i anti-dragonfesten, prova basilika eller mejram.

Servering: 1 serveringKalorier: 364 kcalKolhydrater: 32 gProtein: 6 gFett: 25 gMättat fett: 14 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 9 gTransfett: 1 gKolesterol: 71 mgNatrium: 325 mgKalium: 490 mgFiber: 3 gSocker: 11 gVitamin A: 1290 IUC-vitamin: 75 mgKalcium: 130 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Emily Scott. Foto © 2021 Kim Lightbody. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Som ung fick jag med ljudet av Good Humor Ice Cream-bilen i grannskapet att salivera efter en orange Creamsicle, så det här receptet på kyckling med apelsin, grädde och dragon väckte dessa minnen för mig. Som noterat, det påminner mer om kyckling-goujons jag skulle få på pubar i Storbritannien, eftersom den underbara lakritstipset från dragonen frambringar det där salta inslaget.

En oval vit tallrik täckt med strimlor av kycklingbröst, apelsinskivor, gräddsås och dragon, med serveringsredskap.

Jag använde cirka 7 matskedar färsk hackad dragon i min sås och sparade 1 matsked till garneringen, men jag fann att jag behövde lägga till ytterligare 1/3 kopp vardera fond och OJ för att täcka kycklingen i min stekpanna. Jag använde en 12″ stekpanna, och allt mindre kommer att vara svårt att sjuda alla remsorna samtidigt för den sista kokningen.

Man slutar med mycket möra och saftiga kyckling-goujons, och gräddsåsen är en underbar kombination, med en subtil apelsinton som dröjer sig kvar bakom dragonen. Min bättre hälft gav detta 10 av 10! Jag parade ihop den med en vegansk kikärts- och orzosallad, då den färska löken och syran från citronsåsen passade ganska fint med gräddsåsen.

Det här receptet på kyckling med apelsin, grädde och dragon resulterar i mjuka smaker – inte de skarpa smakerna av en kinesisk apelsin kycklingrätt som mina testare förväntade sig när jag meddelade att vi skulle äta apelsinkyckling. Resultatet blev en inbjudande sommarkvällsmåltid som är unik nog för att kvalificera sig för en fantastisk helgmiddag.

Jag delade kycklingbrösten på mitten korsvis för att skapa jämn tjocklek för matlagning. Jag var försiktig med mängden dragon då jag inte använder den örten så ofta så jag hackade upp 2 msk men lade bara 1- 1/2 tsk i såsen och strödde sedan ytterligare 1- 1/2 tsk på den färdiga rätten . De färska bladen lade till komplexitet med en antydan av anismak i bakgrunden men dominerade inte smaken. Jag skulle lägga till hela mängden som anges i receptet nästa gång eftersom grädden verkar mjuka upp smaken. Det verkade synd att inte använda apelsinskal så jag justerade smaken på den färdiga såsen med skalet av en apelsin istället för att tillsätta den reserverade apelsinjuicen.

Jag serverade kycklingen med jasminrispilaff och ångade gröna bönor kryddade helt enkelt med olivolja och citronpeppar. Mina testare röstade fram detta som en “gör igen”-rätt men begärde dubbel sås nästa gång så totalt sett var det en hit!

Vad gillar man inte i dessa ingredienser – kyckling, apelsin, grädde och dragon? Plus en grytfat och ingen ugn. Jag serverade kycklingen med majskolvar och sallad och såsen var så god!

Men min favorit med det här receptet var att jag provade ditt recept på kycklingbuljong i slow cooker och nu är jag en sann troende. Utan tvekan den enklaste och godaste lager jag någonsin gjort. Jag har nu sagt till alla kockar jag känner att detta är det enda sättet att göra fond. Och eftersom jag har slow cooker-påsar var det enda jag var tvungen att tvätta med locket. Så enkelt, så gott. Stort tack för denna målvakt.

Letar du efter en enkel, läcker rätt som går ihop på cirka 45 minuter? Då är denna kyckling med apelsin, grädde och dragon receptet för dig. Även om man använde apelsiner utanför säsongen var det en vinnare. Jag ser fram emot citrussäsongen och att använda alla sorters apelsiner – Cara-cara, blod, förutom naveln. Tekniken är enkel – bryn kycklingen och skapa såsen och du är klar. Du kanske vill öka antalet orangea segment du lägger till. Det här är definitivt ett recept jag kommer göra om och om igen. Jag serverade detta med ris och vitlök.

Jag kan inte berätta hur mycket jag älskar smaken av dragon, särskilt med kyckling, så jag blev överlycklig över att se ett recept med min favoritört. Jag var tvungen att prova det. Jag blev också fascinerad av kombinationen av apelsin i rätten. Varje element i denna kyckling med apelsin, grädde och dragon harmoniserade så bra. Det var verkligen spektakulärt och smakade så fräscht och örtigt.

Kycklingen tog ett tag att tillaga eftersom jag stekte den i tre omgångar (och jag såg inte förrän senare att jag inte behövde koka igenom helt under bryningen, så jag minskade tiden då kycklingen kokades i såsen med hälften.) Poppet av sött/syra från apelsinen var en så fin motsats till den krämiga såsen. Rätten kräver lite tålamod, men det är väl värt ansträngningen och blir en trevlig presentationsfat.Source link

Rate this post

Leave a Reply