Bryt dig bort från kolhydratstarka sommarsallader och wow alla med denna supergoda rostade Blomkålssallad!

Denna enkla faux-tato-sallad börjar med perfekt rostad blomkål. Den kyls och blandas med selleri, lök, bacon och ost i en rik krämig dressing.

Så lätt att göra och alla älskar detta recept!

Blomkålssallad i en skål

En fulladdad blomkålssallad

  • Lika uppfriskande eftersom det är utsökt är detta en bra twist på en potatissallad.
  • Det här är bäst gjort i förväg och kyld för att låta smakerna blandas!
  • Detta recept fungerar som en hjärtlig tillbehör med alla dina favorit bbq-recept och även de som inte följer en lågkolhydratlivsstil KÄRLEK denna blomkålspotatissallad.
  • Att rosta blomkålen så att den är lätt karamelliserad tillför extra smak!
Ingredienser för blomkålssallad i en klar glasskål innan den blandas ihop

Ingredienser & variationer

Blomkål – Använd färsk blomkål för bästa resultat. Frysta blomkålsbuketter fungerar men bör tinas först. Färsk broccoli kan ersättas i detta recept eller använd blomkål och broccoli!

Bacon – Har du inte tid att laga bacon? Använd färdigförpackade baconbitar och ställ in dem i mikron i cirka 45 sekunder för att bli knapriga. Använd hackade hårdkokta ägg för en köttfri sallad, om så önskas.

Klä på sig – Majonnäs, gräddfil, söt relish och äppelcidervinäger behöver bara några salta kryddor. Lägg i några färska örter som dill eller persilja, en kläm färsk citronsaft eller en hackad vitlöksklyfta.

Ost – Cheddar är bäst men om det inte finns, använd strimlad mozzarella, en mexikansk blandning, fetaost, bleuostsmulor eller parmesan!

Tillägg – Rädisor, selleri och salladslök ger knas och kontrast. Lägg till andra favoriter som hackad pickles, rödlök, oliver eller röd paprika.

PROFFSTIPS: För att skära blomkål, lägg den med stammen uppåt på skärbrädan. Dra av löven. Använd en parkniv och skär runt huvudstammen och fortsätt sedan att skära tills alla buketter är skurna från huvudstammen. Skär i lagom stora bitar.

Hur man gör blomkålssallad

Smaken i det här receptet liknar en klassisk potatissallad och det är ett av våra favoritrecept med låga kolhydrater.

  1. Blanda blomkålen med olivolja och kryddor. Rosta tills de fått färg (per recept nedan).
  2. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål.
  3. Blanda den kylda blomkålen med resten av ingredienserna och dressingen.
  4. Täck och kyl minst 2 timmar före servering.
närbild av blomkålssallad

Förvara överbliven sallad

Förvara överbliven laddad blomkålssallad täckt i kylen i upp till 4 dagar, rör om innan servering.

Picknick-perfekta sallader

Gjorde du denna Loaded Blomkålssallad för en folkmassa? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Blomkålssallad i en skål

4,99 från 55 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Laddad blomkålssalladsrecept

Blomkålssallad är en krispig, krispig, smakspäckad grönsakssallad!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 20 minuter

Chill Time 2 timmar

Total tid 2 timmar 40 minuter

  • Värm ugnen till 425°F.

  • Blanda blomkålsbitarna med olivolja, salt och peppar. Rosta på en plåt i 15-20 minuter eller tills de är mjuka. Ställ åt sidan för att svalna helt.

  • Vispa alla ingredienser till dressingen i en liten skål.

  • Lägg avsvalnade blomkålen i en stor skål tillsammans med resten av ingredienserna. Släng med dressing.

  • Kyl i minst 2 timmar före servering.

Överkoka inte blomkålen, den ska vara mör-knäck.
Använd tilläggen som anges i receptet eller lägg till vad du än lägger till potatissallad. Kokta ägg är ett bra tillskott.
Kyl ner innan servering så att smakerna blandas.

4,99 från 55 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Servering: 0,5kopp | Kalorier: 152 | Kolhydrater: 4g | Protein: 3g | Fett: 13g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 196mg | Kalium: 196mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 170IU | C-vitamin: 24.3mg | Kalcium: 54mg | Järn: 0,4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sallad, Tillbehör
Kök amerikansk
ovanifrån av pläterad blomkålssallad med en titel
Blomkålssallad med bacon och skrift
pläterad Blomkålssallad med skrift
närbild och pläterad blomkålssallad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply