Det finns dussintals copycat PF Changs salladswrap recept där ute, och dessa är de autentiska kyckling sallad wraps du har letat efter! Hoppa inte över de knapriga risnudlarna!
För år sedan brukade vi älska att få salladswraps hos PF Chang och satte igång att göra ett copycat-recept. Det var fullt av läckra asiatiska komponenter som hoisinsås, ostronsås, champinjoner och vattenkastanjer, etc. De var absolut läckra, men absolut inget copycat-recept. Ju mer vi har provat dem och undersökt desto mer upptäckte vi att PF Changs påstår bara några få ingredienser och inga grönsaker alls. Så vi tog bort receptet och gick på en helt enkelt läcker, mycket mer äkta härmapa.
Ingredienser för asiatisk kycklingsalladswraps
Jag brukade vara så skrämd när det gällde asiatiska recept eftersom ingredienslistan kan vara så lång och lite överväldigande, för att inte tala om svåra att hitta och saker du bara använder en gång i en blå måne. Nåväl, det här är INTE ett sådant recept! Här är vad du behöver:
- Risnudlar – hoppa inte över dessa! De är snabba och lätta att steka upp och ger en fantastisk crunch till wrapsna som du inte vill missa!
- Olja – vegetabilisk olja eller rapsolja fungerar utmärkt
- Malen kyckling – se avsnitt nedan för möjliga substitut, men du kan behålla dessa salladswraps super friska genom att använda mager mald kyckling
- Vegetabiliska och sesamolja – kombinationen av de två oljorna ger den perfekta smaken, att sesamolja är avgörande i det asiatiska köket
- Vitlök – ger smak
- Grön lök – ger smak
- Sojasås – Jag föredrar att använda låg natriumhalt så att jag bättre kan kontrollera saltet i receptet.
- Färsk ingefära – du kan använda torkad ingefära om du måste, men jag rekommenderar starkt att du använder färsk ingefära. Se avsnittet nedan för hur man skalar och river ingefära.
- Isbergs- eller smörbladssallat – dessa salladsblad håller sig bra för inpackningar och håller sig krispiga och fräscha utan att gå sönder
Måtten för alla ingredienserna finns i receptkortet i slutet av inlägget.
Ersättningar för mald kyckling
Vi har upptäckt att det är mycket enklare och snabbare att använda mald kyckling eftersom du kan använda din kötthackare och lämna den i hackade bitar mot besväret med att hacka upp kycklinglår. Men som sagt, kycklinglår ger mer smak så det är upp till dig. Du kan också skära upp kycklingbröst i små bitar innan du lagar mat eller använda köttfärs eller fläsk som ersättning också.
Vilken sallad är bäst för wraps?
Du vill verkligen ha kall krispig sallad som är rejäl och håller sig väl inlindad runt den smaskiga fyllningen. Vi har funnit att isbergs- eller smörbladssallad fungerar bäst. Du skulle också använda romainehjärtan även om de kan vara svåra att linda runt fyllningen eftersom de tenderar att vara långa och tunna.
Hur man skalar färsk ingefära
Om du inte är van vid att använda färsk ingefära kan du bli förvirrad när det gäller att skala den. Du kan skala ingefära på ett av två sätt. Först kan du bara använda en skalkniv att dra av huden. Den här tekniken fungerar bra, men jag tycker att jag tappar mycket av ingefäran och det tar lite tid.
Min föredragna metod är att använda en sked. Jag skär av ändarna på en del av ingefäran så att jag kan lägga ena änden plant på en skärbräda. Sedan använder jag en sked för att skrapa ner sidorna på ingefäran. Huden kommer direkt av och lämnar det mesta av ingefäran intakt.
Jag gillar att använda en mikroplan eller den finaste sidan av en låda rivjärn att riva ingefära. Du vill att ingefäran ska vara nästan som en pasta så att den kan smälta in ordentligt i blandningen.
Är salladswraps hälsosamma?
Detta salladswraprecept är ganska hälsosamt. Vi strävade efter att inte lägga till mer socker. Den är också lågkolhydratfri, glutenfri (se till att använda gf-sojasås eller tamarinsås) och mjölkfri.
Varför du kommer att älska det här receptet
- Lätt: Ingredienserna är enkla och lätta att hitta och stegen för att göra wraps är grundläggande nog min junior high-dotter kan göra dem
- Snabbt: Du kommer att äta middag på bordet på under 30 minuter!
- Friska: Det finns drygt 200 kalorier i en omslag, plus att det är mindre än 1 gram socker, bara 17 kolhydrater och 15 gram protein.
- Familjevänlig: Jag har ett hus fullt av kräsna ätare och alla älskar dessa! De är också utanför normen, så det är kul att verkligen ändra på saker då och då!
Vad man ska äta med salladswraps
Dessa wraps passar utmärkt till förrätt eller till en lätt middag, men du kan även använda den som tillbehör för en rejäl måltid. De skulle passa bra med asiatiska klibbiga revbensspjäll, koreanska bräserade korta revben eller räknudlar.
Du kan också behandla salladswraperna som huvudrätt och komplettera dem med vår utsökta asiatiska gurksallad eller en sats skinkstekt ris.
Gör framåt och förvaringsinstruktioner
Fyllningen för wraperna kan göras upp till 2-3 dagar före tiden. Värm bara upp den på spisen eller i mikrovågsugnen innan du serverar dem.
Fyllningen kommer ha kvar i kylen i upp till 5 dagar. Jag skulle föreslå att du inte lägger till fyllningen i salladen förrän precis innan servering.
Detta är också en stor frysmåltid! Kycklingfyllningen fryser riktigt bra. Låt den bara tina i kylen över natten innan servering och värm den sedan i en kastrull på spisen innan den serveras med salladskopparna.
Det är dags att göra de läckra kyckling sallad wraps från PF Changs rätt i ditt eget kök! Dessa är enkla men så djärva i smaken!
Fler enkla asiatiska recept:
Risnudlar
-
Hetta upp olja i en liten kastrull på medelvärme.
Olja
-
När det är varmt, tillsätt en liten näve tunna risnudlar, som kommer att steka omedelbart. Vänd och ta sedan genast ur oljan och ställ åt sidan på en servettklädd plåt.
1/2 Paket Risnudlar
Sallad Wraps
-
Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt oljorna när de är varma och tillsätt sedan den malda kycklingen.
1 pund mald kyckling, 1 matsked vegetabilisk olja, 2 msk sesamolja
-
Koka på medelhög värme tills kycklingen nästan är genomstekt; rör om periodvis med kötthackaren för att smula ner köttet ordentligt.
-
Tillsätt vitlök, ingefära, salladslök och soja och rör om väl. Ta av från värmen och servera med risnudlar och sallad. Du kan toppa den med lite sweet chilisås eller sriracha om du vill.
3 vitlöksklyftor, 2 gröna lökar, 2 msk sojasås, 2 teskedar ingefära, 6-8 blad isbergssallat, Sweet Chilisås
Du kan använda hackade kycklinglår, hackade kycklingbröst, mald kalkon eller till och med köttfärs. Om du använder den hackade kycklingen, låt stå för ytterligare 2-3 minuters tillagning.
Kalorier: 227kcal