Denna rika och doftande kyckling curry kommer säkerligen att bli en receptfavorit!

Långsamt sjud mjuka bitar av lagom stor kyckling i en enkel och läcker currysås gjord med kryddor, kokosmjölk och curry.

Servera den över ris och njut!

pläterad kycklingcurry

Vad är Curry Chicken?

En stapelvara från Indien och en favorit i thailändsk matlagning, curry är en ljuvligt smakrik kryddblandning fylld med smak och massor av varma kryddor som gurkmeja, spiskummin, ingefära, vitlök och kanel, för att nämna några.

  • Det är enkelt att anpassa efter individuella preferenser. Gör den så kryddig eller mild som du vill!
  • Rester gör fantastiska luncher hela veckan, eller så kan det här kycklingcurryreceptet göras för satsmatlagning eller frysrätter. Sedan är det bara att tina och värma upp det senare!
  • Prova krämig röd curry kyckling eller blandad vegetabilisk curry kyckling för något annat!

Ingredienser i Curry Chicken

Kyckling: Benfria, skinnfria kycklingbröst eller lår fungerar i detta recept och ger saftiga och möra resultat.

Kokos Mjölk: Krämig kokosmjölk är basen i denna sås, tillsammans med kycklingbuljong. Se till att du inte använder kokosgrädde, som är söt. Ersätt tjock grädde eller halv och halv med kokosmjölk, tillsätt den nära slutet av tillagningen.

Kryddor: Curry är ett måste (såklart!) och currypastan ger extra smak.

Umami smak: Hackad vitlök, lime och fisksås ger massor av smak till denna maträtt.

Variationer: Tillsätt paprika eller andra grönsaker. För extra värme, tillsätt lite cayennepeppar om du vill.

Enkelt recept på kycklingcurry

Hur man gör Curry Chicken

Vad kan vara enklare än den här fylliga och aromatiska röran som kommer ihop på nolltid?

  1. Koka lök och vitlök i olja tills den mjuknat och doftar (enligt receptet nedan).
  2. Bryn kyckling och tillsätt currypulver och röd currypasta.
  3. Tillsätt kokosmjölk och låt puttra tills kycklingen är genomstekt. Garnera och servera över ris.

Vad ska man servera med kycklingcurry

Det är enkelt att komma på sidor som passar detta läckra kycklingcurryrecept!

Häll det över vitt, brunt eller basmatiris och servera med en färsk grönsak eller något naanbröd. Om du letar efter ett alternativ med lägre kolhydrater, prova blomkålsris.

Matrester?

  • Överbliven kycklingcurry håller sig i kylen i upp till 4 dagar i en förseglad behållare.
  • För att frysa, förslut den i en påse med dragkedja eller en annan fryssäker behållare. Den håller sin smak i upp till 6 månader och kan tinas över natten.
  • Värm upp den i en panna på spisen, tillsätt lite kokosmjölk eller kycklingfond efter behov.

Fler curryfavoriter

Älskade din familj detta kycklingcurryrecept? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad kycklingcurry

4,94 från 283 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kyckling Curry

Chicken Curry är en aromatisk och smakrik kycklingrätt i en rik kokoscurrysås.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 25 minuter

Total tid 45 minuter

  • Värm olja i en stor kastrull eller djup stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och hackad vitlök. Koka tills löken doftar och mjuknar.

  • Tillsätt kycklingen i grytan och låt koka i 2-3 minuter, låt den få lite färg. Rör ner currypulvret och pastan och koka i ytterligare 3-5 minuter.

  • Häll i kokosmjölk och låt sjuda i 15-20 minuter, eller tills kycklingen är helt genomstekt.

  • Tillsätt vattnet eller kycklingfonden och låt puttra tills curryn når önskad konsistens.

  • Rör ner farinsocker, fisksås och limejuice. Smaka av med ytterligare salt om så önskas

  • Toppa med färsk koriander, servera över kokt ris.

Justera tjockleken på currysåsen efter eget tycke. Tillsätt kycklingfond eller vatten för att tunna ut den efter att den kokat eller låt sjuda längre för att tjockna såsen.
Ibland när man tillagar kyckling släpper den ut mycket saft, och istället för att behöva göra den tunnare kan man behöva låta den tjockna mer genom att puttra den längre.

Kalorier: 616 | Kolhydrater: 56g | Protein: 31g | Fett: 30g | Mättat fett: 22g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,04g | Kolesterol: 73mg | Natrium: 270mg | Kalium: 820mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 659IU | C-vitamin: 8mg | Kalcium: 75mg | Järn: 5mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag
Kök amerikansk, kinesisk
Kycklingcurry med ris och broccoli och en titel
Kycklingcurry på vitt ris med en titel
närbild av Chicken Curry med en titel
tallrikar med kycklingcurry med en titel



Source link

Rate this post

Leave a Reply