Mer än ett Dijon-vinägrettrecept, denna söta och syrliga blandning kan användas som en sås, dipp eller marinad!
Dijonsenap, olja och citronsaft vispas med salta kryddor för att skapa en multifunktionsdressing som du kommer att använda om och om igen!

Lätt Dijon vinägrettdressing
- A snabb och enkel vinägrett gjord med färska och naturliga ingredienser utan tillsatta sockerarter, kemikalier eller konserveringsmedel!
- Förbered denna dressing i ca 5 minuter.
- Lätt att experimentera med de grundläggande ingredienserna och skräddarsy dressingen efter ditt recept!
Ingredienser till Dijon Vinaigrette
Olja – Grundläggande salladsolja (vegetabilisk) är lättare och har en mildare smak än olivolja, som kan vara bitter för detta recept. Canola- eller avokadoolja kommer också att fungera. Om du använder olivolja, se till att det är en lätt smaksatt olja.
Citron juice – Citronsaft är den sura delen av denna dressing, du kan experimentera med vinäger på plats. Prova äppelcidervinäger, rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger. Balsamvinäger kan vara för tungt och sött för en lätt vinägrett som den här, men om det är vad som finns till hands, para ihop det med extra virgin olivolja.
Dijon senap – Detta ger inte bara bra smak, Dijon hjälper till att hålla blandningen emulgerad (så att den inte separerar).
Kryddor – Välj vitlökspulver framför färskt för en subtil smak och längre lagring. Dragon, persilja, timjan eller basilika är bra tillägg om du vill lägga till örter.
Variationer – Pepparrot har ett liknande syfte som senap men ger mer känsla, bara lite räcker! Socker kan bytas ut mot dina favoritsockerfria substitut som munkfrukt eller stevia, eller så kan du använda honung eller lönnsirap.

Hur man gör Dijon Vinaigrette
- Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål och tillsätt långsamt oljan under vispning. Alternativt kan du lägga alla ingredienser i en burk med tättslutande lock och skaka tills de är helt blandade.
- Kyl tills den ska användas.

Hur man lagrar
Dijonvinägrett håller bara i kylen i ungefär en vecka.
Det är bra över rejäla salladsgrönsaker som sallad, spenat, grönkål eller ruccola. Den kan även användas som kycklingmarinad till grillad kyckling.
Fler recept på hemlagad salladsdressing
Tyckte du om denna Dijon Vinaigrette? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt dijonvinägrett
Den här enkla dijonvinägretten är söt, välsmakande och så enkel att göra, perfekt med vilken fräsch, fräsch sallad som helst!
-
I en liten skål, kombinera citronsaft, senap, socker (eller honung), vitlökspulver, salt och peppar. Vispa tills det blandas.
-
Under vispning, ringla långsamt i oljan lite i taget och vispa tills den är inkorporerad. Detta bör ta ett par minuter.
-
Kyl i upp till 1 vecka.
Recepttips: Ringla in oljan så långsamt som möjligt, detta kommer att emulgera dressingen så att den inte separerar. Alternativt kan du lägga alla ingredienser i en murburk med tättslutande lock och skaka för att kombinera.
Kalorier: 94 | Kolhydrater: 4g | Protein: 1g | Fett: 9g | Mättat fett: 7g | Natrium: 126mg | Kalium: 15mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



