Hemlagat cashewsmör är lyxigt, krämigt och är väldigt enkelt att göra! Jag älskar att breda cashewsmör på rostat bröd, röra ner i havregryn och skeda i dadlar. Hoppa till receptet för enkla cashewsmör

Hemlagat cashewsmör i burk redo att förvaras.

Hur man gör cashewsmör

Vi älskar att göra vårt eget nötsmör som du kan se av detta mandelsmörrecept såväl som våra jordnötssmörrecept. Du har all kontroll – mängden salt eller tillsatser som vanilj eller kanel är upp till dig. Du kan göra den ultrakrämig eller om du föredrar den kan den vara krispig.

En burk hemgjort cashewsmör

För att göra cashewsmör, börja med råa cashewnötter. Du kan köpa hela cashewnötter eller ibland kan du hitta trasiga cashewbitar som säljs till ett rabatterat pris. Nästa steg är att rosta dem. Detta ger ytterligare 10 till 15 minuter, men tro mig, det är värt det! Ja, du kan köpa rostade cashewnötter, men vi tycker inte att smaken är lika bra jämfört med färska rostade nötter. Rostade nötter säljs också ofta saltade och vi föredrar att tillsätta salt efter smak när vi gör nötsmör.

Jag rostar cashewnötter i en 350° F ugn i 10 till 15 minuter och jag gillar att kolla in dem halvvägs för att skaka dem så att de får en jämn färg. Så fort cashewnötterna är rostade kan de förvandlas till hemmagjort cashewsmör.

En matberedare är bäst, även om du kanske upptäcker att din mixer fungerar på dess plats. Lägg bara till cashewnötterna i din matberedare och slå på den. Nötterna kommer att gå igenom några steg, här är några bilder som visar dem. Du kan se att vi börjar med hela cashewnötter. Efter en minut ser cashewnötterna ut som pulver. Efter ytterligare en minut börjar nötterna släppa ut lite olja, vilket får blandningen att klumpa ihop sig.

För att hjälpa dem lite mer, tillsätter vi lite olja (detta kan vara en neutral olja, som avokadoolja eller använd kokosolja för en liten kokossmak). På den sista bilden kan ni se att vi har krämigt cashewsmör! Det är vid denna tidpunkt som du kan lägga till ytterligare smaker som salt, vaniljextrakt, kryddor (jag gillar kanel) och om du vill ha det sötat, lite honung eller lönnsirap.

Rostade cashewnötter i matberedare redo att blandas till cashewsmör
Här är de rostade cashewnötterna, redo att blandas till nötsmör.
Cashewnötter som har bearbetats till ett pulver.
Detta är efter någon minut, cashewnötterna har bearbetats till ett pulver.
Att göra cashewsmör
Cashewpulvret börjar släppa en del oljor.
Efter mer bearbetning och lite hjälp av lite extra olja blir cashewnötterna till smör.

Vanliga frågor

Hur länge håller hemlagat cashewsmör? De flesta hemgjorda nötsmör (inklusive detta cashewsmör) håller i 3 till 4 veckor. Jag gillar att förvara min i murarburkar. Den håller längre när den förvaras i kylen.

Hur mycket cashewsmör ger det här receptet? Vi har en 12-kopps matberedare, som är perfekt för detta recept. Tre koppar nötter gör cirka 16 uns nötsmör, vilket motsvarar standardstorleken på nötsmörburkar som köps från butiken.

Kan jag göra det i en mixer? Ja, men du måste använda en kraftfull mixer (vilket de flesta är). Dyrare modeller med sabotage (som Vitamix) kommer faktiskt att göra processen mycket snabbare.

Nötterna förvandlas inte till cashewsmör! Vad gör jag fel? Mitt första tips för att göra nötsmör är att ha tålamod. Nötter går igenom ett par udda stadier innan de förvandlas till en krämig, bredbar substans (se våra bilder ovan. Beroende på vilken sort och märke av nötter du använder, kanske du upptäcker att processen går snabbare eller långsammare.

Om du har haft tålamod och fortfarande inte är nöjd med konsistensen, överväg att lägga till en tesked eller två av neutral olja för att hjälpa nötterna. Druvfröolja, avokadoolja, kokosolja eller en vegetabilisk olja är alla bra alternativ.

Kan jag använda cashewsmör för att göra cashewkräm? Här är vårt enkla recept på cashewkräm med två ingredienser. Det är veganskt och ett perfekt multipurpose mejerifritt alternativ med konsistensen av mejeri (jag använder den för att göra denna veganska queso).

Lätt cashewsmör

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Hemlagat cashewsmör är lyxigt, krämigt och är väldigt enkelt att göra! Jag älskar att breda cashewsmör på rostat bröd, röra ner i havregryn och skeda i dadlar. Vi använder en 12-kopps matberedare (10-koppars borde räcka), men en stor kraftfull mixer bör också fungera.

Gör 16 uns (cirka 2 koppar)

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

3 koppar (16 uns) rå osaltade cashewnötter

1 matsked olja som avokadoolja, druvkärneolja eller använd kokosolja för en lätt kokossmak

1/4 tsk fint havssalt, plus mer efter smak

1/4 tsk till 1/2 tsk mald kanel, valfritt

1/4 tsk till 1/2 tsk vaniljextrakt, valfritt

Honung eller lönnsirap, valfritt

Vägbeskrivning

 • Rosta nötter
 • Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit. Lägg cashewnötterna i en rund eller fyrkantig kakform (eller kantad bakplåt).

  Rosta nötter i 3 minuter, skaka pannan och rosta sedan ytterligare 3 till 5 minuter eller tills nötterna är lätt brynta och luktar nötigt (försiktigt, de kan brännas snabbt). Låt svalna tills du kan hantera dem.

  • Gör cashewsmör
  • Om du gör knaprigt cashewsmör, tillsätt 1/3 kopp av de rostade cashewnötterna i skålen på en matberedare. Pulsera 3 till 4 gånger, eller tills nötterna är hackade i mycket små bitar. Lägg över de hackade nötterna i en skål och spara till senare.

   Tillsätt de rostade cashewnötterna i skålen på en matberedare. Bearbeta 1 minut och skrapa sedan sidorna av skålen med en gummispatel.

   Tillsätt oljan och bearbeta sedan ytterligare 2 till 3 minuter tills cashewsmöret är blankt och slätt. Beroende på vilket märke/variant av nötter du använder kan detta ta något längre tid. När du bearbetar dem kommer cashewnötterna att gå från hela nötter, till ett fint pulver, till en klumpig röra och slutligen till en krämig slät substans. Att stoppa och skrapa eller bryta upp några stora klumpar hjälper till att påskynda processen.

   När cashewsmöret är slätt och krämigt, tillsätt salt, kanel och vanilj. Bearbeta i 10 till 20 sekunder och smaka sedan av. Om du känner att den behöver det, tillsätt ytterligare salt, kanel eller vanilj. För att söta den, tillsätt en tesked eller mer honung eller lönnsirap och bearbeta ytterligare 5 till 10 sekunder så att den är väl införlivad.

   För knaprigt cashewsmör, rör ner de reserverade hackade cashewnötterna.

   Förvara i en förseglad behållare, som en murburk, i några veckor. Den håller längre när den förvaras i kylen.

Adam och Joannes tips

 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek Ca 2 matskedar / Kalorier 155 / Totalt fett 12,7 g / Mättat fett 3,1 g / Kolesterol 0 mg / Natrium 40,4mg / Kolhydrat 8,4 g / Kostfiber 0,8 g / Totalt socker 1,3 g / Protein 3,9 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply