Kycklinglår med kryddig persikosås är verkligen en av dessa livräddarmåltider på vardagskvällar. Det går snabbt att förbereda med lite förberedelser – ingen marinering, ingen hackning i timmar. Och ingredienserna? Kycklinglår, persikor, persikokonserver, basilika. Kanske lite chilivärme och vitt vin, om det är så man rullar. Enkel!

Anpassad från Pamela Salzman | Pamela Salzmans Quicker Than Quick | Hachette Go, 2020

Söt och kryddig kan vara mitt mellannamn. Jag föredrar faktiskt det här receptet med lite mer värme, men jag håller mig till den minsta gemensamma nämnaren i mitt hus (min son) med avseende på kryddighet. Fruktkonserver utan socker är en bra smakförstärkare, så jag har minst en i kylen hela tiden. Persikokonserven kan ersättas med fikon, aprikos eller apelsin. Sriracha kan användas efter smak istället för röda paprikaflingor. Andra färska örter som är läckra i detta recept är gräslök och dragon. — Pamela Salzman

KAN JAG ANVÄNDA FRYST FRUKT I STÄLLET?

Om du använder frysta persikor, rör ner vinet, vinägern och de frysta persikorna och låt koka upp med en träslev eller spatel för att skrapa botten av stekpannan. Rör ner sylten och sojasåsen. Lägg kycklingen i löken och persikorna och låt sjuda upp. Ta-da! Nu kan du göra denna läckra rätt året runt.

  • Torka kycklingen torr med hushållspapper och krydda båda sidor med 1/2 tsk salt och 1 tsk peppar.

  • I en stor stekpanna på medelvärme, värm oljan. Lägg kycklingen i ett lager i stekpannan och stek tills den är gyllene, 3 till 4 minuter. Vänd kycklingen och stek tills den är gyllene på andra sidan, 4 till 5 minuter till. Flytta till en stor tallrik.
  • Tillsätt löken i stekpannan och strö över 1/2 tsk salt. Fräs tills det knappt är mjukt, ca 3 minuter. Tillsätt rödpepparflingorna och koka i 30 sekunder.

    ☞ TESTERTIPS: Om dina persikor är under mogna, tillsätt dem med löken för att låta dem mjukna.

  • Om du använder frysta persikorrör ner vin, vinäger och frysta persikor och låt sjuda, använd en träslev eller spatel för att skrapa botten av stekpannan. Rör ner sylten och sojasåsen. Lägg in kycklingen i löken och persikorna och låt sjuda upp.Om du använder färska persikor, rör ner vin och vinäger och låt koka upp, använd en träslev eller spatel för att skrapa botten av stekpannan. Rör ner sylten och sojasåsen. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan tillsammans med de färska persikorna och låt koka upp.
  • Vänd en gång för att täcka översidan av kycklingen. Koka tills kycklingen är helt genomstekt, med en innertemperatur av 165°F (74°C), och persikorna mjukas upp, 3 till 5 minuter till.
  • Ta av från värmen och toppa med färska örter. Servera omedelbart.

Servering: 1 delKalorier: 497 kcalKolhydrater: 55 gProtein: 34 gFett: 13 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 161 mgNatrium: 1024 mgKalium: 702 mgFiber: 3 gSocker: 39 gVitamin A: 472 IUC-vitamin: 13 mgKalcium: 48 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Pamela Salzman. Foto © 2020 Amy Neunsinger. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här är något lite annorlunda för en kyckling i stekpanna som kokar snabbt utan för mycket förarbete. Jag använde hälften av rödpepparflingorna och det gav en bra mängd värme som passade fint med den naturliga sötman från persikorna och konserverna. Min bättre hälft gav dessa kycklinglår med kryddig persikosås en rejäl 8 av 10 och bad om att detta skulle läggas till middagsrepertoaren! Jag tror att det här lätt kan anpassas för vissa andra frukter du kan ha till hands, som äpplen eller päron.

Mina färska persikor var lite undermogna och krävde mer tillagning, så jag skulle föreslå att du lägger till dem samtidigt som löken om du har ett liknande problem. Nästa gång tror jag att jag ska använda en större lök och skära den i klyftor för att få en mer liknande storlek på persikorna. Vi serverade den med lite vildris och rostade grönsaker.

Det här receptet på kycklinglår med kryddig persikosås gav en trevlig kombination av salta, söta och sura smaker. Den balansen är inte för alla paletter men jag gillar verkligen tillägget av de söta persikorna tillsammans med den salta kycklingen och den robusta smaken från sojasåsen. Receptet fungerade som skrivet och var ganska enkelt att göra. Vi fick 4 portioner från detta recept och serverade det med en grönsallad med torkade tranbär, pekannötter och getost.

Kyckling och persikor passar riktigt bra ihop. Varje år ser jag fram emot att laga mat med de två under persikosäsongen. Det här receptet på kycklinglår med kryddig persikosås med de två är en säker vinnare. Den träffar ett antal vackra och kompletterande smaktoner.

Även om detta är ett annat recept att lägga till i min säsongsbetonade fil, med möjlighet att använda frysta persikor, måste jag ta fram det här receptet igen under de kallare månaderna för att få tillbaka en värmeutbrott.

Burken i kylskåpet som jag trodde var persikokonserver visade sig vara fikon, men det fungerade utmärkt. Jag kanske bara går direkt till fig nästa gång.

Det finns bara ett par saker jag skulle göra lite annorlunda nästa gång och det är mest baserat på storleken på mina ingredienser här. Om jag inte använder stora persikor, skulle jag lägga till en tredje. Mina persikor var på den lilla sidan och detta kunde ha använt lite mer av den färska frukten. Den kunde också ha använt lite mer lök. Min halva av en gul lök var inte så stor. Vi trodde att sötman i rätten kunde stå emot lite mer pepparflingor, men det är en “din körsträcka kan variera” typ av datapunkt.

Detta serverades med en surdegsbaguette; blandad grönsallad med jordgubbar, fetaost och balsamvinägrett; och rostade portobellosvampar fyllda med kärnmjölkspotatismos.

Den här lite kryddiga, syrliga, persikalika såsen förvandlar kycklinglår (benlösa eller med ben) och jag har redan föreställt mig den med bröstkotletter (mina barns favorit) för att hålla dem fuktiga och fläsk. Jag provade kycklinglåren med kryddig persikosås med både frysta och färska persikor, och de frysta fungerade bättre. Gula persikor hade bättre smak och mer gnistrande än vita. En bra mängd tunt skivad basilika och gräslök gjorde det till en superdoftande middag med vitlöksris, sparris, och vi öppnade en Washington pinot grigio (Daisy) för både matlagning och dryck.

Ursprungligen publicerad 30 juni 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply