Laddad bakad potatis är den ultimata komfortmaten.
Krispiga skal är fyllda med fulladdat potatismos, 2 sorters ost, bacon och kryddor för den perfekta krämiga biten.
Förbered dessa spuds i stora omgångar och frys in dem, de bakar perfekt direkt från frysta!

Ingredienser för laddad bakad potatis
Potatisar – Välj en potatis med hög stärkelse som stor rödbrun potatis (eller bakpotatis). De har tjockt skinn som håller bra vid bakning och fyllning. Det stärkelserika köttet blir perfekt potatismos.
Om du använder andra typer av potatis, lämna lite tjockare skal så att den håller formen medan den fylls.
Fyllning – Köttet från potatisen blandas med gräddfil och smör för en krämig konsistens. Den är sedan fulladdad med ost, baconsmulor, salladslök och lite vitlök. Så mycket gott!
Variationer
- Byt ut gräddfil mot grekisk yoghurt eller prova sötpotatis för en smaskig twist.
- Rosta ett vitlökhuvud tillsammans med potatisen och tillsätt lite i fyllningen. Så bra!
- Prova att lägga till hackad överbliven broccoli eller dina favoritbakade potatispålägg till blandningen.
- Byt ut den rivna osten mot det som finns i kylen (eller tillsätt ostsås om du vill).
- Chili, bönor eller salsa skulle också smaka bra.
Strimlad ost
Bitar av broccoli
Även ostsås!
Chili, bönor eller salsa skulle också smaka bra.

Hur man gör laddad bakad potatis
Även om det tar lite tid är laddad potatis lätt att göra.
- Gnid in potatisen med lite olivolja och koshersalt. Baka potatisen tills den är mjuk.
- Kyl något och halvera sedan varje potatis på längden enligt receptet nedan.
- Skopa ur potatisköttet och mosa med resten av ingredienserna tills det är slätt och krämigt. Krydda med salt & svartpeppar.
- Skeda (eller rör med spritspåse) potatismoset innanför skalen. Strö över ost och grädda.
Strö över gräslök eller finhackad persilja och voila! Potatis perfektion!

Hollys tips för perfekt potatis
- Skrubba potatisen under vatten och klappa torr innan du förbereder. Olja generöst för den bästa krispiga huden.
- Potatis kan bakas i ugn, fritös eller mikrovågsugn. Peta i dem med en gaffel så att ångan kan komma ut och de inte exploderar i ugnen och skapar en röra!
- Du behöver inte slå in dem i aluminiumfolie, utan fördela dem jämnt i en ugnsform.
- Om du vill lägga till en extra potatis eller två när du bakar. Det här är bra om något av skalet bröd och ger även extra fyllning om du vill ha dem överfyllda.
- Om du inte har hel potatis använd överbliven potatismos och lägg till allt fixering. Grädda den i en gryta till en bakad potatisgryta.

Gör framåt och baka från fryst
Förbered enligt anvisningarna nedan och frys in på en plåt. När den är fryst, överför du potatisen till en fryspåse.
Potatis kan vara bakade från frysta! Koka i 350°F i 35-40 minuter eller tills den är genomvärmd.
Fler fantastiska Spuds
Gjorde du dessa laddade bakade potatisar? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Laddad bakad potatis
Dessa laddade bakade potatisar är perfekta när du serverar gäster. Gör en DIY-toppbar och låt alla gräva i sig!
-
Värm ugnen till 375°F.
-
Stick hål i potatisen med en gaffel. Belägg utsidan av varje potatis med olivolja och salt efter smak. Grädda direkt på mittersta gallret i 50-60 minuter. (se anmärkningar för anvisningar för fritös eller mikrovågsugn).
-
Ta ut ur ugnen och svalna i cirka 20 minuter.
-
Skär varje potatis i ½ på längden och använd en sked för att ösa ur köttet och lämna ett ⅛” skal.
-
Kombinera den skopade potatisen med gräddfil, smör, ½ tsk salt & ½ tsk peppar. Mosa tills det är slätt.
-
Rör i tilläggen för att kombinera. Skeda fyllningen i varje potatisskal och toppa med cheddarost.
-
Lägg på en plåt med bakplåtspapper i 15-20 minuter eller tills den är genomvärmd och osten smält.
Baka potatis: *Se till att sticka hål på potatisen med en gaffel innan gräddningen, annars kan den explodera i ugnen!
Bakad potatis kan tillagas i mikrovågsugn eller airfryer om så önskas.
Nivå upp: Om du vill lägga till rostad vitlök till fyllningen. skär ½ tum av toppen av ett helt vitlökhuvud. Ringla rejält med olivolja och slå in i folie. Grädda tillsammans med potatisen tills den är mjuk och gyllene. Krama ur kryddnejlika och hacka eller mosa för att lägga till fyllningen.
Fyllning: Baka en extra potatis om du vill att den ska vara överfylld. Fyllningen kan skeda i eller föras med en spritspåse.
Gör framåt/frys: Potatis kan förberedas och frysas innan bakning. För att baka från fryst, tillaga vid 350°F i 35-40 minuter.
Servering: 1laddad potatis | Kalorier: 221 | Kolhydrater: 21g | Protein: 8g | Fett: 12g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 32mg | Natrium: 241mg | Kalium: 505mg | Fiber: 2g | Socker: 1g | Vitamin A: 331IU | C-vitamin: 7mg | Kalcium: 165mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



