Detta lätt blandad bärsnackstårta går ihop på ett ögonblick, kräver bara en skål och håller sig bra på disken i flera dagar (även om det aldrig kommer att hålla så länge). Varsågod.

En rektangulär lättblandad bärsnackstårta med en bit skuren från den och blåbär på sidan.

Anpassad från Jessie Sheehan | Jessie Sheehan bakar | 2022

Jag är galet förälskad i det här receptet, liksom alla som har provat det – antingen för att jag gjorde det åt dem eller för att de gjorde det själva (ja, det här receptet har redan slagit igenom).

Tårtan går ihop extremt snabbt och är enkel att montera. Jag gillar att (generöst) strö turbinado (råsocker) över toppen innan jag gräddar den, eftersom det ger kakan den vackraste gnistan, samt en härlig crunch. Men det gör du.

Kakan är ljuvlig med en klick vispgrädde eller till och med en klick tung grädde – och nej, jag blir inte arg om du går vaniljglassvägen, jag lovar.–Jessie Sheehan

Vanliga frågor om blandad bärsnackkaka

Vad är en mellanmålstårta?

Det finns massor av variation i mellanmålskakor, men de är alla i allmänhet lätta att förbereda, ofta bara i en skål. De är gjorda i ett lager, med minimal dekoration, och förvaras bra i rumstemperatur, varför de ofta kallas för “diskkakor”. Och som namnet antyder är de idealiska att äta på, när som helst på dygnet.

Vad är turbinadosocker?

Turbinado socker (aka råsocker) liknar vitt socker, det är bara minimalt bearbetat och raffinerat. Den bruna färgen på turbinadokristaller kommer från den naturliga melassen i sockerrören den är gjord av.

Kan jag göra dessa i muffinsformar istället för en 8 x 8-tums panna?

Ja, men de kommer att behöva spendera mycket mindre tid i ugnen. Muffins ska bakas ungefär en tredjedel till hälften av den tid en kaka skulle göra – så för detta recept, allt från 13 till 25 minuter. Det är bäst att vara försiktig och börja testa om det är färdigt när gräddningstiden är kortare. Dina cupcakes kommer att vara färdiga när en trätandpetare som sätts in i mitten kommer ut ren med bara några fuktiga smulor på.

Alternativt, om du vill behålla denna som en kaka, men inte har en 8-tums fyrkantig form, kommer en rund 9-tums kakform att fungera fint här.

Kan jag göra denna tårta med andra frukter?

Ja. Om bären är lågsäsong, eller inte din favorit, föreslår författaren Jessie Sheehan att du använder hackade äpplen eller päron, strö med lite kanel.

Lätt blandad bärsnacktårta

En rektangulär lättblandad bärsnackstårta med en bit skuren från den och blåbär på sidan.

Snackkakor är perfekta för en efterrätt på vardagskvällen. Den här råkar också vara one-bowl, vilket också är en av mina favorittyper av bakverk – vilket innebär att du samlar ihop hela shebang i en enda skål och på så sätt räddar dig själv från att behöva diska en massa smutsiga diskar.

Jessie Sheehan

Prep 15 min

laga mat 45 min

Total 1 hr

  • Värm ugnen till 350°F (177°C).

  • Spraya en 8 x 8 x 2 tum (20 x 20 x 5 cm) kakform med non-stick matlagningsspray eller bestryk med mjukt smör. Klä med bakplåtspapper.

  • I en stor skål, vispa ihop olja, socker och vanilj. Tillsätt ägget och sedan äggulan, vispa efter varje. Vispa i kärnmjölken.

  • Sikta mjölet, bakpulvret och saltet på en plåt med bakplåtspapper, och använd bakplåtspappret som en tratt, tillsätt de torra ingredienserna till det våta i tre omgångar, vik ihop med en flexibel spatel efter varje, bara för att införliva. Blanda inte för mycket.

  • Häll smeten i den förberedda pannan.

  • Strö toppen av kakan med bären och sedan med turbinadosockret.

  • För över kakan till ugnen och grädda, rotera formen efter 20 minuter, tills en testare som är insatt kommer ut med några fuktiga smulor, 40 till 50 minuter.

    Om dina bär är fuktiga efter att ha tvättats eller tinats, kan det ta 5 till 10 minuter extra att baka din kaka.

  • Låt kakan svalna till rumstemperatur innan den pudras med konditorsocker och serveras med en klick nyvispad grädde eller en kula vaniljglass om så önskas. (Tårtan kommer att hålla sig inslagen i plastfolie i tre dagar på disken – och vissa hävdar att den blir bättre med åldern.)

Servering: 1bitKalorier: 276kcal (14%)Kolhydrater: 38g (13 %)Protein: 2g (4 %)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0,001gKolesterol: 17mg (6 %)Natrium: 167mg (7 %)Kalium: 110mg (3 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 25g (28%)Vitamin A: 49IU (1 %)C-vitamin: 0,3mgKalcium: 51mg (5 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply