
Testa att göra en sval och uppfriskande soppa med detta lättlagade gazpachorecept.
Denna gazpachosoppa kombinerar söta och syrliga smaker av tomater, gurkor, paprika och zucchini tillsammans med olika örter och kryddor.
Vad är Gazpacho?
Gazpacho är en spansk maträtt; det är en grönsakssoppa som har mixats och serveras kyld. Typiska ingredienser för gazpachosoppa inkluderar tomater, zucchini, lök och/eller gurka, men andra grönsaker är också alternativ. Denna enkla version är inte traditionell eftersom den använder grönsaksjuice, men den är både enkel och god.
- Gazpacho är gott och näringsrikt!
- Denna kylda soppa är det perfekta receptet att njuta av under varma sommardagar.
- Den kan serveras på en mängd olika sätt. Blanda några eller alla grönsakerna för att justera konsistensen.
Ingredienser till Gazpacho
Grönsaker – Zucchini, tomater, gurka, lök, grön röd eller gul paprika och vitlök är alla grönsaker som ingår för att göra denna soppa till en så smakrik framgång.
Kryddor – Färska örter som basilika och persilja och lite spiskummin är det som ger denna soppa en djärv och djup smakprofil. En skvätt lime och lite balsamvinäger ger den extra undertoner.
Variationer – Tillsätt lite vattenmelon i tärningar för en sötare gazpacho.

Hur man gör Gazpacho
- Skala tomaterna och tärna grönsakerna (enligt receptet nedan).
- Mixa tomaterna med tomatjuice i en matberedare eller mixer. Tillsätt vitlök, vinäger, lime och spiskummin.
- Rör ner de finhackade ingredienserna och låt svalna. Servera kyld.
Garnera varje skål med gazpacho med en klick extra virgin olivolja, lite tärnad avokado, ett stänk koshersalt och nymalen svartpeppar. Lägg till några krutonger om du vill.


Förvaring av Gazpacho
Gazpacho kan frysas och kan hålla sig i frysen i 6 till 8 månader. Den håller sig i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.
Goda tomatrecept
Tyckte du om denna Fresh Gazpacho? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Lätt färsk Gazpacho
Easy fresh Gazpacho är det perfekta sättet att använda den här säsongens stora skörd av trädgårdsfärska tomater.
-
Skär ett litet “X” i botten av tomaterna och släpp i kokande vatten. Koka i 30 sekunder och kasta ner i isvatten. Skala skalet och kassera. Skär tomaterna på mitten och ta bort kärnorna.
-
Tärna gurka, tomater, paprika och rödlök. Valfritt: lägg åt sidan ½ kopp av de hackade grönsakerna för att lägga till som garnering till soppan.
-
Lägg tomaterna i en mixer med grönsaksjuicen. Puré tills den är slät. Tillsätt vitlök, vinäger, limejuice, olivolja och spiskummin. Blanda för att kombinera.
-
Rör ner finhackade ingredienser och låt svalna i minst 2 timmar eller över natten. Smaka av och smaka av med salt & peppar.
-
Garnera med färska örter (och reserverade grönsaker).
Röd paprika tillför sötma som hjälper till att balansera tomaternas syra. Om du använder grön paprika kan du behöva lägga till en nypa socker beroende på dina tomater.
Gazpacho håller i kylen i upp till 4 dagar.
Kalorier: 131 | Kolhydrater: 14g | Protein: 3g | Fett: 8g | Mättat fett: 1g | Natrium: 77mg | Kalium: 691mg | Fiber: 3g | Socker: 8g | Vitamin A: 2325IU | C-vitamin: 50,9mg | Kalcium: 38mg | Järn: 1.3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



