Kycklingbröst fyllda med fikon och getost ser så mycket krångligare ut än de är. Det här är en enkel metod att fjärila några bröst, fylla dem med söta och salta fyllningar och sedan slå in dem i prosciutto, vilket resulterar i en elegant måltid som kommer att imponera på alla.

Det här eleganta receptet – tillräckligt bra för underhållning – går ihop på några minuter och lagar mat på mindre än en halvtimme. Servera den med en tillbehör med nykokta gröna bönor kryddade med olivolja, hackad färsk mynta och salt.– Marie Simmons

  • Värm ugnen till 400°F (200°C).

  • Lägg kycklingbrösten med den släta sidan uppåt på en arbetsyta med den tjockaste delen till höger. Fjäril bröstet genom att hålla kniven parallellt med arbetsytan och skär nästan men inte riktigt hela vägen genom den tjocka sidan av bröstet mot den avsmalnande sidan så att du kan öppna bröstet som en bok. Krydda de fjärilska kycklingbrösten inifrån och ut med 1/2 msk timjanblad, en nypa salt och en malning av peppar.

  • I en liten skål, kombinera den återstående 1/2 matskeden timjan, fikon, getost, 1 matsked olivolja, vitlöken, 1/2 tesked salt och en malning av svartpeppar. Skeda ut fyllningen på 1 hälften av varje kycklingbröstportion, dela den jämnt. Stäng kycklingen över fyllningen. Linda en skiva pancetta runt varje kycklingbröst. Håll bröstet stängt och pancettan på plats med en tandpetare eller ett litet metallspett.
  • Olja in en stor (cirka 13 x 9 tum) ytlig eldfast bakplåt med den återstående 1 msk olivolja. Lägg kycklingbrösten i pannan och stek i ugnen i 10 minuter. Vänd och stek den andra sidan tills den är genomstekt och innertemperaturen når 165°F (74°C), cirka 10 minuter.

  • Ta bort pannan från ugnen; lägg över kycklingen på ett serveringsfat och täck med folie. Tillsätt vinet i pannan och koka upp på hög värme, skrapa upp de brynta bitarna och reducera vinet till en sirap, ca 5 minuter. Ringla vinet över kycklingen och servera.

*Vad ska jag göra med kycklingen?

När du fjärilar bröstet kanske du märker att det fortfarande finns en “filé” fäst på undersidan. Filén, eller mör, är den långa, smala biten som är fäst på undersidan av varje brösthalva. Om du har en stor hög med bröst och inte hittar några fästa, misströsta inte. De tas ofta bort och säljs separat eftersom de ger ett ganska bra pris på egen hand – deras ömhet och hur snabba tillagning de är gör dem oemotståndliga. Spara dina och ställ åt sidan i frysen för röror eller barnvänliga kycklingstrimlor.

Servering: 1 fyllda kycklingbröstKalorier: 358 kcalKolhydrater: 13 gProtein: 29 gFett: 19 gMättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 88 mgNatrium: 279 mgKalium: 622 mgFiber: 2 gSocker: 10 gVitamin A: 353 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 57 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2004 Marie Simmons. Foto © 2021 Lorraine Elliott. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Det här är ett härligt recept som är, som utlovat, lätt att sätta ihop. Min egen personliga smak krävde mindre salt, med närvaro av både pancetta och getost. Nästa gång skulle jag lämna saltet ur fyllningen och kanske bara använda en nypa för att krydda kycklingen istället för den halva teskeden. Den vita vinsirapen är en läcker pricken över i, och jag skulle definitivt göra denna igen för gäster.

Jag letar alltid efter en god, enkel och säsongsbetonad rätt att servera som huvudrätt för underhållning. För det mesta fungerar detta kycklingbröst fyllda med fikon och getost recept bra. Det är enkelt att följa och lätt att förbereda. Även om jag inte är ett stort fan av getost, tyckte jag att denna kombination av ost och fikon var väldigt trevlig. Kycklingen var fuktig och mör, och vi njöt alla av vinsåsen. När det är färdigt smälter fyllningen ihop väl och är mjuk i smaken. Jag skulle verkligen göra det här igen, men jag tror att jag kan lägga till en skvätt grekiska örter tillsammans med timjan till fyllningen så att den inte blir så subtil i smaken. Det enda klagomålet jag har är att fyllningen kan vara lite för subtil i kryddningen. Jag ville ha något lite mer på “wow”-avdelningen.

Ursprungligen publicerad 3 maj 2004

Source link

Rate this post

Leave a Reply