Kyckling Souvlaki är en stammis i vår middagsrotation! Vi älskar att det går snabbt att förbereda, superenkelt och ack så gott!
Kycklingbröst marineras i en enkel vitlöks- och citronmarinad. Trä dem på spett och grilla tills de är saftiga och möra.
Du kan servera souvlaki med potatis eller ris men min personliga favorit är att göra den till en wrap med en pitabröd med massor av färsk sallad, tomater, lök och tzatziki. Så bra!

Vad är Souvlaki?
Souvlaki är kött som har spetts och grillats, det kan vara kyckling (som i detta recept) eller gjort på nötkött, lamm eller fläsk för att nämna några.
Marinaden är en mycket enkel ört-, citron- och vitlöksblandning med lite olja.
Gyro vs Souvlaki: Souvlaki har köttbitar medan kycklinggyros i allmänhet har kött som är tunt skivat/rakat. Shawarma liknar en gyro men har olika beredning och smaksättningar.

Kyckling Souvlaki Marinad
En grekisk kyckling souvlaki recept använder en marinad för att ge all smak. Bara några skafferihäftklamrar är allt som behövs: extra virgin olivolja, citronsaft, vitlök och oregano!
Ju längre örter, kryddor och vitlök får tränga in i kycklingen, desto mörare blir kycklingen. Det är det som gör kycklingsouvlaki till ett så enkelt recept, förberedelsemagin!
Perfekt för att planera framåt eftersom kycklingsouvlaki kan göras och förvaras i kylen upp till 24 timmar framåt.

Hur man gör kycklingsouvlaki
Detta Souvlaki-recept är lika enkelt som 1, 2, 3! Bara marinera, spett och grilla!
- Marinera: Vispa ihop alla ingredienser och låt svalna i minst fyra timmar medan du blötlägger spetten.
- Grillspett: Trä upp kyckling (och lök om så önskas) på de blötlagda spetten.
- Grill: Tillaga kycklingspett på ett oljat galler på medelhög värme, vänd på spetten ofta för att säkerställa att kycklingen är genomstekt.
Medan jag älskar att grilla detta (jag använder min grillpanna inomhus under de kallare månaderna), kan du göra kycklingsouvlaki i ugnen.
Att göra kycklingsouvlaki i ugnen, förbered spett med bite size bitar enligt anvisningarna. Lägg spett på en folieklädd form och sätt på broilern högt. Stek 4-5 tum från värmen i 5-6 minuter per sida eller tills kycklingen når 165 °F.

Vad ska man servera med souvlaki
Souvlaki är redan så gott, enkla sidor är det bästa.
- Varmt pitabröd, sallad, gurka, kalamataoliver, rödlök och fetaost.
- Grekisk sallad, marinerad sida av tomater och gurka.
- Ris, citronrostad potatis i grekisk stil, medelhavspastasallad
- En hälsosam sida av grekisk yoghurt, lite extra tzatzikisås eller baba ganoush
Läckra recept på spett

Kyckling Souvlaki
Marinerad kyckling och lök träs på spett och grillas tills det är saftigt och mört!
-
Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål och blanda väl. Tillsätt kyckling och lök i marinaden.
-
Kyl i upp till 4 timmar. Blötlägg träspett i vatten (i minst 1 timme).
-
Trä upp kyckling och lök på spett.
-
Koka på ett oljat galler eller grillpanna vänd spett ofta i 10 till 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och når 165°F.
Lägg spett på en folieklädd form och sätt på broilern till hög. Stek 4-5 tum från värmen i 5-6 minuter per sida eller tills kycklingen når 165 °F.
Näring använder 1/3 av marinaden (eftersom resten kasseras). Näring utesluter salt.
Kalorier: 326 | Kolhydrater: 4g | Protein: 48g | Fett: 12g | Mättat fett: 2g | Transfett: 1g | Kolesterol: 145mg | Natrium: 264mg | Kalium: 895mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 75IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 25mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



