Crockpot Lasagne är saftig, ostliknande, biffig och smakar lika bra som en Klassisk lasagne, men lättare! Det finns ingen anledning att förkoka nudlar, du lägger bara till dem råa och de kokar upp perfekt mjuka i slow cookern. Detta är också en förberedd lasagne som kan monteras en dag i förväg för bekväma måltider (hej söndagslunch).
Slow cookers har försummats lite med populariteten för snabbkokare och luftfritöser, men låt oss inte glömma varför vi älskar dem från första början – du kan ställa in det och glömma det tills middagen är dags (som Crockpot Chili), så det är klart när du är det.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Du kommer att älska denna Crockpot Lasagne
Lasagne i den långsamma kokaren är en av mina favoritidéer för söndagslunch. Du kan sätta ihop den en dag i förväg och kyla, sedan slå på den innan du går till kyrkan och ha den redo när du kommer hem. Det fungerar perfekt eftersom vi älskar vårt lugna söndagsmorgontempo och det är fantastiskt att veta att jag redan har kommit på lunchen.
Jag tog en crockpot av denna smaskiga lasagnegryta till mina föräldrars hus en söndagseftermiddag för vår veckovisa familjelunch och alla i min familj (unga och gamla) blev helt förtjusta i den. Detta är en KEEPER!!

Ingredienser till Crockpot Lasagne
- Köttfärs – Det bästa köttet för lasagne bör ha cirka 20 % fetthalt
- Lök & Vitlök – aromater som ger djup smak och arom
- Salt, Peppar & Oregano – enkla skafferihäftklamrar är allt du behöver
- rödvin ger otrolig smak till köttsåsen
- Marinara – använd en marinara av hög kvalitet, köpt i butik, eller hemgjord marinara
- Persilja – tillsatt köttsås och ostsås
- Lasagne nudlar – Använd vanliga okokta lasagnenudlar (INTE “ugnsfärdiga).
- Ost – Denna lasagne kombinerar 3 ostar. Keso kan överraska dig men tar ostsåsen till nästa nivå.
- Lite vatten läggs till för att hjälpa till med heta punkter och för att tillaga jämnare. Om din crockpot är benägen att få heta fläckar, överväg att använda ett foder med långsam spis eller en annan långsam spis.

Hur man gör Crockpot Lasagne
1. I en stor djup panna på medelvärme, fräs nötfärsen och löken i 5 minuter eller tills den inte längre är rosa, bryt upp den med din spatel. Tillsätt vitlök och fräs i 1 minut, tillsätt sedan 1/4 dl rött vin och låt sjuda tills nästan avdunstat (5 min).

2. Tillsätt 3 dl marinara, 1/2 tsk salt, 1/4 tsk peppar, 1/4 tsk timjan, 1/2 tsk socker och 2 msk hackad persilja. Blanda väl, täck och låt sjuda i 5 min medan du rör ihop din ostsås.

3. För ostsåsen: I en medelstor skål, kombinera 15 oz ricotta, 16 oz keso (icke dränerad), 1 stort ägg, 1 dl mozzarellaost och 2 msk persilja. Blanda väl.

4. Olja din lätt långsam spis. Bred ut 1 kopp marinara på botten och tillsätt sedan 3 nudlar, bryt så att de passar. Toppa med 1/3 av köttsåsen, strö över 3/4 kopp mozzarellaost, bred sedan med 1/2 av din ostsås och upprepa tills du har 3 lager nudlar. Toppa med resterande köttsås, 3/4 dl mozzarella och häll 1/2 dl vatten runt kanterna, låt en del av det gå ner på sidan av skålen i lasagnen.

5. Täck över och koka på LOW 3 1/2 till 4 timmar**. Om så önskas, sug upp eventuell överflödig olja med en pappershandduk och strö sedan över den återstående 3/4 koppen mozzarella, täck över och koka i 10 minuter för att smälta osten.
Låt lasagnen vila 15 minuter innan servering, annars blir den brännheta och för lös för att serveras.

Vilken är den bästa långsamkokaren? Vi använde en 6 Quarts programmerbar slow cooker när jag tog dessa bilder. Vi har sedan uppgraderat till en 8 Quarts crockpot. Obs: Om du använder en 3 liter måste du skära receptet på mitten och bryta nudlarna på mitten så att de lättare passar in i crockpotten.
Crock Pot Lasagne Lager
Här är en visuell referens om hur man sätter ihop en slow cooker lasagne i ordningsföljd för att lägga till crockpot. Jag följer denna lista varje gång.
- 1 dl marinara – bred på botten
- 3 nudlar (trasig för att passa)
- 1/3 av köttsåsen
- 3/4 kopp riven mozzarella
- 1/2 ricottaostsås
- 3 nudlar
- 1/3 köttfärssås
- 3/4 kopp riven mozzarella
- 1/2 ricottaostsås
- 3 nudlar
- 1/3 köttfärssås
- 3/4 kopp riven mozzarella (förvara resterande ost)
- 1/2 dl vatten runt kanterna
- Efter 4 timmar, toppa med 3/4 kopp riven mozzarella

