Bryt dig bort från kolhydratstarka sommarsallader och wow alla med denna supergoda rostade Blomkålssallad!
Denna enkla faux-tato-sallad börjar med perfekt rostad blomkål. Den kyls och blandas med selleri, lök, bacon och ost i en rik krämig dressing.
Så lätt att göra och alla älskar detta recept!

En fulladdad blomkålssallad
- Lika uppfriskande eftersom det är utsökt är detta en bra twist på en potatissallad.
- Det här är bäst gjort i förväg och kyld för att låta smakerna blandas!
- Detta recept fungerar som en hjärtlig tillbehör med alla dina favorit bbq-recept och även de som inte följer en lågkolhydratlivsstil KÄRLEK denna blomkålspotatissallad.
- Att rosta blomkålen så att den är lätt karamelliserad tillför extra smak!

Ingredienser & variationer
Blomkål – Använd färsk blomkål för bästa resultat. Frysta blomkålsbuketter fungerar men bör tinas först. Färsk broccoli kan ersättas i detta recept eller använd blomkål och broccoli!
Bacon – Har du inte tid att laga bacon? Använd färdigförpackade baconbitar och ställ in dem i mikron i cirka 45 sekunder för att bli knapriga. Använd hackade hårdkokta ägg för en köttfri sallad, om så önskas.
Klä på sig – Majonnäs, gräddfil, söt relish och äppelcidervinäger behöver bara några salta kryddor. Lägg i några färska örter som dill eller persilja, en kläm färsk citronsaft eller en hackad vitlöksklyfta.
Ost – Cheddar är bäst men om det inte finns, använd strimlad mozzarella, en mexikansk blandning, fetaost, bleuostsmulor eller parmesan!
Tillägg – Rädisor, selleri och salladslök ger knas och kontrast. Lägg till andra favoriter som hackad pickles, rödlök, oliver eller röd paprika.
Hur man gör blomkålssallad
Smaken i det här receptet liknar en klassisk potatissallad och det är ett av våra favoritrecept med låga kolhydrater.
- Blanda blomkålen med olivolja och kryddor. Rosta tills de fått färg (per recept nedan).
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål.
- Blanda den kylda blomkålen med resten av ingredienserna och dressingen.
- Täck och kyl minst 2 timmar före servering.

Förvara överbliven sallad
Förvara överbliven laddad blomkålssallad täckt i kylen i upp till 4 dagar, rör om innan servering.
Picknick-perfekta sallader
Gjorde du denna Loaded Blomkålssallad för en folkmassa? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Laddad blomkålssalladsrecept
Blomkålssallad är en krispig, krispig, smakspäckad grönsakssallad!
-
Värm ugnen till 425°F.
-
Blanda blomkålsbitarna med olivolja, salt och peppar. Rosta på en plåt i 15-20 minuter eller tills de är mjuka. Ställ åt sidan för att svalna helt.
-
Vispa alla ingredienser till dressingen i en liten skål.
-
Lägg avsvalnade blomkålen i en stor skål tillsammans med resten av ingredienserna. Släng med dressing.
-
Kyl i minst 2 timmar före servering.
Använd tilläggen som anges i receptet eller lägg till vad du än lägger till potatissallad. Kokta ägg är ett bra tillskott.
Kyl ner innan servering så att smakerna blandas.
Servering: 0,5kopp | Kalorier: 152 | Kolhydrater: 4g | Protein: 3g | Fett: 13g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 196mg | Kalium: 196mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 170IU | C-vitamin: 24.3mg | Kalcium: 54mg | Järn: 0,4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



