Enkel enpottskyckling med orzo går lätt ihop (i en kastrull, det är sant!) men har fortfarande ett djup av smak och känns som att det tog hela eftermiddagen. Kokosmjölk, spiskummin, koriander, kanel och koriander hävdar ett varmt thailändskt inflytande.

Anpassad från Zorah Booley | The Everyday Low-FODMAP Cookbook | Page Street Publishing, 2021

Låt oss bara dyka rakt in i denna kryddiga kycklingorzo, för jag kan inte få nog! Det här receptet är så tröstande och kommer att förse din kropp med hälsosam och närande mat samtidigt som du blir nöjd efter en lång dag. Den här en-potten måltid är snabb och enkel, men så välsmakande att det kommer att verka som om du har varit i köket i timmar.–Zorah Booley

VAD ÄR VITLÖKSOLJA?

Zorah Booley använder vitlöksolja i detta recept i stället för en “oflavored” olja. Vitlöksolja är ungefär vad det låter som – olja, vanligtvis olivolja, smaksatt med vitlöksklyftor. Att använda oljan är mildare än att lägga till färsk vitlök, vilket ger den färdiga rätten en dämpad vitlökssmak.

Så vad ska du göra om du inte har några till hands? Du har några alternativ. Först kan du lägga till vitlök till skålen tillsammans med vilken olja du än använder, en liten kryddnejlika per matsked olja. Eller om du vill gå hela vägen kan du göra confiterad vitlök och använda oljan efter att du har krossat alla kryddnejlika över rostade, smöriga baguetter.

  • I en stor stekpanna med lock eller holländsk ugn varm vitlöksolja på medelhög värme. Lägg till kycklingbitar i stekpannan och koka tills skinnet blir gyllenbrunt och krispigt, 5 till 6 minuter per sida. Flytta kycklingen till en skål.
  • Sänk värmen till medel-låg, tillsätt schalottenlök, spiskummin, mald spiskummin, kanel, chilipulver, koriander, salt och peppar och rör om. Om stekpannan är torr, ringla över lite extra vitlöksolja. Stek blandningen tills kryddorna blommar och doftar, 3 till 4 minuter.

  • Rör i orzo och blanda väl för att kombinera. Öka värmen till medelhög och koka i 5 till 6 minuter, rör om, lägg i kycklingen och blanda väl.

  • Rör ner tärnade tomater och kycklingbuljong, höj värmen till hög. Koka upp blandningen. Justera temperaturen för att bibehålla en sjud och koka i 5 till 8 minuter.

  • Häll i kokosmjölk och rör om väl. Sänk värmen till låg, täck stekpannan med lock och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt och orzon är mjuk, cirka 20 minuter. Smaka av med saltom det behövs, och rör ner koriander.
  • Garnera med skivade körsbärstomater och färsk basilika och servera genast.

Servering: 1 serveringKalorier: 725 kcalKolhydrater: 49 gProtein: 47 gFett: 38 gMättat fett: 13 gFleromättat fett: 7 gEnkelomättat fett: 15 gTransfett: 1 gKolesterol: 143 mgNatrium: 529 mgKalium: 893 mgFiber: 4 gSocker: 5 gVitamin A: 1026 IUC-vitamin: 14 mgKalcium: 104 mgJärn: 6 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Zorah Booley. Foto © 2021 Junaid Samaai. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det som lockade mig till det här receptet på enkel enpottskyckling med orzo var den ovanliga kombinationen av ingredienser. Jag kan vanligtvis få en känsla av hur ett recept kommer att smaka men jag hade svårt med det här så jag var tvungen att prova. Receptet lovar att gå snabbt och det var det och förberedelsen i en pott är alltid ett plus när du har bråttom.

Jag var tvungen att lägga till mer olja för att tillaga schalottenlök och kryddor ordentligt eftersom det nästan inte fanns någon kvar efter att kycklingen brynts. Att laga orzo i örter, kryddor och grönsaker gjorde att den kunde absorbera alla dessa smaker och den var välsmakande och läcker. Jag tyckte att kanelen var lite väldig och kommer att minska mängden till 1/2 tsk i framtiden. Jag serverade detta med färsk sauterad majs och en tomat-, gurka- och fetasallad.

Denna enkla kyckling i en kruka med orzo är en relativt snabb, tröstande, enkel måltid i en kruka. De flesta av ingredienserna kan förberedas medan kycklingen tillagas under de första 5-6 minuterna och städning sker under de sista 20-25 minuterna, vilket gör den perfekt för vardagsmiddagar.

Kryddorna gör rätten varm och mysig med lite eld på slutet. Att låta rätten vila innan servering gör orzon krämigare och väcker minnen av de “varma rätterna” (grytor för icke-minnesotanerna) från min barndom.

Det här receptet på enkel enpottskyckling med orzo har allt i en kastrull! Det är perfekt för människor som jag som gillar att ta med lunch till kontoret. Smaksättningen har en liten kick som gör den ännu mer intressant. Jag hade alla ingredienser i mitt skafferi och det går väldigt snabbt precis som namnet antyder. Körsbärstomaterna gav en förtjusande hint av sötma som gör den ännu smaklig. Jag provade det nästa dag och smakerna var så läckra!

OK, för ett kycklingrecept är denna enkla kyckling i en kruka med orzo typ snabb, men inte säker på att jag skulle kalla det snabb. Det är ganska gott, och min bättre hälft bad mig göra det snart igen. Vi lade till en chiffonad av basilika och serverade den med gröna bönor.

Ursprungligen publicerad den 7 september 2021



Source link

Rate this post

Leave a Reply