kycklingfiléer i ugn recept{Färdig på 30 minuter!} – Toppratter

Bakade kycklingfiléer i ugn kunde inte vara enklare eller godare att göra! Kycklingbröst slängs i en enkel örtblandning och bakas sedan i ugnen tills de är möra och saftiga!

Detta enkla bakade kycklingrecept gör kycklingbröst som är lätt kryddade och bra i kycklingsallader, eller att röra i kycklinggrytor. Även om dessa är bra att använda i alla recept som kräver kokta kycklingbröst, är de så saftiga och läckra, de är perfekta att servera på egen hand.

Saftig bakad kyckling

Det här är ett av de recept som du kommer att hitta dig själv att använda om och om igen. Den producerar ett kycklingbröst för alla ändamål som kan läggas till recept eller göras i förväg för att laga mat. Naturligtvis älskar vi också att servera den direkt från pannan som den är med en sida av Bakad Zucchini och en sallad.

Bakade kycklingbröst är naturligt magra, fulla av protein och lätta att göra. De är så enkla som att lägga till lite örter och olja och slänga in dem kycklingfiléer i ugn!

Hur länge ska man baka kycklingbröst

Nyckeln till ett perfekt bakat kycklingbröst är temperatur och timing. Kycklingbröst är naturligt magra, så om du överkokar dem kommer de ut torra.

Att laga benfritt kycklingbröst utan skinn vid en högre temperatur blir den bästa kycklingen eftersom den försluter juicen medan den tillagas (jag tillagar kyckling vid 400 grader F). Se till att du använder en snabbavläst kötttermometer för att få dem perfekt tillagade.

 • Att baka kycklingbröst vid 400°F: Detta tar mellan 22 och 26 minuter beroende på storleken på kycklingbrösten.
 • Du kan tillaga kycklingbröst vid 350°F i närmare 25-30 minuter (även om jag föredrar den högre värmen ovan).

Kycklingbröstet ska nå en innertemperatur på 165°F (jag tar bort det runt 160-162°F och låter det klättra till 165° medan det vilar på pannan). Om kycklingbrösten varierar i tjocklek är det ett utmärkt sätt att använda en köttmörare för att slå dem till en jämn tjocklek för att säkerställa att alla tillagas jämnt!

TIPS: Se till att du vilar ditt kött innan du skär det så att all juice kan återupptas i kycklingen och hålla ditt kycklingbröst extra fuktigt!

Storlek spelar roll

Kycklingbröst kan variera i storlek från 5 oz till 10 oz vilket innebär att tillagningstiden kan variera! I det här receptet använder jag medelstora benfria bröst (cirka 6 oz eller så).

Det allra bästa sättet att säkerställa framgång är att använda en kötttermometer. De är ett mycket billigt sätt att säkerställa att du får perfekt saftig kyckling (du kan få dem så lite som $10).

Hur man kryddar kycklingbröst

Kycklingbröst är lätt smaksatta så du vill lägga till kryddor och lite salt. För det mesta saltar jag inte eller använder en kycklingmarinad eftersom jag oftast letar efter en snabb måltid, men självklart kan du göra antingen. Om de tillagas och kryddas väl är de möra och saftiga på egen hand.

Allt går egentligen men här är några av mina favoritkryddor för kycklingbröst:

 • Italiensk krydda, salt och paprika (enligt recept nedan)
 • Cajun krydda
 • Tacokrydda
 • Salt, peppar, olivolja och färska örter med citronskal
 • Butiksköpt kyckling eller stek kryddor eller rubs

Hur man bakar kycklingbröst

Att göra bakade benfria kycklingbröst är väldigt enkelt, nyckeln ligger i tillagningstiden och temperaturen.

 1. Värm ugnen till 400 grader.
 2. Kasta kycklingbrösten med olivolja, örter och kryddor (enligt recept nedan).
 3. Smörj en ugnsform eller form lätt så att kycklingbrösten inte fastnar.
 4. Grädda kycklingbröst i 22-26 minuter eller tills de når 165°F.
 5. Vila dem innan du skivar eller drar dem.

Det här lättbakade kycklingbröstreceptet har en enkel blandning av italiensk smaksättning, paprika, kryddsalt och peppar, men du kan ändra det beroende på vilket recept du använder kycklingen i och vad du har till hands.

Rosmarin, oregano och till och med citronsaft gör alla bra tillägg till detta recept. Hemlagad Cajun-krydda är också ett bra tillskott om du gör något som cajun-kycklingpasta!

kycklingfiléer i ugn

kycklingfiléer i ugn

Bakade kycklingbröst är ett enkelt och nyttigt middagsalternativ som är proppfullt med protein!
Prep Time 3 minutes
Cook Time 22 minutes
Course Main Course
Cuisine American
Servings 6
Calories 236 kcal

Ingredients
  

 • 5-6 kycklingbröst benfria utan skinn
 • 2 msk olivolja
 • 1 msk Italiensk smaksättning
 • ¼ msk kryddsalt
 • ¼ msk paprika
 • ¼ msk svartpeppar

Instructions
 

 • Värm ugnen till 400°F.
 • Kasta kycklingbröst med olivolja och kryddor. Blanda väl för att täcka.
 • Lägg på en lätt smord form och grädda 22-26 minuter eller tills temperaturen når 165°F.
 • Vila 5 minuter innan skivning.
Keyword kycklingfiléer, kycklingfiléer i ugn, kycklingfiléer i ugn tid, kycklingfiléer recept, Oven Baked Chicken Breasts

Enkel hemlagad tacosås recept- [2022]

Hummus utan tahini (enkelt recept!) – Toppratter

Rate this post

Leave a Reply