Varför tog det någon så lång tid att tänka ut kycklinglår med balsamico barbecuesås? Enkel, lätt och gjord med skafferihäftklamrar, såsom ketchup, honung, balsamvinäger och sojasås, denna måltid kommer snabbt ihop. Dra nytta av majs från sen säsong för att avrunda måltiden.

Om du ännu inte har upptäckt glädjen med benfria, skinnfria kycklinglår, är det här receptet som tar dig dit. Saftiga och så mycket mer smakrika än bröstkött, de smakar fantastiskt med denna beroendeframkallande, syrliga sås. Det är definitivt värt de få minuter som det tar att blanda ihop det, men om du är superpressad på tiden, använd din favoritbarbequesås på flaska istället. Den här rätten fungerar riktigt bra tillagad på grillen också, vilket gör den perfekt för varma sommarkvällar.–Carla Snyder

Till grillen kyckling och majs

Koka kycklingen och majsen

  • Värm ugnen till 425°F (220°C) eller förvärm grillen på medelhög.
  • Skala majsen. Smörj öronen med smör och strö över Montreal-biffkrydda och lite peppar. Linda varje majsöra individuellt med aluminiumfolie. Krydda kycklinglåren med 1/2 tsk stekkrydda.

  • Om du använder en ugn: Klä en stor kantad plåt med aluminiumfolie och sätt in den i ugnen för förvärmning. Ta ut plåten från ugnen och placera kycklinglåren på ena sidan av den heta pannan och ringla över olivolja. Lägg den inslagna majsen på andra sidan av pannan och stek tills kycklingen når 165°F (75°C) på en direktavläst termometer, cirka 20 minuter. Om du använder en grill: Grilla kycklinglåren och majsen, vänd en eller två gånger, tills kycklingen når 165°F (75°C) på en direktavläst termometer, 5 till 10 minuter.

Gör barbecuesåsen

  • Medan kycklinglåren och majsen kokar, kombinera i en medelstor skål ketchup, balsamvinäger, honung, sojasås och vitlök.

Avsluta kycklingen och majsen

*Vad är Montreal Steak Spice?

Ursprungligen gjordes den som kryddblandningen som täcker utsidan av Montreals rökta kött, en rökt och rökt nötkött. Det finns många recept på blandningar men de har vanligtvis samma bas inklusive dill, peppar, lök, vitlök, paprika, salt, cayenne och koriander. Det blev populärt i delikatessbutiker och började sedan ta sig in på biffar och revben, i Montreal och bortom. Det är också riktigt gott på kyckling, grönsaker och pommes frites – seriöst, bara prova det.

Servering: 1 delKalorier: 445 kcalKolhydrater: 30 gProtein: 36 gFett: 21 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 185 mgNatrium: 438 mgKalium: 740 mgFiber: 2 gSocker: 17 gVitamin A: 570 IUC-vitamin: 7 mgKalcium: 31 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2018 Carla Snyder. Foto © 2018 Colin Pris. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

De här kycklinglåren med balsamico-barbecuesås är en underbar och superenkel måltid i en panna som säkerligen kommer att bli en hit! Kycklinglåren stekt perfekt saftigt och den individuella folielindade smörade majskolven resulterar i mycket söt, mör majs med den karaktäristiska “pop” när du biter i den.

Jag är inte särskilt förtjust i Montreal Steak-krydda på kyckling eller majs. Jag tyckte att smaksättningen var mycket överväldigande på båda, så jag väljer att utelämna denna smaksättning nästa gång. Balsamic barbecuesåsen var god men hade en mycket bättre och mer komplex smak efter att den kokats på kycklingen och blev en fin tjock glasyr. Jag kommer också att ersätta pulveriserad vitlök med den råhackade vitlöken eftersom den korta femminutersglaseringen inte har tid att mildra vitlökens bett i såsen. Jag tror att att sjuda såsen medan kycklingstekarna kommer att förbättra såsens smakprofil avsevärt, speciellt som den också ska användas som glasyr vid servering.

En överlag bra veckodagsrätt att lägga till rotationen, speciellt när färsk majs är i säsong.

Det här är den bästa fylliga och syrliga barbecuesåsen jag någonsin ätit! Jag kan inte fatta att det tog mig alla dessa år av husmanskost för att äntligen göra min egen barbecuesås. Jag kommer aldrig att ha grillsås på flaska igen. Det som gör det här receptet ännu mer användarvänligt är att det kan tillagas som en plåtmiddag utan rengöring.

