För denna kyckling, svamp och majs tetrazzini, kokt kyckling, majs, svamp, ärtor och linguine kvävs i en krämig sås och toppas med ostliknande brödsmulor. Detta gör också en stor användning för överbliven Thanksgiving-kalkon. Det är lika tröstande som grytan som prydde din ungdoms bord.

En holländsk ugn fylld med kyckling, svamp och majstetrazzini på ett vitt träbord.

Anpassad från Liren Baker | Kött till sidan | Victory Belt Publishing, 2021

Vi vet. Ibland kan bara omnämnandet av tetrazzini frammana bilder av slarviga, intetsägande kassler. Inte den här gången. Denna version använder sig av kokt kyckling, massor av grönsaker och örter, linguine och en krämig sås för att få ihop det hela. Den matar en publik och är ett utmärkt sätt att använda överbliven stekt kyckling.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om kycklingtetrazzini

Kan du använda frysta eller konserverade grönsaker i denna tetrazzini?

Definitivt. Fryst majs eller ärtor kan tinas och slängas i tetrazzini, eller byt gärna ut majs på burk.

Vad ska jag servera till kycklingtetrazzini?

Denna gryta är rejäl och mättande, så en enkel grönsallad är allt du behöver för att avrunda en måltid. Fast vi skulle inte tacka nej till ett glas vin också.

Kyckling, svamp och majs Tetrazzini

En holländsk ugn fylld med kyckling, svamp och majstetrazzini på ett vitt träbord.

Denna version använder sig av kokt kyckling, massor av grönsaker och örter, linguine och en krämig sås för att få ihop det hela. Den matar en publik och är ett utmärkt sätt att använda överbliven stekt kyckling.

Prep 30 minuter

kock 1 timme

Total 1 timme 30 minuter

  • Värm ugnen till 350°F (175°C) med ett galler placerat i mitten av ugnen. Smörj lätt en ugnsform på 9 x 13 tum (23 x 33 cm).

  • Värm olivoljan i en stor stekpanna eller holländsk ugn på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och koka tills löken är genomskinlig, 3 till 4 minuter.

  • Rör ner svamp, majs, ärtor, timjan och lagerblad och smaka av med en nypa salt och peppar. Koka tills svampen kokat ner och vissnat, 5 till 6 minuter till. Häll upp blandningen i en skål och ta bort lagerbladen.

  • Tillsätt smöret i stekpannan och låt det smälta. När det smält, vispa långsamt i mjölet. När blandningen är slät, vispa i den varma kycklingfonden och mjölken och låt det sjuda under konstant vispning tills såsen är något tjockare och slät, 2 till 3 minuter.

  • Rör ner grönsakerna och den strimlade kycklingen och vänd försiktigt ner de kokta nudlarna. Krydda med salt och peppar efter smak.

  • Överför blandningen till den förberedda ugnsformen och fördela den jämnt. Strö över brödsmulorna och osten.

    Om du använder en holländsk ugn eller en ugnssäker stekpanna, hoppa över ugnsformen och baka direkt i din holländska ugn eller stekpanna.

  • Grädda tills grytan bubblar och toppen är gyllenbrun, 25 till 35 minuter. Servera omedelbart.

Servering: 1delKalorier: 516kcal (26 %)Kolhydrater: 61g (20 %)Protein: 29g (58 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 63mg (21 %)Natrium: 575mg (25 %)Kalium: 663mg (19 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 432IU (9 %)C-vitamin: 13mg (16 %)Kalcium: 171mg (17 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 16 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply