Detta tacogryta är det recept som efterfrågas mest av alla som känner min mamma och nu kan du prova det också! Det är som tacosoppa men tjockare som en chili.
Tacogryta är en lätt veckodagsmiddagrecept som hela familjen älskar. Vi älskar att toppa det med våra favorittacopålägg och alla kan helt och hållet skräddarsy sin egen skål.
Så jag kallar det här en gryta eftersom jag lägger till potatis, morötter och ärtor. Det kvalificerar sig helt som gryta, eller hur?! Den är lite mer rejäl och tjockare än vår Instant Pot tacosoppa eller till och med vår tacofärs chili.
Ok, tillbaka till påläggen…det är något med Fritos och soppan. Jag är seriös. Jag tänker aldrig, och jag menar aldrig, att köpa Fritos, men de är en total nödvändighet för att toppa tacogrytan. Jag tror att det är den där knapriga majssmaken som funkar så bra till allt.
Ingredienser till Taco Stew
Jag älskar att det här receptet mest är en skafferimåltid. Det är så trevligt när du har en stram budget eller bara inte har tid att komma till butiken. Det kan inte heller bli enklare! Här är vad du behöver:
- Yukon Gold Potatis: Yukons har den bästa smaken och håller den bästa konsistensen när de läggs till en soppa eller gryta – du kan också använda röd potatis som ersättning
- Morötter: skalade och skär i lagom stora bitar
- Lök: bara en gul lök fungerar utmärkt
- Hamburgare: 80/20 eller 85/15 fungerar utmärkt – om du vill bli lite hälsosammare, prova mald kalkon eller kyckling
- Frysta ärtor: släng dem bara i frysta, så blir de uppvärmda på nolltid
- Tärnade tomater: du kan använda vilket märke du vill
- Tomatsås: alla märken fungerar utmärkt
- Tacokrydda: du kan använda ett köpt paket eller göra din egen
- Majs: öppna bara en burk majs och släng i den, du behöver inte rinna av
- Chilibönor: pintobönor eller svarta bönor fungerar också utmärkt, odränerade
- Kidneybönor: du behöver inte tömma dessa heller
Måtten för varje ingrediens finns i receptet i slutet av inlägget.
Vilken potatis är bäst för gryta?
Min mamma använder alltid Russet potatis till gryta men jag tror att det bara är för att vi köpte dem billigt för bakad potatis etc. Russet potatis är ingen bra potatis till soppor och grytor då den blir lite mjölig i konsistensen.
Välj röd eller gyllene yukonpotatis när du gör en soppa eller gryta eftersom de har olika mängd stärkelse så att din potatis blir mjuk och krämig och inte smulas i soppan.
Vilken typ av nötkött är bäst för gryta?
Du kan använda vilken nötkött som helst för en nötköttsgryta, rund, chuckstek, chuckskuldra, etc. (som i vårt klassiska nötköttsgrytarecept) men i det här tacogrytareceptet håller vi oss till nötfärs för att ge tacoutstrålningen.
Kan tacogryta göras i slow cookern?
ja! Detta är en fantastisk slow cooker-måltid! Du kommer att vilja bryna hamburgaren med löken i förväg på spisen. Sedan kan du slänga in alla ingredienser i slowcookern tillsammans med hamburgaren (som har rinnit av) och koka den på låg i 4-6 timmar eller på hög i 2-3 timmar.
Förvaring, återuppvärmning och infrysning av tacogryta
Till Lagra gryta, lägg den i en lufttät behållare och låt den svalna nästan helt och ställ den sedan i kylen i upp till 5 dagar. Spara alla pålägg för att lägga till precis innan servering.
För att värma en enda portion tacogryta, zappar jag den bara i mikron. Om jag ska värma mer än så gör jag det på spishällen på medelvärme tills det är genomvärmt.
Ja!! Gryta fryser väldigt bra! Kyl bara grytan helt och lägg i fryspåsar eller fixa dig vår favorit Matsparare. Gryta kan frysas i upp till 2 månader om du har tryckt ut all luft och förseglat den ordentligt.
Det är iskallt ute just nu och vi är inne på soppsäsongen. Jag hatar faktiskt det kalla vädret, men jag kan inte få i mig tillräckligt med soppor, grytor och chili! Detta tacogryta är nästa på min soppmeny!
Fler enkla sopparecept:

Serveringar: 8
Detta tacogryta är recept mest efterfrågad av alla som känner min mamma och nu kan du prova det också! Jag ber dig prova detta och du kommer inte att ångra dig!
- 8 Yukon guldpotatis skalade och tärnade eller 8 röda potatisar
- 3-4 Morötter skalade och tärnade
- 1 Lök hackad
- 1 pund Hamburgare
- 1 paket Frysta ärtor litet paket
- 1 burk Tomater 16 oz
- 1 burk Tomatsås 8 oz
- 1 paket Tacokrydda eller ungefär 1/4 kopp
- 1 burk Majs odränat
- 1 burk Chili bönor odränat
- 1 burk Gröna bönor odränat
- 1 burk Kidneybönor odränat
-
Tillsätt en klick olivolja i en stor gryta och lägg på medelvärme.
-
Koka löken mjuk, ca 3 minuter.
-
Tillsätt morötter och potatis och tillsätt precis tillräckligt med vatten för att täcka dem.
-
Koka tills de är mjuka.
-
Koka hamburgaren på medelhög värme i en separat panna, häll av fettet och lägg till vattnet och de mjuka grönsakerna.
-
Tillsätt alla resterande ingredienser och koka tills de är genomvärmda.
-
Servera med riven ost, gräddfil och fritos!
värm upp grytan i en gryta på spishällen eller i mikron
Näringsinnehåll
Tacogryta
Mängd per portion (1 g)
Kalorier 473
Kalorier från Fat 36
% Dagligt värde*
Fett 4g6 %
Mättat fett 1g6 %
Fleromättat fett 2g
Enkelomättat fett 1g
Natrium 1452mg63 %
Kalium 1638mg47 %
Kolhydrater 96g32 %
Fiber 14g58 %
Socker 19 g21 %
Protein 17g34 %
Vitamin A 5245 IE105 %
C-vitamin 66mg80 %
Kalcium 164mg16 %
Järn 7mg39 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.