Detta lågkolhydrat kyckling Marsala–stekta kycklingbröst och svamp lyxiga i en Marsala-vinsås – gör bort med den traditionella mjölbeläggningen. Det som finns kvar är rena, rena smaker som fungerar för alla. Lågkolhydratälskare och inte.

Anpassad från Lisa MarcAurele | Lågkolhydrat Yum Enkla Keto-måltider för nybörjare | Mariner Books, 2021

Det här receptet är, för alla ändamål, keto. Men låt inte det lura dig, våra allätare testare älskade det. Och alla med en uppsättning smaklökar kommer att njuta av det.

Vad som gör denna lågkolhydrat är att istället för att muddra kycklingen i mjöl hoppar författaren Lisa MarcAurele över det steget. Som ett resultat blir smakerna renare, lättare. För att tjockna såsen, vispas en liten mängd majsstärkelseuppslamning (majsstärkelse blandat med vatten) ner i såsen på slutet.–David Leite

Lätt lågkolhydrat kyckling Marsala vanliga frågor

Vad är Marsala-vin egentligen?

Marsala är ett starkt vin, både sött och torrt, producerat i staden Marsala på ön Sicilien. Den ger nötiga, karamelltoner till såser, mest kända kyckling Marsala.

Hur många gram kolhydrater är det i denna kyckling Marsala?

Om den tillagas som skriven innehåller varje portion 7 gram kolhydrater.

Vad kan jag servera till min kyckling Marsala?

För att hålla den lågkolhydratsnål, servera den med blomkålsris. Om du vill gå på den vilda sidan, servera kycklingen med potatis, ris eller generöst smörad pasta.

Vad mer kan jag lägga till rätten och ändå hålla den lågkolhydratsnål?

Bra fråga. Vissa kyckling Marsala recept kräver prosciutto. Om du är en charkfan, släng två eller tre matskedar prosciutto i tärningar i stekpannan i steg 3 innan du lägger till vitlöken.

  • Skiva kycklingbröstet horisontellt i två jämna bitar. Använd en köttmörare och slå varje bit till en 1/4-tums (6 mm) tjocklek, om det behövs. Krydda lätt med salt och peppar.
  • Värm olivoljan i en 10-tums (25 cm) stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och koka tills den fått fin färg på ena sidan, 3 till 5 minuter. Vänd på kycklingbitarna, sänk värmen till medel och koka tills kycklingen är helt genomstekt och har nått en innertemperatur på 165°F (74°C), 3 till 5 minuter till. Lägg över på en tallrik och håll varmt.
  • Smält 1 matsked kokosolja eller osaltat smör i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen och koka, rör om ofta, tills den mjuknat, 5 till 10 minuter. Rör ner vitlöken och koka tills den doftar, cirka 30 sekunder.

  • Häll i Marsala och buljong, skrapa upp eventuella brynta bitar. Rör ner majsstärkelseuppslamningen. Låt sjuda och koka tills såsen tjocknar något, 3 till 5 minuter.

  • Ta av stekpannan från värmen och rör ner den återstående 1 msk kokosolja eller osaltat smör. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

  • Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan tillsammans med eventuell saft på plattan. Häll såsen över kycklingen för att värma den. Strö över persilja och servera.

Low Carb Yum Simple Keto

Anpassad från

Lågkolhydrat yum enkla Keto-måltider för nybörjare

Köp på Amazon

Servering: 1 serveringKalorier: 325 kcalKolhydrater: 7 gProtein: 3 gFett: 29 gMättat fett: 15 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 11 gKolesterol: 1 mgNatrium: 25 mgKalium: 278 mgFiber: 1 gSocker: 4 gVitamin A: 169 IUC-vitamin: 4 mgKalcium: 12 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Lisa MarcAurele. Foto © 2021 Lauren Volo. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här är en väldigt god rätt som kan göras på cirka 30 minuter. Det är ganska mycket ett klassiskt kyckling Marsala recept. Jag tror att receptet också skulle fungera bra med kalvkotletter.

En vit tallrik med en portion lätt keto kyckling Marsala

Av nödvändighet var jag lite kreativ med svampen eftersom jag inte hade tillräckligt med knappsvamp, och inkluderade några shiitakes, som jag råkade ha i mitt kylskåp. Detta var en trevlig “uppgradering” till rätten. Jag tror faktiskt att du kan använda vilken svamp du vill så länge du förbereder dem rätt. Detta recept är lätt att dubbla eller tredubbla om du behöver servera 4 eller 6.

Jag serverade kycklingen med en krämig blomkålspuré och helt enkelt ångade och sauterade broccolibuktor.

Semestern närmar sig med stormsteg och många av oss har mindre tid än vanligt för att ställa en god måltid på bordet. Detta lågkolhydratkyckling Marsala-recept kan hjälpa dig med det. Receptet är lätt att följa, snabbt att tillaga, använder ingredienser många skulle ha till hands och är smakrikt och hälsosamt att starta upp. Jag fördubblade receptet för att mata min familj men fördubblade inte oljan för matlagning och det gick bra.

Detta kyckling Marsala recept gjorde för en läcker, snabb vardagsmat. Ingredienserna är lätta att hitta och sådana som kanske redan finns i ditt skafferi och kylskåp. Jag hade köpt tunna skivade kycklingbröst av misstag, vilket var en fördel i det här receptet eftersom jag kunde hoppa över mörningssteget. Detta recept ger två portioner men är lätt att dubbla om du behöver. Jag fördubblade receptet för att mata min familj, som alla njöt av denna måltid.

Efter att ha gjort denna lågkolhydratversion av kyckling Marsala kanske jag aldrig kommer tillbaka till de traditionella metoderna. Den färdiga produkten har en läcker smak, och såsen är lätt och fräsch och påminner om versioner jag har njutit av på restauranger – utan tyngden från panering och stekning. Jag oroar mig inte för gluten i vår kost och jag använde majsstärkelse för att tjockna och olivolja plus smör i stället för kokosoljan. Jag serverade kycklingen över fettuccine lätt slängd med saltat smör och värmt franskbröd.

Denna lågkolhydratkyckling Marsala gör en snabb och smakrik middag som passar perfekt över ris! Jag rekommenderar dock att du dubblar receptet eftersom du vill ha resterna. Jag tyckte att ersättningen för Marsala-vin var ett bra tips eftersom jag hade både vin och konjak redan till hands!

Jag visste att jag var tvungen att prova den här ketoversionen av en annars överseende maträtt. Som köksmästare i min familj letar jag alltid efter att hitta hälsosammare sätt att tillfredsställa våra smaklökar utan att ge avkall på smaken. Denna kyckling Marsala passar verkligen räkningen och bonusen är att det tar drygt en halvtimme från början till slut. Jag fördubblade detta recept för att tjäna min familj på fyra.

Ursprungligen publicerad 2 januari 2022Source link

Rate this post

Leave a Reply