Denna långa margarita är en variant av den klassiska mexikanska cocktailen gjord med tequila, Cointreau och limesoda. Om du känner dig äventyrlig, prova den långa margaritan med en twist, som lägger till en kryddig chilesaltkant, limejuice och agavesirap.

En highball fylld med en lång margarita, is, en limeklyfta och en skål med chilisalt för att kantma vid sidan av

Anpassad från Fever Tree | Fever Tree Easy Mixing | Mitchell Beazley, 2021

När den görs väl, balanserar Mexikos mest kända cocktail de fyra primära smakkategorierna. Denna längre twist på den klassiska drinken inkluderar Cointreau och Fever-Tree soda. En krispig limeklyfta serverar en syrlig smak. Slutligen, tequila av god kvalitet ger bitterhet för att fullborda upplevelsen.–Feberträd

Långa Margarita vanliga frågor

Vad är Yuzu?

Yuzu är en citrusfrukt som odlas i Japan, Korea och Kina. Det är superdoftande, men också extremt syrligt, vilket gör det nästan omöjligt att äta som det är, som en apelsin. Juicen som utvinns från frukten och skalet från skalet används för att smaksätta mat och dryck.

Hur länge håller Cointreau om den öppnas?

De goda nyheterna för de av oss som har flera flaskor halvfulla likörer som väntar på oss i skåpet är att förutsatt att allt har förvarats på rätt sätt, är hållbarheten för en flaska apelsinlikör obestämd, även efter att den har öppnats. Det kan förekomma en liten kvalitetsförsämring efter några år, men det är fortfarande ofarligt att dricka.

Lång Margarita

En highball fylld med en lång margarita, is, en limeklyfta och en skål med chilisalt för att kantma vid sidan av

När den görs väl, balanserar Mexikos mest kända cocktail de fyra primära smakkategorierna. Denna längre twist på den klassiska drinken inkluderar Cointreau och Fever-Tree soda. En krispig limeklyfta serverar en syrlig smak. Slutligen ger tequila av god kvalitet bitterhet för att fullborda upplevelsen.

Feberträd

Margarita med en Twist Variation

För en kryddig version av ovanstående recept, kombinera 2 tsk havssalt och 1 tsk chiliflakes på en liten tallrik. Gnid in kanten på ett highballglas med en limeklyfta och belägg glasets kant med det kryddiga saltet.
Häll tequilan, Cointreau och 2 teskedar vardera agavesirap och limejuice i en tom cocktailshaker. Tillsätt massor av isbitar och skaka kraftigt i 15 sekunder. Häll innehållet i shakern i ditt förberedda glas. Fyll på med läsk. Garnera med en limeklyfta.

Servering: 1dryckKalorier: 171kcal (9%)Kolhydrater: 17g (6 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 1g (2 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gNatrium: 13mg (1 %)Kalium: 6mgSocker: 17g (19 %)Kalcium: 3mgJärn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 29 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply