Mer än ett Dijon-vinägrettrecept, denna söta och syrliga blandning kan användas som en sås, dipp eller marinad!

Dijonsenap, olja och citronsaft vispas med salta kryddor för att skapa en multifunktionsdressing som du kommer att använda om och om igen!

Lätt dijonvinägrett och en sallad

Lätt Dijon vinägrettdressing

  • A snabb och enkel vinägrett gjord med färska och naturliga ingredienser utan tillsatta sockerarter, kemikalier eller konserveringsmedel!
  • Förbered denna dressing i ca 5 minuter.
  • Lätt att experimentera med de grundläggande ingredienserna och skräddarsy dressingen efter ditt recept!

Ingredienser till Dijon Vinaigrette

Grundläggande vinägretter är en emulgering av fett (olja) och syra (vinäger/citron). Vi använder ett förhållande av 3 delar olja till en del syra. Ingredienser som Dijon och honung hjälper till att hålla oljan och vinägern från att separera.

Olja Grundläggande salladsolja (vegetabilisk) är lättare och har en mildare smak än olivolja, som kan vara bitter för detta recept. Canola- eller avokadoolja kommer också att fungera. Om du använder olivolja, se till att det är en lätt smaksatt olja.

Citron juice Citronsaft är den sura delen av denna dressing, du kan experimentera med vinäger på plats. Prova äppelcidervinäger, rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger. Balsamvinäger kan vara för tungt och sött för en lätt vinägrett som den här, men om det är vad som finns till hands, para ihop det med extra virgin olivolja.

Dijon senapDetta ger inte bara bra smak, Dijon hjälper till att hålla blandningen emulgerad (så att den inte separerar).

Kryddor – Välj vitlökspulver framför färskt för en subtil smak och längre lagring. Dragon, persilja, timjan eller basilika är bra tillägg om du vill lägga till örter.

Variationer – Pepparrot har ett liknande syfte som senap men ger mer känsla, bara lite räcker! Socker kan bytas ut mot dina favoritsockerfria substitut som munkfrukt eller stevia, eller så kan du använda honung eller lönnsirap.

socker, olja, citron dijon, vitlökspulver, salt och peppar med etiketter för att göra Easy Dijon Vinaigrette

Hur man gör Dijon Vinaigrette

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål och tillsätt långsamt oljan under vispning. Alternativt kan du lägga alla ingredienser i en burk med tättslutande lock och skaka tills de är helt blandade.
  2. Kyl tills den ska användas.

Att tillsätta olja MYCKET långsamt under vispning emulgerar blandningen vilket gör att oljan inte separerar från de andra vätskorna. Skakning i burk fungerar också.

Hoppa inte över dijonen, det hjälper till att hålla ihop dressingen!

sallad i en skål och burk med Easy Dijon Vinaigrette

Hur man lagrar

Dijonvinägrett håller bara i kylen i ungefär en vecka.

Det är bra över rejäla salladsgrönsaker som sallad, spenat, grönkål eller ruccola. Den kan även användas som kycklingmarinad till grillad kyckling.

Fler recept på hemlagad salladsdressing

Tyckte du om denna Dijon Vinaigrette? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt dijonvinägrett och en sallad

5 från 6 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt dijonvinägrett

Den här enkla dijonvinägretten är söt, välsmakande och så enkel att göra, perfekt med vilken fräsch, fräsch sallad som helst!

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 5 minuter

Total tid 10 minuter

  • I en liten skål, kombinera citronsaft, senap, socker (eller honung), vitlökspulver, salt och peppar. Vispa tills det blandas.

  • Under vispning, ringla långsamt i oljan lite i taget och vispa tills den är inkorporerad. Detta bör ta ett par minuter.

  • Kyl i upp till 1 vecka.

För en Maple Dijon Vinaigrette, ersätt sockret med lönnsirap.
Recepttips: Ringla in oljan så långsamt som möjligt, detta kommer att emulgera dressingen så att den inte separerar. Alternativt kan du lägga alla ingredienser i en murburk med tättslutande lock och skaka för att kombinera.

Kalorier: 94 | Kolhydrater: 4g | Protein: 1g | Fett: 9g | Mättat fett: 7g | Natrium: 126mg | Kalium: 15mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Dip, dressing, sallad
Kök amerikansk
Lätt dijonvinägrett i burk med skrift
närbild av Easy Dijon Vinaigrette med skrift
Lätt dijonvinägrett i burk med titel
Lätt Dijon Vinaigrette före och efter blandning av ingredienser med en titelSource link

Rate this post

Leave a Reply