Förvandla ditt överblivna potatismos till smaskigt laddat potatismos kakor!

Blanda överblivna spuds med frasiga baconbitar, salladslök och massor av cheddarost och stek dem sedan tills de är gyllenbruna och knapriga.

Servera med en klick gräddfil & gräslök, en skvätt ketchup, eller toppa dem med överbliven kalkon och sås.

pläterade laddade potatismoskakor

Vi älskar dessa potatismoskakor (och det kommer du också göra!)

  • Förvandla överbliven potatismos till stekta potatisbiffar med lite extra ingredienser och kryddor.
  • Potatismosskakor är budgetvänliga, och barn älskar dem.
  • Blanda och matcha osten och andra tillägg för att skapa nya smaker och använda upp dina rester.
  • Stek dem i baconfett och toppa med ett rinnande stekt ägg för en fantastisk frukost (eller använd dem som bas för Eggs Benedict).
  • Dessa potatiskakor kan serveras ensamma som en lätt middag eller som tillbehör till kött eller kyckling.
ingredienser för laddade potatismoskakor

Ingredienser för potatismos

Potatismos – Använd överbliven potatismos om du har eller använd snabbpotatismos (eller färdiggjord) om du inte har någon. Även blomkålsmos kan användas för ett recept med låga kolhydrater.

Ost – Experimentera med olika typer av ost, som cheddar, parmesanost, mexikansk blandning eller pizzamozzarella.

Bacon – Bacon och potatismos går hand i hand. Bacon kan ugnsbakas eller använd riktiga baconbitar.

Rester – Som en variant kan du lägga till rester som hackad kyckling eller kalkon, rester av rostade grönsaker, etc.

Kryddor – Salladslök är en favorit, lägg i andra färska örter om du har.

Hur man gör potatismos

  1. Stek bacon tills det blir knaprigt. Stek lök och vitlök i baconfettet (per recept nedan).
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och forma till potatiskakor.
  3. Stek i baconfett eller smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Servera varm med extra salladslök, gräddfil eller ketchup.

Laddade potatismoskakor med gräddfil och salladslök med en bit av dem

Rester & Återuppvärmning

  • Förvara överblivna potatismos i en försluten behållare i kylen i upp till 5 dagar.
  • Värm dem igen i mikrovågsugn, ugn eller airfryer tills de är genomvärmda.
  • Potatismoskakor gjorda i omgångar kan kylas och frysas i upp till 6 veckor i påsar med dragkedja. Fräs dem helt enkelt på spishällen eller i airfryern!

Fler överblivna recept på potatismos

Tyckte du om dessa laddade potatismos? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pläterade laddade potatismoskakor

4,89 från 157 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Laddade potatismoskakor

Dessa laddade potatismosskakor gör en fantastisk tillbehör eller lätt middag eller lunch! De är det perfekta sättet att njuta av överbliven potatis och smakkombinationerna är oändliga!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Total tid 20 minuter

  • Stek baconet på medelvärme i en stor stekpanna tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och smula sönder när det svalnat.

  • Spara 2 matskedar bacon i stekpannan. Koka löken och vitlöken på medelvärme tills den är genomskinlig. (Om du använder grön lök behöver du inte förkoka).

  • I en medelstor skål, kombinera smulad bacon, potatismos, kokt lök, riven ost, basilika, persilja, salt och peppar. Blanda väl och tillsätt mjöl lite i taget tills potatiskakorna håller ihop. Du kanske inte behöver allt mjöl.

  • Smält 1 msk smör (eller överblivet baconfett) i en ren stekpanna på medelvärme.

  • Ös ca ¼ av en kopp av potatisblandningen och forma den till en boll. Lägg den i den heta pannan och platta till den med en spatel tills den är cirka ½ – ¾″ tjock. Upprepa med resterande potatiskakor (koka i omgångar om det behövs).

  • Stek i cirka 3 till 4 minuter på varje sida, tills potatisbiffarna är gyllenbruna och knapriga.

  • För bästa resultat, servera omedelbart medan den är varm och krispig.

  • Toppa med salladslök, gräddfil eller ketchup.

Mjöl – Beroende på konsistensen på din potatis kan du behöva lite mindre mjöl (eller lite mer). Du vill att kakorna ska hålla ihop (och inte vara för klibbiga).
Air Fryer – Potatiskakor kan tillagas i en airfryer. Forma till biffar och pensla med smält smör. Koka i 400°F i cirka 12 minuter, vänd efter 6 minuter.
*Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
Överblivna kakor håller sig i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar. De kan även frysas och håller sig i 6 veckor i frysen.

Kalorier: 253 | Kolhydrater: 17g | Protein: 9g | Fett: 17g | Mättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 78mg | Natrium: 558mg | Kalium: 321mg | Fiber: 2g | Socker: 1g | Vitamin A: 448IU | C-vitamin: 13mg | Kalcium: 94mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
kokta laddade potatismoskakor med en titel
matlagning Laddade potatismos kakor med skrift
närbild av laddade potatismoskakor med skrift
Laddade potatismoskakor på ett fat och med en tugga ur dem och skrivande





Source link

Rate this post

Leave a Reply