Lammköttbullar med yoghurtsås är rikt kryddade – men inte kryddiga – och de är en fantastisk aptitretare eller till och med som en del av din huvudmåltid. Serveras med en sval yoghurtdipp, de är enkla att göra och ännu lättare att stoppa i munnen.

Ditt malda lamm eller nötkött kommer att smaka bäst om det blandas upp till en dag i förväg, men tillagas i sista möjliga ögonblick, annars kommer det att torka ut.–Tori Ritchie

VAD ÄR MERGUEZ-STYLE?

Det innebär att vara robust och generöst kryddad med en jordnära värme som sakta kryper från tungspetsen till tårna. Det är inte en alltför kryddig hetta, och det är inte den sorta värmen som får dig att kippa efter luft. Maghrebi (Algeriet, Libyen, Mauretanien, Marocko och Tunisien) köket är känt för sin merguez-korv – en djupröd, kryddig, färsk får-, lamm- eller nötkorv. Det här receptet lånar de smaker som är vanliga för den rätten, som spiskummin, vitlök, paprika och koriander. Du kan också servera harissa vid sidan av för att verkligen lyfta fram Maghrebis kulinariska traditioner.

Gör yoghurtsåsen

  • Mixa yoghurt, mynta och koriander i en matberedare eller en mixer. (Du kan täcka och kyla yoghurtsåsen i upp till 24 timmar.)
Fest aptitretare

Anpassad från

Festaptitretare: Små tuggor, stor smak

Köp på Amazon

Servering: 1 köttbulleKalorier: 76 kcalKolhydrater: 1 gProtein: 5 gFett: 6 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gKolesterol: 17 mgNatrium: 103 mgKalium: 68 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 101 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 24 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2004 Tori Ritchie. Foto © 2021 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Snabba och enkla att göra, dessa köttbullar är fulla av smak. Den medföljande såsen, sval och fräsch, är en bra motsvarighet till det salta köttet. De slukades ganska girigt.

För ett snabbt och enkelt recept, dessa packar säkert mycket kraft. Detta recept är också fantastiskt att förbereda i förväg. Den enda försiktighet jag har är att köttet inte är för magert precis som anges i receptet. Dessutom, om du gillar ditt lammmedium måste du dra ut den ugnsbrickan vid 5-6 grader lägre än vad du tänkt dig, eftersom överföringstemperatur också är en grej med köttbullar, särskilt dessa små.

Yoghurtsåssmaken är precis lagom för köttbullesmakerna. Jag tyckte att min var lite rinnig så jag skulle rekommendera att blanda örterna med endast 1/2 av yoghurten och sedan lägga till denna blandning i resten av yoghurten. Detta skulle ge såsen lite extra kropp.

Dessa kunde serveras som förrätt men vi njöt av våra med en sallad, nybakat pitabröd och ett mezze-pålägg. Om du gillar smaker från Mellanöstern är dessa bitar något för dig! De är bara fulla av personlighet.

Min man älskar lamm så när som helst det är tillgängligt i min lokala stormarknad tar jag tag i det och letar efter ett nytt sätt att förbereda det åt honom. Jag hittade malet lamm och kom över det här receptet och till min (och min mans) stora nöje är de fyllda med smak och helt enkelt otroliga. Kombinationen av färska och malda örter och kryddor ger läckra bitar av fuktigt lamm.

När jag och min man åt kom vi på alla möjliga sätt att servera dessa köttbullar, inte bara som förrätt, utan som en underbar huvudrätt till en måltid. Jag är säker på att dessa skulle vara lika bra gjorda med nötfärs men om du gillar lamm och vill imponera på dina nästa festgäster, prova detta recept. Den enda justering jag skulle göra skulle vara att minska saltet till 1 tesked. Jag kände att slutresultatet var lite för salt för mig.Source link

Rate this post

Leave a Reply