Mina barn och jag gav såsen och kycklingen poängen 10 och majsen bara 8 eftersom den köpta Montreal-steakkryddan var för pepprig för oss (vilket är konstigt eftersom vi älskar svartpeppar)!

De här kycklinglåren med balsamic barbecuesås är ett härligt recept med den extra bonusen att de är löjligt lätta och snabba att prassla. Det är väldigt minimal förberedelse och minimal diskning efteråt. För en upptagen familj betyder allt detta VINNARE!

Kycklinglår utan skinn är ett trevligt alternativ för att minska fetthalten eller för en lättare rätt. Trots att den är benfri torkar kycklingen inte ut på grund av mycket glasyr. Smört majs är jättegott och tillsats av stekkrydda ger ett fint resultat. Jag kommer definitivt att förbereda majs på detta sätt igen.

Allt som allt: utsökt, fingerslickande publikbehag av en maträtt. Jag rekommenderar det definitivt.

Jag behåller detta kycklinglår med balsamico-barbecuesåsrecept enbart för den såsen – det är så gott. Jag älskar att den är helt gjord av saker jag redan har liggandes i skafferiet och att det går ihop snabbt. Det är bra för en bakgård cookout (jag menar, grillad kyckling och majs? Klassisk!), men är också snabb nog att göra en trevlig vardagsmat eller en sista minuten-middag för sällskap.

Det här kommer att bli min go-to kycklingsås. Det fungerar bra när du bara har lite tid och du penslar på såsen när du kokar kycklingen och ännu bättre när du marinerar kycklingen några timmar innan. Älskar att den använder ingredienser som jag alltid har till hands – ger en snabb, smakrik måltid även på hektiska veckokvällar.

Jag gjorde dessa några olika gånger och den mest framgång jag hade var att marinera kycklingen i ett par timmar innan jag grillade dem. Eftersom såsen droppar ner på en grill, gillade jag att använda ett silikonark som är gjorda för grillen att tillaga dessa på – ingen röra, inget krångel (och inga bränder!). Marinering före tillagning gav mest smak och var minst krångel.

Sedan jag började som testare för Leite’s Culinaria har jag upptäckt skönheten med benfria, skinnfria kycklinglår och jag använder dem ofta nu. Det här receptet på kycklinglår med balsamic barbecuesås är så enkelt och snabbt och som författaren tipsar om är det perfekt för varma sommarkvällar. Jag är också sugen på balsamvinäger på vad som helst; såsen som används i detta recept är söt och syrlig. Jag kommer absolut att göra det här igen, även för revben.

Jag använder inte Montreal steak spice eftersom jag tenderar att föredra mina biffar “nakna” med havssalt. Istället för att köpa den gjorde jag en egen och jag snubblade över ett recept som jag tycker mycket om eftersom det var tungt på paprika och dill. Att grilla majsen i smör och kryddblandningen resulterar i en läcker och saftig kolv med mycket smak.

Jag har inte tillgång till en grill men använde min spisgrill i gjutjärn och tyckte inte att det krävde så mycket extra tillagningstid, även om jag definitivt behövde köra fläkten och stänga av brandlarmet.

Det var ganska sött och salt – och så gott. Vi åt den med potatissallad och inlagd rödkål. Det räckte definitivt för 4 personer med sidorna inkluderade, jag skulle säga att du kunde mata 6 enkelt. Förberedelserna är enkel och resultatet är fantastiskt. Och resterna var lika goda dagen efter.

Läckert, enkelt att göra och en familjebehaglig! Detta recept matade två vuxna och ett barn.

Kommer definitivt prova detta recept igen. Balsamicoen lägger bara en antydan till syrlighet till den annars söta glasyren. Praktisk tid, cirka 30 minuter, tillagningstid, cirka 15 totalt. Jag använde sojasås med låg natriumhalt eftersom jag ansåg att Montreal-kryddan hade tillräckligt med salt.

Efter de första tio minuterna på grillen, vända två gånger, fick jag en fin röding på kycklingen efter att jag såsat den med bara 1 minut per sida på grillen. Jag är glad att jag inte lade till glasyren tidigare, annars tror jag att det hade brunnit med allt socker i.

Source link

Rate this post

Leave a Reply