De bakad potatis få skivad på mitten, bakad i ugnen och sedan laddad med bacon, broccoli och hemgjord ostsås. En super enkel familjefavoriträtt på ditt bord på 30 minuter.

Laddad bakad potatis är mycket populära i vårt hus. Jag menar, vem älskar inte bacon, broccoli och ost fyllda i en bakad potatis? Det är en härlig kombination som vi bara inte kan få nog av. Det är också en lätt middagsalternativ för att mata familjen eller för att mata en folkmassa. Jag skulle vilja veta om det finns en person där ute som inte har haft en bakad potatisbar på släktträff, flickläger, scoutläger, kyrkotillställning etc. Ni fattar! Ostig bakad potatis gör bara människor glada!

ett foto av en bakad potatis skivad på mitten, öppen och fylld med broccoli, baconsmulor och toppad med hemgjord ostsås.

Vad behöver jag för att göra bakad potatis?

En av de bästa sakerna med bakad potatis är att den bara tar 4 ingredienser att göra, och de är felsäkra! Här är vad du behöver till potatisen:

  • Rödpotatis – tvätta dem väl och skär dem till hälften
  • Olivolja – gnid in den över hela potatisen, det gör att den blir så fin och krispig
  • Salt och peppar – ger smak

Ingredienser för hemgjord ostsås

Du kommer inte att tro hur enkelt det är att göra ostsås hemma. Ingredienserna för bassåsen är troligen saker du redan har hemma och de saker du lägger till den är helt upp till dig…även om broccoli och bacon är ett drömlag med denna ostsås! Här är vad du behöver:

  • Helmjölk – det måste vara helmjölk, använd ingen annan typ av mjölk
  • Smör – osaltat, ger smak och fyllighet
  • Mjöl – bara enkel allround fungerar utmärkt
  • Sharp Cheddar Cheese – skarp cheddar lägger till den djärva ostliknande smaken som lyser i denna sås
  • Hot Sauce – tillför bara en antydan av värme och smak som du inte vill missa
  • Cayennepeppar – lägg gärna till mer om du vill att osten ska bli mer kryddig
  • Broccoli – ångad och hackad i mycket små bitar
  • Bacon – kokt tills det är knaprigt och hackat i små bitar
  • Salt och peppar – tillsätt smak

Måtten för varje ingrediens och instruktioner för att göra detta recept finns alla i receptkortet i slutet av inlägget.

Vilken potatis är bäst att baka?

Stärkelsehaltig potatis som russet och sötpotatis är bäst att baka eller steka. De fungerar bäst för den torra värmen i en ugn och får en fluffig mitt efter gräddningen.

Potatis med högre fuktighet som röd potatis eller Yukon guldpotatis gör sig bättre med våt värme vilket är vad du får när du ångar eller kokar potatis.

Vilken sorts ost använder du i ostsås?

Sharp cheddar är vad vi använder i detta recept men du kan verkligen använda vilken ost du älskar. Gouda, schweizisk, provolone, pepparjacka ostar fungerar alla bra i ostsås.

Hur man gör bakad potatis

Det här är inte ditt typiska bakad potatis recept. Vi har ett inlägg om hur man gör en traditionell ugnsbakad potatis, så gå dit om det är det du är ute efter. För det här receptet ska vi dela potatisen på mitten, lägga den med framsidan nedåt och baka den på det sättet. Detta kommer att påskynda gräddningstiden och göra den främre ytan extra krispig. Du vill bara pensla den halverade potatisen på alla sidor med olivolja och strö den med salt och peppar.

Hur man gör hemgjord ostsås

Medan potatisen gräddas gör du ostsåsen. Att göra ostsås hemma är inte svårt. Det är faktiskt ett av de enklaste och snabbaste små recepten som finns. Det finns ingen ursäkt för att köpa något från en burk eller från en burk. Hemgjord ostsås, gjord av riktig skarp cheddarost, mjölk, mjöl och smör, är den enda vägen att gå. Dessutom smakar det bättre än något du kan köpa i en mataffär.

Efter att bassåsen är gjord laddar vi upp den med finhackad broccoli och smulad bacon.

Det enda som återstår att göra är att skeda den över din bakade potatis medan den fortfarande är varm!

Andra pålägg för bakad potatis

Om ostsåsen, broccolin och bacon inte räcker för dig, här är några andra idéer för pålägg:

  • Hackad rödlök
  • Jalapenos
  • Gräddfil
  • Salladslökar
  • Avokado
  • Salsa
  • Gräslök
  • Ranch

ett foto av en bakad potatis skivad och toppad med krämig ostsås, broccoli och baconsmulor.

Vad man ska äta med bakad potatis

Dessa är rejäla och mättande nog att serveras som huvudrätt, men du kan också servera den med grillad kyckling eller biff för extra protein. De är ett bra tillbehör för nästan alla proteiner oavsett om det är något på grillen, i rökaren eller i slowcookern.

