Det ultimata mellanmålet att dela med vänner, perfekt för en speldag, eller att njuta av medan du bjuder på din favoritserie!

En stor hög med krispiga pommes frites nedsänkt i smält ost och bacon och toppad med salladslök och dina favoritpålägg!

Servera dessa pommes frites med gräddfil och hemmagjord ranch för doppning!

Det är bara något med en stor hög med ostliknande pommes frites. Perfekt för mellanmål under den stora matchen eller för avslappnade kvällar när du bara vill ha något att snacka på med vänner.

Och dessa laddade pommes frites är perfekta för tv-kväll också! Om du är ett Lord of the Rings-fan har du förmodligen hört det Maktens ringar (som har premiär på min födelsedag den 2 september!) kommer ut på Amazon. Vi är glada över att ha samarbetat med Titta på Party Network för detta “titta på fest”-mellanmålet!

Sam Gamgee berömt sagt “PO-TAY-TOES! Koka dem. Mosa dem. Stick ner dem i en gryta. Härliga stora gyllene chips med en fin bit stekt fisk…. Inte ens du kunde säga nej till det.” Vi är ganska säkra på att han skulle älska dessa pommes frites också (bonuspoäng, byt pommes fritesen mot lök ringar och göra några Laddad Lord of the Onion Rings).

Ingredienser för ostfrites

Pommes frites – För att göra cheese fries behöver du såklart pommes frites! Du kan göra dem från grunden (kontrollera anteckningarna i receptet) eller använda frysta pommes frites för ett snabbare mellanmål.

Vi tycker att tjockare steak fries, crinkle fries, eller till och med klyftor fungerar bra och håller upp till påläggen. Gör dem i airfryern eller prova ugnsbakade pommes frites. Krydda dem med kosher salt & peppar.

Ost – Vi väljer riven ost framför ostsås eftersom vi tycker att pommes fritesen inte blir blöta på det här sättet.

Strimlad cheddar eller en strimlad cheddarmozzarellaostblandning är utmärkt på pommes. För de flesta recept rekommenderar jag att du river din egen ost men det här är ett ställe (tillsammans med nachos) där de rivna ostarna i påsar fungerar bra!

Bacon – Allt är godare med bacon, inklusive ostfrites! Om du vill steka upp lite bacon och smula sönder det ovanpå går det bra men riktiga baconbitar (eller förkokta) går lika bra också!

Andra pålägg – Salladslök är en favorit att strö på ostfrites (påminner om potatisskal). Gör dessa till laddade ostfrites genom att lägga till något av följande för att passa din smak:

  • Nötfärs, brynt korv eller tacokött.
  • Brun sås (lita på mig, det gör dem FANTASTISKA), en ta del av vårt favoritrecept på poutine.
  • Tärnade tomater, skivade jalapenos, avokado, hamburgersås eller till och med en stor skopa överbliven chili.
  • Gräddfil eller hemgjord ranch för doppning.

Hur man gör ostfrites

  1. Koka pommes frites: Luftsteka, fritera eller baka pommes frites i ett lager enligt receptet nedan tills de är extra skarpa.
  2. Stek ost och bacon: Strö riven ost och kokt bacon över de knaperstekta pommes fritesen och stek under hög värme tills de smält och bubblar.
  3. Lägg till färska pålägg: Tillsätt eventuella färska pålägg (som tärnade tomater eller skivad salladslök) och en klick gräddfil eller dippsås.
en tallrik med laddade ostfrites toppad med gräddfil

Känner du dig pigg?

Medan vi föredrar att göra dessa med riven ost för att hålla pommes fritesen mer knaprig, kan du använda en ostsås istället.

Vispa ihop en snabb hemgjord ostsås med strimlade ostar. För en genväg, använd en färdiggjord nachoostsås från affären och ringla den över.

Om du känner dig extra fräsig, värm upp lite brun sås och häll över den. Låter galet men det är SÅ BRA!

fullastad ostfrites på en tallrik med salladslök

För doppning, prova något av följande:

Source link

Rate this post

Leave a Reply