Vanliga frågor
Ja, du kan ersätta med nötbuljong om du föredrar det. Om alkohol är ett problem, kom ihåg att det mestadels tillagas ute på spisen.
Spenat är jättegott i lasagne. Vi använde den i vår Recept för kycklinglasagne. En av våra läsare rapporterade fantastiska resultat med hackad färsk spenat här. Du kan röra ner det i ostsåsen.
Du kan använda ugnsfärdiga nudlar, men de kommer att tillagas snabbare än vanliga lasagnenudlar som kan bli för mjuka, därför föredrar jag okokta lasagnenudlar.
Vi har testat detta med glutenfria lasagnenudlar men de blev mushigare än traditionella nudlar.
Montera helt och koka, kyl sedan till rumstemperatur, överför till en frysbehållare och frys in. För att servera, tina över natten i kylskåpet och värm upp portionerna i mikrovågsugnen eller ugnen tills roll-ups är genomvärmda och osten smält.
Du kan ersätta den med lite mer ricotta.

En jättestor ostliknande skiva för mig, tack! Jag hoppas att hela din familj blir kär i detta Crockpot Lasagne-recept. Det är en av de enklaste middagarna och en som barnen alltid tycker om. Köttsås, ostsås, smält ost mellan lagren – vad är det att inte älska?
Fler Crockpot-recept
Enkelt recept på Crockpot Lasagne
Förberedelsedags: 15 minuter
Tillagningstid: 4 timmar 15 minuter
Total tid: 4 timmar 30 minuter

Crockpot Lasagne är ostliknande, saftig, biffig och så saftig! En lättlagad lasagne som kan göras i förväg och som alltid får strålande recensioner. Kan monteras helt och kylas över natten och långsamt tillagas nästa dag per steg #5.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$16-$20
Nyckelord:
crockpot lasagne, slow cooker lasagne
Kök:
italienska
Kurs:
Huvudrätt
Kalorier: 437
Serveringar: 10 skivor lasagne
Till köttsåsen
Till ostsåsen:
-
15
uns
ricottaost med reducerad fetthalt -
16
uns
keso med låg fetthalt -
1
stort ägg -
1
lb
mozzarellaost, (4 koppar strimlad), delad
-
Kombinera köttfärs och lök i en stor djup panna på medelvärme. Koka, bryt upp köttet med en spatel tills det inte längre är rosa (5 min). Tillsätt vitlök och fräs 1 till 2 minuter. Tillsätt 1/4 kopp rött vin och låt sjuda tills nästan avdunstat (5 min).
-
Tillsätt 3 dl marinara, 1/2 tsk salt, 1/4 tsk peppar, 1/4 tsk timjan, 1/2 tsk socker och 2 msk hackad persilja. Blanda väl, täck och låt sjuda i 5 min.:
-
Gör ostsåsen: I en medelstor skål, kombinera: 15 oz ricotta, 16 oz keso, 1 stort ägg, 1 kopp mozzarellaost och 2 msk persilja. Blanda väl.
-
Olja lätt a 6 qt slow cooker. Bred ut 1 kopp marinarasås på botten och toppa sedan med 3 nudlar, bryt dem så att de passar. Toppa med 1/3 av köttsåsen, strö över 3/4 kopp av din mozzarellaost, sprid sedan toppen med 1/2 av din ricottaostblandning och upprepa tills du har 3 lager nudlar. Toppa det tredje lagret av nudlar med resterande köttsås, 3/4 kopp mozzarella och häll 1/2 kopp vatten runt kanterna, låt en del av det gå ner på sidan av skålen till lasagne.
-
Täck över och koka på LÅG 3 1/2 till 4 timmar** toppa sedan med reserverad mozzarella, täck över och koka 10 minuter eller tills osten smält. Låt lasagnen vila 15 minuter för enklare servering.
*Viktig: Låt bli laga mat på hög nivå!
** Tillaga 3 1/2 timme på låg om långsam tillagning direkt och 4 timmar på låg om långsam tillagning efter att ha monterat lasagnen och kyld över natten.
Näringsinnehåll
Enkelt recept på Crockpot Lasagne
Belopp per portion
Kalorier 437
Kalorier från fett 162
% Dagligt värde*
Fett 18g28 %
Mättat fett 9g56 %
Kolesterol 91mg30 %
Natrium 1149mg50 %
Kalium 658mg19 %
Kolhydrater 30 g10 %
Fiber 2g8 %
Socker 7 g8 %
Protein 35 g70 %
Vitamin A 945 IU19 %
C-vitamin 9,4 mg11 %
Kalcium 530mg53 %
Järn 2,8 mg16 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.