Börja året rätt med dessa lågkolhydratsnåla fisktacos med gurksalsa. Möra bitar av torsk är överdragna med vitlök-chili-kryddat mandelmjöl och stekt i pannan. Gurksalsa-wingman lägger till en svalkande ton. (Pssst. Du kommer aldrig att missa tortillorna.)

Anpassad från Lisa MarcAurele | Lågkolhydrat Yum Enkla Keto-måltider för nybörjare | Murdoch Books, 2021

Kommer du ihåg när “lågkolhydrat” var ett smutsigt ord? (Tja, smutsigt termin.) Lågkolhydrat innebar låga förväntningar. Vi vinkade ett sorgligt adjö till djärva smaker, krispighet och njutning. Det gjorde jag i alla fall.

Av de bazillioner dieter jag har gått på under mina 61 år var det många lågkalori. Och det mesta höll precis en tugga. jag överdriver. Jag gjorde det flera månader en gång, men jag visste från första tuggan att det var dömt. Jag var tvungen att ta bort för många saker som gav mig glädje. Konstigt nog kunde jag klara mig utan godis. (*Gasp,* ​​jag vet.) Men det var bröd och dess avlägsna kusiner (jag pratar med dig, krispiga beläggningar, misshandlad mat och knapriga kex), som jag hade svårt att ge upp.

Därför tar jag gärna med detta recept på Leites Culinaria. Dessa lågkolhydratsfisktacos ger dig all knas och smak utan den där tjatande skulden. Nyckeln är mandelmjöl. Som recepttestaren AJ Fawver säger, “[It] fungerar som en dröm för dessa fisktacos! Det har totalt förändrat mitt sätt att tänka på det.”

Så, kommer jag att bli mitt slanka 170-kilos jag igen? Ehm, knappast. Kommer jag att njuta av små vinster som krispiga tacos? Det kan du ge dig på.-David Leite

Vanliga frågor om lågkolhydratsfisktacos med gurksalsa

Hur förvarar jag mandelmjöl?

Värme och ljus är fiender till mandelmjöl, i själva verket fiender till allt nötmjöl. Så förvara ditt mandelmjöl på en mörk, sval plats. Jag förvarar helst min i frysen i en tättsluten behållare. Om du fryser in din, se till att den får rumstemperatur innan du använder den.

Vilken annan fisk kan jag använda till dessa tacos?

Verkligen vilken fisk du vill skulle fungera här. Men jag tror att en ljus vit fisk som kolja, marulk, svarttorsk, tilapia eller kummel fungerar bra.

Kan jag göra gurksalsan i förväg?

Det kan du säkert. Och jag råder det. På så sätt när middagstiden rullar runt, är du bara 15 minuter från att äta.

Gör gurksalsan

  • I en stor skål, kombinera gurka, tomat, peppar, lök, vitlök, limejuice, persilja, koriander och salt. Smaka av och tillsätt mer limejuice och salt om det behövs.

Gör fisktacos

  • I en liten skål, vispa ihop mandelmjöl, bakpulver, vitlökssalt, chilipulver och cayennepeppar, om du använder det.
  • Vispa ägget i en separat liten skål.

  • Doppa torsken i den torra blandningen följt av ägget, låt överflödigt ägg droppa tillbaka i skålen. Doppa tillbaka torsken i den torra blandningen, täck alla sidor och lägg på en tallrik. Upprepa med resterande fisk tills all torsk har täckts.

  • I en stor stekpanna över medelhög värme, värm 1/4- till 1/2-tums (6 till 12 mm) olja. Lägg försiktigt ner torsken i oljan och stek tills den är genomstekt och flagnig och beläggningen är gyllenbrun, 2 till 4 minuter per sida. Överför till en pappershandduksklädd plåt för att rinna av.

  • Servera med salladsblad eller en salladsblandning, gurksalsa och en skvätt limejuice, om så önskas.

Low Carb Yum Simple Keto

Anpassad från

Lågkolhydrat yum enkla Keto-måltider för nybörjare

Köp på Amazon

Servering: 1 serveringKalorier: 364 kcalKolhydrater: 11 gProtein: 28 gFett: 25 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gTransfett: 1 gKolesterol: 142 mgNatrium: 1430 mgKalium: 1010 mgFiber: 4 gSocker: 3 gVitamin A: 5513 IUC-vitamin: 16 mgKalcium: 187 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Lisa MarcAurele. Foto © 2021 Ben Dearnley. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det är svårt att bli upphetsad av att äta lågkolhydrat (som vi gör i mitt hushåll) när man är sugen på något krispigt och knaprigt insvept i en tortilla. Som tur är tror jag att jag hittat lösningen på det problemet! Ange…mandelmjöl. Nu har jag haft en påse mandelmjöl i mitt skafferi i ungefär ett halvår. Jag har experimenterat tillräckligt med det för att veta att det inte fungerade bra för flera av mina önskade applikationer, men det fungerar som en dröm för dessa lågkolhydratsfisktacos! Det har totalt förändrat mitt sätt att tänka på det.

Om du inte kan hitta färsk torsk, oroa dig inte. Jag hade det problemet och tinade helt enkelt ett halvt kilo Alaskatorsk. Det fungerade jättebra. Se bara till att klappa det torrt innan du börjar för att ta bort vätskan från upptining.

Om du kan hitta det, gå med smör eller liten ädelstenssallat. Bladen fungerar utmärkt. Jag använde ett mörkt chilipulver och valde cayenne, och jag rekommenderar att du inte hoppar över det. Det blev en välsmakande panering.

Texturmässigt är detta fisktaco-recept en fröjd, mellan den krispiga krispiga fisken, fräschören av sallad och salsan, och de mjuka inslagen av gurka och tomat. Det är en vinnare!

Dessa lågkolhydratsfisktacos med gurksalsa kommer att tillfredsställa smaklökarna hos både glutenintoleranta och glutentoleranta människor. Jag fann att de lätt, pannfriterade bitarna av söt torsk, som var perfekt kryddade med de varma, jordnära kryddorna, var det perfekta komplementet till den svala, uppfriskande gurksalsan som översållades med en skvätt lime. Upplagda på kalla, krispiga salladsbåtar, eller för de glutentoleranta vänner som kommer att göra dig sällskap, instoppade i läckra hemgjorda mjöltortillas med baconfett, kommer dessa fisktacos definitivt att tjäna en plats vid alla matälskares bord.

Ursprungligen publicerad 4 januari 2022Source link

Rate this post

Leave a Reply