Hur länge håller bakad potatis?

Potatisen och ostsåsen är godast när den serveras direkt efter tillagning, när den är god och varm. Men denna ostsås och bakad potatis håller sig om de är tätt täckta i kylen i ca 1 vecka. Jag skulle förvara dem separat och toppa potatisen med den laddade ostsåsen precis innan servering. Värm bara upp båda före servering – det är ett bra föremål att göra innan gästerna kommer.

Potatis är utsökt på alla sätt, form eller form (imho). Om du känner mig alls så vet du att min favoritmat någonsin är varma och salta pommes frites. Det finns bara inget bättre! Detta bakad potatis recept är ett annat galet bra sätt att äta potatis och du kommer inte att tro hur härlig den hemgjord ostsås är!

Fler oemotståndliga potatisrecept

Laddad bakad potatis med hemgjord ostsås

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Total tid: 45 minuter

Serveringar: 6

De bakad potatis få skivad på mitten, bakad i ugnen och sedan laddad med bacon, broccoli och hemgjord ostsås. En super enkel familjefavoriträtt på ditt bord på 30 minuter.

För potatisen:

  • 6 Rödbrun potatis medelstorlek
  • 2 Matskedar Olivolja
  • Salt och peppar

För den laddade ostsåsen:

  • 2 Koppar Helmjölk inga ersättningar
  • 1/4 Kopp Osaltat smör
  • 1/4 Kopp All-purpose mjöl
  • 2 Koppar Skarp cheddarost strimlad (ej förstrimlad)
  • 2 Matskedar Stark sås
  • 1 tesked Cayenpeppar
  • 1 1/4 Koppar Broccoli florets ångad och hackad i mycket små bitar och sedan mätt
  • 4 skivor Bacon kokt och smulad
  • Salt och peppar att smaka

För att göra potatisen:

  • Värm ugnen till 400 grader F och klä en stor plåt med bakplåtspapper.

  • Skölj och skrubba potatisen och halvera den på längden. Detta hjälper till att påskynda baktiden.

    6 rödbruna potatisar

  • Gnid in potatisen på båda sidor med olivolja och strö salt och peppar på båda sidor.

    2 matskedar olivolja, Salt och peppar

  • Lägg med framsidan nedåt på den förberedda bakplåten.

  • Grädda i 25-30 minuter, eller tills potatisen är mjuk.

För att göra ostsåsen:

  • Värm mjölken på medelvärme i en liten kastrull tills du ser bubblor bildas på toppen.

    2 koppar helmjölk

  • Smält under tiden smöret i en annan kastrull på medelvärme.

    1/4 kopp osaltat smör

  • Strö mjölet över toppen, rör hela tiden tills en tjock pasta bildas, 1 till 2 minuter.

    1/4 kopp universalmjöl

  • Tillsätt långsamt den varma mjölken till mjölet och smörmassan i en jämn stråle, under konstant vispning.

  • Fortsätt koka, vispa hela tiden tills blandningen tjocknar, cirka 5 minuter. Den ska vara tjock men ändå hällbar.

  • Tillsätt osten, vispa hela tiden tills den smält.

    2 koppar skarp cheddarost

  • Tillsätt den heta såsen och cayennepepparna.

    2 matskedar varm sås, 1 tsk Cayennepeppar

  • Rör ner broccolin och baconet.

    1 1/4 koppar broccolibuketter, 4 skivor bacon

  • Smaka av och tillsätt sedan salt och peppar efter smak.

    Salt och peppar

  • Tillsätt mer cayenne och/eller varm sås om så önskas.

  • Om blandningen är för tjock kan du tillsätta lite mer mjölk till önskad konsistens.

  • Häll varm ostsås över bakad potatis och servera genast.

Potatisen och ostsåsen är godast när den serveras direkt efter tillagning, när den är god och varm. Men denna ostsås och bakad potatis håller sig väl täckt tätt i kylen i ca 1 vecka. Värm bara upp den innan servering – det är ett bra föremål att göra innan gästerna kommer.

Näringsinnehåll

Laddad bakad potatis med hemgjord ostsås

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 568
Kalorier från Fat 306

% Dagligt värde*

Fett 34g52 %

Mättat fett 16g100 %

Transfett 0,3 g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 11g

Kolesterol 77mg26 %

Natrium 507mg22 %

Kalium 1149mg33 %

Kolhydrater 49g16 %

Fiber 4g17 %

Socker 6 g7 %

Protein 19g38 %

Vitamin A 1017IU20 %

C-vitamin 33mg40 %

Kalcium 408mg41 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

En laddad bakad potatis med bacon, broccoli och en krämig cheddarostsås



Source link

Rate this post

Leave a Reply