Kyckling Souvlaki är en stammis i vår middagsrotation! Vi älskar att det går snabbt att förbereda, superenkelt och ack så gott!

Kycklingbröst marineras i en enkel vitlöks- och citronmarinad. Trä dem på spett och grilla tills de är saftiga och möra.

Du kan servera souvlaki med potatis eller ris men min personliga favorit är att göra den till en wrap med en pitabröd med massor av färsk sallad, tomater, lök och tzatziki. Så bra!

pläterad kycklingsouvlaki

Vad är Souvlaki?

Souvlaki är kött som har spetts och grillats, det kan vara kyckling (som i detta recept) eller gjort på nötkött, lamm eller fläsk för att nämna några.

Marinaden är en mycket enkel ört-, citron- och vitlöksblandning med lite olja.

Gyro vs Souvlaki: Souvlaki har köttbitar medan kycklinggyros i allmänhet har kött som är tunt skivat/rakat. Shawarma liknar en gyro men har olika beredning och smaksättningar.

souvlaki marinad i en skål

Kyckling Souvlaki Marinad

En grekisk kyckling souvlaki recept använder en marinad för att ge all smak. Bara några skafferihäftklamrar är allt som behövs: extra virgin olivolja, citronsaft, vitlök och oregano!

Ju längre örter, kryddor och vitlök får tränga in i kycklingen, desto mörare blir kycklingen. Det är det som gör kycklingsouvlaki till ett så enkelt recept, förberedelsemagin!

Perfekt för att planera framåt eftersom kycklingsouvlaki kan göras och förvaras i kylen upp till 24 timmar framåt.

okokta spett av souvlaki

Hur man gör kycklingsouvlaki

Detta Souvlaki-recept är lika enkelt som 1, 2, 3! Bara marinera, spett och grilla!

  1. Marinera: Vispa ihop alla ingredienser och låt svalna i minst fyra timmar medan du blötlägger spetten.
  2. Grillspett: Trä upp kyckling (och lök om så önskas) på de blötlagda spetten.
  3. Grill: Tillaga kycklingspett på ett oljat galler på medelhög värme, vänd på spetten ofta för att säkerställa att kycklingen är genomstekt.

Medan jag älskar att grilla detta (jag använder min grillpanna inomhus under de kallare månaderna), kan du göra kycklingsouvlaki i ugnen.

Att göra kycklingsouvlaki i ugnen, förbered spett med bite size bitar enligt anvisningarna. Lägg spett på en folieklädd form och sätt på broilern högt. Stek 4-5 tum från värmen i 5-6 minuter per sida eller tills kycklingen når 165 °F.

Blötläggande träspett i vatten hindrar dem från att brinna när de står på grillen eller spisen. Kom ihåg denna teknik när du använder spett för grillade grönsaker eller kött.

kokt kycklingsouvlaki på en grillpanna

Vad ska man servera med souvlaki

Souvlaki är redan så gott, enkla sidor är det bästa.

  • Varmt pitabröd, sallad, gurka, kalamataoliver, rödlök och fetaost.
  • Grekisk sallad, marinerad sida av tomater och gurka.
  • Ris, citronrostad potatis i grekisk stil, medelhavspastasallad
  • En hälsosam sida av grekisk yoghurt, lite extra tzatzikisås eller baba ganoush

Läckra recept på spett

pläterad kycklingsouvlaki

5 från 25 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kyckling Souvlaki

Marinerad kyckling och lök träs på spett och grillas tills det är saftigt och mört!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Marinera 4 timmar

Total tid 4 timmar 25 minuter

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål och blanda väl. Tillsätt kyckling och lök i marinaden.

  • Kyl i upp till 4 timmar. Blötlägg träspett i vatten (i minst 1 timme).

  • Trä upp kyckling och lök på spett.

  • Koka på ett oljat galler eller grillpanna vänd spett ofta i 10 till 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och når 165°F.
Att laga mat i ugnen:
Lägg spett på en folieklädd form och sätt på broilern till hög. Stek 4-5 tum från värmen i 5-6 minuter per sida eller tills kycklingen når 165 °F.
Näring använder 1/3 av marinaden (eftersom resten kasseras). Näring utesluter salt.

5 från 25 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 326 | Kolhydrater: 4g | Protein: 48g | Fett: 12g | Mättat fett: 2g | Transfett: 1g | Kolesterol: 145mg | Natrium: 264mg | Kalium: 895mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 75IU | C-vitamin: 10mg | Kalcium: 25mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, förrätt, huvudrätt
Kök amerikanskt, grekiskt
närbild av kyckling souvlaki på en tallrik med skrift
närbild av Chicken Souvlaki med en titel
kokt kyckling souvlaki på en tallrik med en titel
Kyckling Souvlaki på grillen och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply