Kyckling saltimbocca kombinerar några av våra favoritsaker – kyckling, tunna skivor prosciutto och ost – med stor effekt. Sedan droppas en citronaktig vitvinssås på allt. Det bästa av allt är att den är klar på bara 30 minuter.

Kyckling saltimbocca i en metall stekpanna, sittande på en kökshandduk.

Kyckling saltimbocca är en italiensk klassiker gjord på prosciutto, ost, salvia och en enkel vitvinssås. Det är i huvudsak en italiensk version av kyckling cordon bleu och det är ganska härligt på ett gammaldags sätt. Det är också på bordet på 30 minuter och snyggt nog för speciella tillfällen men ändå lätt nog för vardagen. Du kan förstå överklagandet.


Varför våra testare älskade detta

Våra testare fann detta italienska kyckling saltimbocca recept var lätt att göra men väldigt imponerande och älskade att det var det “gott nog för sällskap.”

Jackie G. beskrev det som “så mycket större än summan av dess delar.” Får dig att vilja prova, eller hur?

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för kyckling saltimbocca--kyckling, ägg, ost, örter, olivolja, vin, smör och prosciutto.
 • Kycklingkotletter–Du kan låta din slaktare förbereda kycklingkoteletter åt dig, eller så kan du skiva ett kycklingbröst horisontellt för att skapa två tunna kotletter. Du kan även byta ut kycklingen mot kalvkött om du föredrar det.
 • Semolinagryn–Detta är grovmalet vete och används ofta för att göra pasta. Du kan använda grov eller finmald mannagryn för att täcka kycklingen.
 • Romano ost–Du kan byta ut parmesanost om du föredrar en lite mildare smak.
 • Provolone–Du kan ersätta Gouda eller Fontina ost, om du föredrar det.
 • Torrt vitt vin– Pinot grigio eller sauvignon blanc är bra val för krispiga, torra vita viner. Undvik söta viner, som Reisling, eftersom de kommer att göra din pansås för söt.

Hur man gör detta recept

 1. Slå kycklingen till 1/4-tums tjocklek.
 2. Blanda mannagryn, romano, persilja, salt och peppar i en skål. Doppa varje kycklingkotlett i äggsköljet och muddra sedan kycklingen i mannagrynsblandningen.
 3. Stek kycklingkotletterna. Smält oljan och smöret i en stor stekpanna, lägg sedan kycklingen i ett lager och stek tills den är gyllenbrun på ena sidan.
 4. Vänd kycklingen och toppa med salvia, prosciutto och provolone. Fortsätt steka tills kycklingen är genomstekt och osten smält. Lägg över kycklingen på uppvärmda serveringsfat.
 5. Tillsätt vin och citronsaft till stekpannan och låt sjuda tills den reducerats. Servera vitvinssåsen till kycklingen.

Hur slår jag kycklingbröst?

Att slå ett kycklingbröst ger snabbare och jämnare tillagning. Detta är särskilt användbart med bröst, som kan vara ganska tjockare i ena änden. Klipp först bort eventuellt fett eller hinnor från bröstet.

Du kan bara använda en matklubba för att dunka försiktigt köttet tills det är jämnt. Ingen köttklubba? Lägg bara in bröstet under ett ark plastfolie eller i en plastpåse och slå igen försiktigt med en kavel, tom vinflaska eller till och med en liten stekpanna.

Vad ska jag servera med detta?

Välj några klassiska italienska sidor att servera med din kyckling, som risotto, polenta eller pasta. Rostad sparris passar också fint till rätten.

Vilket vin passar bra med kyckling saltimbocca?

Föredrar du rött vin är en fruktig pinot noir eller barbera härlig. Om vitt vin är mer till din smak är orvieto bianco eller pinot grigio underbara val.

Hjälpfulla tips

 • För en variant av kalvsaltimbocca, byt ut kycklingkotletterna mot 4 kalvkotletter.
 • Överbliven kyckling saltimbocca kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. För att värma upp, placera i en 300°F ugn tills den är genomvärmd.

Fler bra recept på kycklingkotletter

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Kyckling Saltimbocca

Kyckling saltimbocca i en metall stekpanna, sittande på en kökshandduk.

I huvudsak en italiensk version av kyckling cordon bleu, kyckling saltimbocca är helt enkelt kotletter, ost, prosciutto, en härlig pannsås och den är på bordet på 30 minuter.

Prep 15 min

kock 15 min

Total 30 min

 • Klappa kycklingen torr. Placera den mellan 2 ark bakplåtspapper och slå den till 1/4 tum (6 mm) tjocklek.
 • I en liten skål, blanda ihop mannagryn, Romano, persilja, salt och peppar.

 • Arbeta med 1 kotlett åt gången, doppa den i äggsköljet och vänd på båda sidorna. Håll den ovanför skålen så att eventuellt överskott kan droppa av och sedan muddra den i mannagrynsblandningen, vänd och tryck till för att täcka varje kotlett ordentligt. Lägg de panerade kotletterna på en tallrik.
 • Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelvärme. När smöret har smält, tillsätt de panerade kotletterna och koka tills undersidan är gyllene, 3 till 4 minuter.
 • Vänd kotletterna och lägg 3 salviablad ovanpå varje kotlett och toppa med 1 skiva prosciutto och 1 skiva provolone. Koka bara tills undersidan är gyllene, ca 2 minuter. Överför till varma serveringsfat.

 • Håll pannan på medelvärme och häll försiktigt i vinet och pressa i saften från 1 citronklyfta. Sjud och reducera något tills du har ca 1/4 kopp. Smaka av och, om så önskas, krydda med salt och peppar efter smak. (Tänk på att den färdiga rätten kommer att vara mycket salt från osten och prosciutto.)
 • Häll såsen runt kotletterna, strö över persilja om så önskas och servera med citronklyftor för pressning.

 1. Variation av kalvsaltimbocca – Byt ut kycklingkotletterna mot 4 kalvkotletter.
 2. Förvaring och återuppvärmning –Överbliven kyckling saltimbocca kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. För att värma upp, placera i en 300°F ugn tills den är genomvärmd.

Servering: 1delKalorier: 1273kcal (64 %)Kolhydrater: 49g (16 %)Protein: 93g (186 %)Fett: 72g (111 %)Mättat fett: 32g (200 %)Fleromättat fett: 7gEnkelomättat fett: 28gTransfett: 1gKolesterol: 571mg (190 %)Natrium: 945mg (41 %)Kalium: 1441mg (41 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 1621IU (32 %)C-vitamin: 18mg (22 %)Kalcium: 482mg (48 %)Järn: 6mg (33 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply