Det är svårt att motstå charmen med en crepe rullad eller vikt runt dina söta eller salta favoritfyllningar.
Att göra delikata crepes hemma är nästan enkelt med bara en handfull ingredienser och en mixer.
Det här crepe-receptet är lätt, delikat och läckert, de är perfekta för frukost eller ett praktiskt handhållet mellanmål.

Du kommer att bli kär i detta crepe-recept
- Använder ingredienser som du redan har till hands.
- Smeten tar bara minuter i mixern.
- Smeten är ännu bättre gjord a dagen i förvägför att spara tid på morgonen!
- Att göra crêpes är lika lätt att göra som pannkakor.
- De kan förberedas i förväg i stora omgångar.
- Skapa nya måltider med oändliga fyllnings- och toppningsalternativ (se nedan).
Byt ut pannkakor och våfflor med mångsidiga crepes.

Ingredienser till crepes
Med så få ingredienser är dessa lätta att göra.
- Mjöl: Använd allroundmjöl för den perfekta balansen mellan ömhet och struktur.
- Mjölk: Ger crepes deras delikata konsistens, vilken sort som helst fungerar men jag föredrar helmjölk.
- Ägg: Välj stora ägg för bästa resultat.
- Vegetabilisk olja: Det här är en neutral olja (du kan inte smaka på den). Smör kan användas på plats men jag tycker att olja är de bästa crepesna.
- Socker: Bara en touch av sötma gör dessa crepes perfekta, jag rekommenderar att du lämnar sockret i även om du fyller det med salta ingredienser.

Hur man gör crepes
- Blandning: Blanda ingredienserna i en mixer tills den är slät (enligt receptet nedan).
- Smör: Smält smör i en 6-tumsgryta på medelvärme.
- Häll & Rotera: Tillsätt smeten i pannan och luta snabbt pannan för att breda ut smeten.
- kock: Låt kanterna höjas och bli spetsbruna (vändning är valfritt).

- Förbered crepesmeten 1 dag i förväg för de bästa crepesna.
- Använd en liten non-stick stekpanna för den perfekta formen.
- Du kan behöva göra ett par crepes för att perfekta temperaturen på din spishäll.
- Crepes ska vara tillräckligt tunna för att koka igenom utan att behöva vändas.
- Förvara dem mellan ark med bakplåtspapper.
Crepe Toppings u0026 Fyllningar
Det finns så många sätt att njuta av crepes; du vill prova var och en av dem! När du lägger till crepefyllningar, se till att de är mjuka och bredbara så att de inte sliter sönder crepen. Tillsätt först osten och toppa sedan med resterande ingredienser.
- Fruktfyllningar ovan eller färska bär, kanel och vispgrädde.
- Lägg i skivade bananer och ringla över jordnötssmör.
- För välsmakande crepes, prova cheddarost, skinka och kokta grönsaker som svamp eller spenat.
- Använd andra salta fyllningar som tomat och basilika eller getost, ångad sparris och bacon.

Make Ahead & Leftovers
- Stapla kokta och kylda crepes mellan bakplåtspapper och förvara dem i kylen i upp till en vecka och värm upp dem i mikrovågsugnen.
- Crepes i lager mellan bakplåtspapper kan förvaras i en påse med dragkedja eller lufttät behållare i frysen i upp till 3 månader.
- Värm crepes i ugnen, mikrovågsugnen eller på en het panna i några sekunder.
Söta upp din morgon!
Tyckte du om detta lätta crepe-recept? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt crepes recept (blender)
Dessa läckra crepes är perfekta för efterrätt, mellanmål eller frukost! Det bästa av allt är att crepes är lätta att göra på spishällen från bara några skafferihäftklamrar.
-
I en mixer, kombinera ägg, mjölk, mjöl, vegetabilisk olja, socker och salt.
-
Mixa blandningen tills den är slät. Om du har tid, låt smeten vila i kylen i 30 minuter eller upp till 24 timmar.
-
Värm en 6-tums stekpanna över medelvärme och pensla den lätt med olja eller smör.
-
Häll cirka 2 matskedar av smeten i mitten av pannan.
-
Lyft omedelbart upp stekpannan och rotera den försiktigt för att sprida smeten jämnt och skapa en rund crepe.
-
Koka crepe tills det bildas bubblor på toppen och mitten är stel, cirka 90 sekunder. Vänd vid behov i några sekunder.
-
Ta försiktigt bort crepen från stekpannan. Upprepa med resterande smet.
- Experimentera med olika smakämnen, som vaniljextrakt eller citrusskal i smeten.
- Kyl eller vila smeten i minst 30 minuter före tillagning (eller upp till 24 timmar) för bästa konsistens. Detta gör att bubblorna i smeten kan poppa.
- Crepes är tillräckligt tunna för att de ska koka igenom utan att behöva vända. Ingen vändning säkerställer att de förblir mjuka och vikbara.
- Pensla pannan försiktigt med smör eller olja innan du tillsätter smeten varje gång.
- Fyll med söta eller salta fyllningar.
- För att göra crepes framåt, lägg dem mellan ark av pergament eller vaxpapper. Kyl i upp till 7 dagar, eller frys i upp till 3 månader.
Servering: 1crepe | Kalorier: 67 | Kolhydrater: 8g | Protein: 2g | Fett: 3g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 24mg | Natrium: 18mg | Kalium: 45mg | Fiber: 0,2g | Socker: 1g | Vitamin A: 67IU | Kalcium: 26mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



